reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ale się wątek rozhulał! :-) Muszę nadrobić w wolnej chwili, poczytać. Czy jesteście senne bardziej niż zawsze? Ja po pracy wracam, coś przekąszę (w ogóle nie mam apetytu, kanapki z pomidorem lub pasztetem, no może z nutellą, chyba tyle mogę jeść tylko bez odruchu wymiotnego. Raz miałam ogromną ochotę na coś pikantnego, mąż do sklepu poszedł wieczorem specjalnie dla mnie :tak:), i robię drzemkę. Potem wstaję, trochę ogarnę dookoła, i spać. I rano do pracy, gdzie też ziewam ciągle i ziewam.
Jutro idę na pobranie krwi, dostałam skierowanie od gina. W sumie to nie wiem jakie dokładnie badania będą robione, bo na skierowaniu jest oczywiście strasznie nagryzmolone. :-)

Edit: znacie się na wielkości płodu? :) Bo sygnaturka mi mówi, że płód ma 4 mm w tym tygodniu, a na badaniu w środę 6 maja widać było już 5 mm. Hm.

Ostatnia edycja:
reklama
Emenems- haha padłam z tej kiblowej drogi na spacerze
A kreski pięknie wyraźne :)
Mnie czasem tak boli. Np. teraz jak wróciłam z pracy to pobolewa. Ale u mnie jeszcze blizna po cięciu, więc moze od tego

Ginger- łatwego porodu :)

inis- ooo współczuję, oby szybko przeszło

Mali- zdrówka dla małej

saguaro- fajnie, że z mężem ok. My też musimy małą reorganizację zrobić. Jak będzie druga dziewczynka to pół biedy, a jak chłopiec to już będą schody
Odpoczywaj i się nie martw.

Tutti- 40 stopni, o matko. U nas ledwo 20, a tak bym chciała już ciepełko. Dla mnie idealna temp. to 24 st :)

Mika- witaj i gratulacje. Może być już widać, w zależności kiedy była owu

Joa- nie mam pojęcia co z tym chorobowym i też się zastanawiam

xkarola- to tak jak ja- nie mam motywacji do ćwiczeń. Z rok temu trochę ćwiczyłam, a potem nic

Ja mam do szpitala "dwa kroki", jakieś 2 minuty pieszo :) Pieszo szłam do pierwszego porodu i to jeszcze bez torby, bo nie wierzyłam że rodzę [emoji14] Mama musiała mi przynosić [emoji14]

Mam nadzieję, że mdłości mnie ominą. W pierwszej ciąży nie miałam w ogóle :) Ale za to taką zgagę w 3 trymestrze, że spać, leżeć, jeść nie mogłam. I zgodnie z zabobonami P urodziła się kudłata :) Nic jej się nie wytarło i teraz ma baaardzo długie włoski

Dziewczyny, czy któraś z Was jest po CC? Bo się trochę obawiam drugiej cesarki :( Wolałabym rodzić naturalnie, ale pewnie nie ma na to szans.

Mąż mi zrobił niespodziankę i kupił urządzenie do robienia koktajli :) Taki kochany. Wspomniałąm tylko ze fajne jak leciałą reklama w tv, a przychodze z pracy i stoi w kuchni :) Już drugi raz mi numer wywinął, bo urządzenie do robienia babeczek też mam [emoji14]

Za godzinę lecimy z M do kina na Avengersów, Młoda do babci na noc i mamy czas dla siebie :)
Ja po CC i teraz tez bym chciala CC!

Ja jakos normalnie ze snem..

Ja dzis miałam krew ale zapomnialalm spytac czy estradiol tez robia mi i musze rano podjechac i dopytać .., bo wisze z ginekologiem na telefonie z polski i chce wynikow a ja ich nie mam :/

Emenems- bo ja miałam łatwy poród, szybki i przyjemny :p
Skurcze co prawda od 7 rano, ale leciutkie i dopiero o 18 poszłam do szpitala. Rodziłam naturalnie a tu bęc, Młoda się w pępowinę zaplątała i jak na filmie przez korytarze w panice mnie wieźli na sale operacyjną. Więc bym chciała teraz naturalnie, ale pewnie się nie da. Ja nie lubię operacji, mam już dosyć blizn. Miałam w wieku 10 lat operację serca, więc podziękuję za te cięcia wszystkie :p

Jagoda- oj jestem senna, ale nie mam kiedy się wyspać. rano w pociągu i busie przysypiam co chwila :)

xkarola- i nie boisz się? Co prawda szybko doszłam do siebie, ale jakoś drugie cięcie mnie przeraża :)

Simka! Blizny to świetny projekt na tatuaz:D czasmi sa tskie fajne covery ze mozg pada:D
Ja musze poczekac teraz na kolejności ciaza s juz mam tyle porjekotw ze tydzien ze studia nie wyjde hahaha

Pomysl o tym :)

No to Mialas przeżycia ale i tek jestes hardcorem, ja to chociaz na kosiarce ale bym kazała sie zawiezc:D

Haha hardcorem to nie, co tam 2 minutki :p
Kiedyś chciałąm tą bliznę po operacji zamienić na motyla. Bo ma kształt taki jak motylowy środek- taka prosta z okrągłą końcówką u góry :) Do tego mam jeszcze dwie na brzuchu po wpadnięciu w szybę jak miałam 12 lat :p Więc blizn mam sporo

Simka ze tak powiem " tym lepiej" mozna jakis mega projekt zrobic.

Ja poki co mam udo z tylu lewe i łopatkę lewa dwa zupełnie rozne i chce by mi to ktos jakims wzorem połączył przez lewy bok i na bark i pod obojczyk :D dokładnie nie wiem co ale wiem ze ma byc kolorowe i ładne hahaha

Tez sobie cos znajdziesz :) a tatuaże nie bola

reklama
Do góry