reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Limonka - gratulacje chłopca :) Chyba tak czesto jest ze płec się jednak powtarza :) haha dobre z ta twarza, uśmiałam się :)

Mysiaka - dasz rade, to wszystko przychodzi intuicyjne :)

W radach mojej mamy najgorsze jest to, ze robi to z takim wyrzutem jakby moja opcja zrobienia czegos była krzywdząca dla kogosc czy cos.. wczoraj się np rzuciła ze brzydkie płytki wybrałam do łazienek.. ok, mają prawo jej się nie podobac ale to ja tam mieskzam i ja bede się patrzec i je sprzątać no nie? a to z takim wyrzutem mówi jakbym największa krzywde ludzkosci robiła :) Z radami dot, Anitki jest tak samo ...

reklama
jak dziec byl maly nie bylo problemu, raz tylko za bardzo wycielam. pozniej sie juz nauczylam :) a juz pozniej to o Boze ilez sie nameczylam zeby mu chociaz u raczki obciac. teraz jakos spokojnie daje sobie obciac ale wczesniej to ucieka, chowal sie, wrzeszczal. teraz mam sposoba - bajka. no wiem ze nie powinnam ale co zrobic.

U mnie to samo, bajka a wtedy obcinanie włosów, paznokci, czyszczenie uszu:D

A ja gotuje ogorkowa, kwas na maksa, taka uwielbiam ;-)
Ja na mdlosci tez nie mam sposobu, jedzenie w lozku nic nie dalo, wole poczekac zwymiotowac i dopiero jesc, bo jesli zjem sniadanie najpierw to i tak zaraz je zwroce, a napady glodu to juz kilka razy o tym pisalam, sa straszne, ostatnio to juz nosze ze soba wszedzie kanapki, albo jablka, bo nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie ;)

Karola z zębami u mojej młodej to samo, górne dwójki juz się starly znaczy jedna jeszcze nie do końca, jedynki całe ale cienkie i z dziurkami raczej :( na szczęście "tylko" te 4 zęby takie słabe, mam nadzieje ze potem bezustannie lepiej... za to wizyta u dentystki koszmar, moja córka nietykalska :(

Martusia dla mnie dziewczynki łatwiejsze w obsłudze, jednak prawie 3 lata doświadczenia to już sporo, mi by się było ciężko przestawić na chłopca Tobie na córkę ;) ale i tak wszystko jedno aby zdrowe i w terminie

Ostatnia edycja:
Moja mieszka 80km odemnie wiec bardzo nie pomoze.. teraz mieszkam z babcia jeszcze 2 tyg a potem zwalniam sie z pracy bo mam juz ich wszystkich dosyc..

A ja gotuje ogorkowa, kwas na maksa, taka uwielbiam ;-)
Ja na mdlosci tez nie mam sposobu, jedzenie w lozku nic nie dalo, wole poczekac zwymiotowac i dopiero jesc, bo jesli zjem sniadanie najpierw to i tak zaraz je zwroce, a napady glodu to juz kilka razy o tym pisalam, sa straszne, ostatnio to juz nosze ze soba wszedzie kanapki, albo jablka, bo nigdy nie wiem kiedy mnie dopadnie ;)

Kwach najlepszy :) to samo z zupa szczawiowa, mniam !

reklama
Moja mama przyjdzie przed urodzinami i zostanie miesiac z tatusiem :D
Potem młodsza siostra a tesciowa mam nadzieje ze wpadnie na pomysł przyjeżdżania .... Juz widziałam jej metody na pierwszej wnuczce - nie dziekuje

Do góry