Doksztalcilam się i rzeczywiście krztusiec to nie wirus tylko bakteria. Byłam w ogromnym szokuMiałam kiedyś krztusiec i lekarz przepisał mi antybiotyk Sumamed, dwa razy miałam brać w odstępach po jednym opakowaniu i lek na kaszel na receptę. Objawy przeszły po paru dniach
reklama
julcia7777
Zaangażowana w BB
Tak na szybko napisałam leczyłam go lekami bez recepty z dwa tygodnie i ciągle kaszlałam. Po tym antybiotyku była duża poprawaDoksztalcilam się i rzeczywiście krztusiec to nie wirus tylko bakteria. Byłam w ogromnym szoku
julcia7777
Zaangażowana w BB
Jeszcze ponoć pomaga sok z ananasaWłaśnie są super ale faktycznie też mi się wyświetlil ostatnio filmik o wywoływaniu porodu daktylami ( może obserwujemy to samo na ig ) ale to chyba właśnie chodziło że zbyt mocne poprawienie pracy jelit w każdym razie nie zadziałało u tej dziewczyny z filmiku jak miało i zamiast urodzić spędziła wieczór na toalecie myślę że z umiarem są spoko
MagdaaaLena
Fanka BB :)
U mnie w szpitalu pracowała prawie 40 lat położna super babeczka, prowadzi szkołę rodzenia. odbierała mi ostatni poród. Ostatnio pobierała mi krew do badań i rozmawiałam z nią o tym wywołaniu, że się boję i że bardzo bym nie chciała a ona mi powiedziała, że można od 37 TC "drażnić" brodawki i że to przyspiesza poród, ale nie wcześniej bo ciąża jest uznana od 37 tygodnia za donoszona. My dzisiaj po wizycie. Jestem ciut spokojniejsza bo waga w normie adekwatnie do wieku ciąży. Mała waży 2300 ale zapomniałam zapytać o najważniejsze... U mojego synka w grupie w przedszkolu szkarlatyna i ospa się zaczęła... Nie wiem czy to bezpieczne... Wizytę mam 5 grudnia teraz
MagdaaaLena
Przeraża mnie na ja waga ale lekarz mi powiedział że to jest ciąża u że dużo czynników składa się na tą wagę..
Tak, drażnić sutki bo to wyzwala naturalną oksytocynę. Seks z happyendem w Tobie, bo sperma ma jakieś składniki które rozluźnią szyjkę macicy także trochę tych sposobów jest. Ja cokolwiek będę robić w styczniu, bo chcę żeby dziecko było ze stycznia. A termin 5.01 to bardziej blisko grudniaU mnie w szpitalu pracowała prawie 40 lat położna super babeczka, prowadzi szkołę rodzenia. odbierała mi ostatni poród. Ostatnio pobierała mi krew do badań i rozmawiałam z nią o tym wywołaniu, że się boję i że bardzo bym nie chciała a ona mi powiedziała, że można od 37 TC "drażnić" brodawki i że to przyspiesza poród, ale nie wcześniej bo ciąża jest uznana od 37 tygodnia za donoszona. My dzisiaj po wizycie. Jestem ciut spokojniejsza bo waga w normie adekwatnie do wieku ciąży. Mała waży 2300 ale zapomniałam zapytać o najważniejsze... U mojego synka w grupie w przedszkolu szkarlatyna i ospa się zaczęła... Nie wiem czy to bezpieczne... Wizytę mam 5 grudnia teraz
MagdaaaLena
O seksie tez słyszałam, ale u mnie to jakaś blokada się załącza. A czemu chcesz dzidziusia ze stycznia? Ja mam na 3:stycznia, ale chyba mi to nie robi jakiejś różnicyTak, drażnić sutki bo to wyzwala naturalną oksytocynę. Seks z happyendem w Tobie, bo sperma ma jakieś składniki które rozluźnią szyjkę macicy także trochę tych sposobów jest. Ja cokolwiek będę robić w styczniu, bo chcę żeby dziecko było ze stycznia. A termin 5.01 to bardziej blisko grudnia
Ze względu na jego dobro, bo później ta różnica wieku się zaciera, ale na początku dzieci z grudnia w placówkach mają ciężej. Muszą się bardzo mocno przykładać do nauki i pracy. Wystarczy zauważyć że dzieci ze stycznia w grudniu już chodzą lub zaczynają a grudniowe dopiero się urodziły i one trafiają do tej samej grupy.O seksie tez słyszałam, ale u mnie to jakaś blokada się załącza. A czemu chcesz dzidziusia ze stycznia? Ja mam na 3:stycznia, ale chyba mi to nie robi jakiejś różnicy
MagdaaaLena
Kurcze Ty masz rację! Ja jestem z grudnia i się mówi , że rok jest przypisany... Ja pierniczę termin na 3 stycznia to niesamowicie mała granica z grudniem... Dużo pracy bo święta Nowy Rok , duża rodzina - no ciekawe czy wytrzymamy do tego styczniaZe względu na jego dobro, bo później ta różnica wieku się zaciera, ale na początku dzieci z grudnia w placówkach mają ciężej. Muszą się bardzo mocno przykładać do nauki i pracy. Wystarczy zauważyć że dzieci ze stycznia w grudniu już chodzą lub zaczynają a grudniowe dopiero się urodziły i one trafiają do tej samej grupy.
reklama
Zgadzam się, ja też liczę że dotrwam do stycznia. Niech już się urodzi 1 stycznia ale żeby to już był nowy rok.Ze względu na jego dobro, bo później ta różnica wieku się zaciera, ale na początku dzieci z grudnia w placówkach mają ciężej. Muszą się bardzo mocno przykładać do nauki i pracy. Wystarczy zauważyć że dzieci ze stycznia w grudniu już chodzą lub zaczynają a grudniowe dopiero się urodziły i one trafiają do tej samej grupy.