reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Raz lepiej raz gorzej od dwich dni mam wzdecia i odbija mi sie wszystkim maaasakra wstydz jak niewiem pozatum mdlosci :-( cycuszki juz tak niebola lub juz nie zwracam tak na nie uwagi :- P

wzdęcia to i mój problem! :D rano jak wstaje czuje się taka pełna jakbym już sie najadła, no i w ciągu dnia 2x częściej sikam niż zwykle :( ale mdłości mnie jeszcze nie dopadły, to chyba najgorsze co może być, co? :)

Hej,
Inis trzymaj się, takie rzeczy się zdarzają na początku ciąży, oczywiście skontroluj sprawę, ale będzie dobrze!
Emenems ja biorą caly czad duphaston 3 razy dziennie i póki co żadnych nudności, a jesteśmy na tym samym etapie ciążowania :)

Mam do Was pytanie. Pewnie jest gdzieś na stronie babyboom juz ten wątek, ale może się orientujecie. Planuje iśc na zwolnienie lekarskie: Moja praca to robota głównie biurowa i bez większych wysiłków fizycznych ale bardzo absorbująca psychicznie. Jestem projektantem drogowym i koordynuję dosyć duże budowy wraz z wizytami na budowie. Zaczęłam się zastanawiać kiedy iśc na zwolnienie i jak to wygląda finansowo w PL? Ponoć pensje wypłaca ZUS i jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy? 100% czy sa jakieś minusy?

ja mysle ze gorsze są jeszze wymioty :p Karolcia a mnie własnie (.)(.) coraz bardziej bola i coraz bardziej zaczynają rosnąć.. w poprzedniej ciąży zrobiły mi się chyba 3 razy większe nic przed ;/ dobrze ze nie wyrzucałam starych staników :D

Akita - ja to sie boje właśnie że sie roztyje i mi tak zostanie :O no i wymiotów też sie obawiam bo bardzo ich nie lubie :( współczuję bólu
( . Y . ) wiem co czujesz :p

Mika ja mam to samo waze sie codziennie i mierze raz w tygodniu jak wariatka:D

Dzis kupiłam paczkę wafelków z hauwą( tak to sie pisze?) w sklepie " u ruska" jak to mówimy, bo u nas normalnie nie ma wafelków, i leza w szafce.... Mam zasadę raz w tygodniu .. Byle do soboty :D

Za kazdym razem jak chce siegnąć wyobrażam sobie jako tłustą parówe z trądzikiem, owłosionymi pachami i potem miedzy fałdami tłuszczu. :D

Poki co pomaga hahahaha

Joa.Le - wiesz ze się nawet nad tym nie zastanawiałam? Pojęcia nie mam ale zwolnienie cizowe chyba 100% patne czyli tyle ile masz na umowie bez premii itp oczywiscie a potem na macierzyńskim chyba jakaś srednia z ostatnich 12 miesiecy jest .. ale tego juz nie wiem

reklama
Emenems - Podoba mi sie Twoja technika! Chyba ją ,,pożyczę" ;p bo ostatnio za dużo jem niezdrowych rzeczy, już dziś 6 kawałków czekolady wchłonęłam, a dupa rośnie ;(

Do góry