reklama
Tutti tu mozesz poszukac jacy u ciebie moga to rejestr lekarzy uprawnionych
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
aktina
Fanka BB :)
no do nas w poniedziałki przyjeżdza inna pani doktor zrobić włąsnie to badanie, jest obowiązkowe i bezpłatne w ramach nfz
emenems - znalazłam swoja doktorke w pierwszej ciąży tez ta sama mi robiła U nas w gabinecie chyba nie ma 3d, więc bedzie zwykłe, chociaz ta babka do której normalnie chodze mówiła ze to co jest to zastępcze, bo poprzednie się popsuło, i chyba juz go nie chce z powrotem, tylko będie brac nowe, więc moooże moooże
emenems - znalazłam swoja doktorke w pierwszej ciąży tez ta sama mi robiła U nas w gabinecie chyba nie ma 3d, więc bedzie zwykłe, chociaz ta babka do której normalnie chodze mówiła ze to co jest to zastępcze, bo poprzednie się popsuło, i chyba juz go nie chce z powrotem, tylko będie brac nowe, więc moooże moooże
karolinaE
Ja dopiero za 2 tygodnie mam wizyte! Jak ja wytrzymam ! Dzis zaczelam 8 tydzien! Wy Jak?
Ja 8 tydz i 5 dni , wizyta w przyszlym tyg 11.06 i juz sie nie moge doczekac bo chce znowu zobaczyc mojego dzidziusia [emoji3][emoji3][emoji3]
Każda kobieta ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej przez całe dziewięć miesięcy ciąży oraz sześć tygodni połogu (Ustawa z 24 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych Dz.U. nr 210, poz. 2135 z późn.zm.). Faktu tego nie zmienia brak ubezpieczenia, wynikający z braku zatrudnienia lub zatrudnienia na umowę, która takiego ubezpieczenia nie obejmuje. Pracownicy szpitali oraz ośrodków zdrowia nie mają zatem prawa wymagać od kobiet w ciąży przedstawiania dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli jednak ciężarna spotka się z przypadkiem odmowy udzielenie pomocy medycznej z powodu braku ubezpieczenia lub dokumentów to poświadczających, powinna zażądać tej odmowy na piśmie i zwrócić się ze sprawą do Narodowego Funduszu Zdrowia.
Ja nie wiem jak jest w przypadku Norwegii ale jak np. ktoś pracuje w Niemczech i jest tam ubezpieczony to ma prawo leczyć się pl i wtedy NFZ rozlicza się z ubezpieczycielem zagranicznym. Może zadzwon do jakiegoś NFZ i powiedz ze normalnie pracujesz mieszkasz i oplacasz składki w Norwegii ale ze wzgledu na potrzebę opieki mamy musisz na jakiś czas do pl przyjechać i czy możesz liczyć na opieke zdrowotna. Albo pytaj się u siebie.
reklama
chciejka32
Jestem po wizycie. .nie wygląda to dobrze. .pecherzyk nadal jest pusty, plus taki, że od piątku urósł trochę. .kolejna beta w śr i wizyta w pt. .