reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
no do nas w poniedziałki przyjeżdza inna pani doktor zrobić włąsnie to badanie, jest obowiązkowe i bezpłatne :) w ramach nfz :)

emenems - znalazłam swoja doktorke :) w pierwszej ciąży tez ta sama mi robiła :) U nas w gabinecie chyba nie ma 3d, więc bedzie zwykłe, chociaz ta babka do której normalnie chodze mówiła ze to co jest to zastępcze, bo poprzednie się popsuło, i chyba juz go nie chce z powrotem, tylko będie brac nowe, więc moooże moooże :D

No moja tez jest u ktorej bede robic ale ja niestety musze prywatnie wywalić kase bo mnie zadne NFZ niestety nie obowiązują ...

Emenems a w pl będziesz robić USG? Bo w przepisie jest ze każda cieznarna ma zapewniona bezpłatna opiekę nawet jak jest nie ubezpieczona. Przynajmniej tak było 1.5 roku temu.

Każda kobieta ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej przez całe dziewięć miesięcy ciąży oraz sześć tygodni połogu (Ustawa z 24 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych Dz.U. nr 210, poz. 2135 z późn.zm.). Faktu tego nie zmienia brak ubezpieczenia, wynikający z braku zatrudnienia lub zatrudnienia na umowę, która takiego ubezpieczenia nie obejmuje. Pracownicy szpitali oraz ośrodków zdrowia nie mają zatem prawa wymagać od kobiet w ciąży przedstawiania dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli jednak ciężarna spotka się z przypadkiem odmowy udzielenie pomocy medycznej z powodu braku ubezpieczenia lub dokumentów to poświadczających, powinna zażądać tej odmowy na piśmie i zwrócić się ze sprawą do Narodowego Funduszu Zdrowia.

Ja kumam ale raczej mnie to i tak nie obejmie bo mam ubezpiecznie ale u mnie ... Kumasz - ale dzieki za info spróbuje cos znalezc w gd

Ja nie wiem jak jest w przypadku Norwegii ale jak np. ktoś pracuje w Niemczech i jest tam ubezpieczony to ma prawo leczyć się pl i wtedy NFZ rozlicza się z ubezpieczycielem zagranicznym. Może zadzwon do jakiegoś NFZ i powiedz ze normalnie pracujesz mieszkasz i oplacasz składki w Norwegii ale ze wzgledu na potrzebę opieki mamy musisz na jakiś czas do pl przyjechać i czy możesz liczyć na opieke zdrowotna. Albo pytaj się u siebie.

reklama
Jestem po wizycie. .nie wygląda to dobrze. .pecherzyk nadal jest pusty, plus taki, że od piątku urósł trochę. .kolejna beta w śr i wizyta w pt. .

Do góry