reklama
Limonka87
Fanka BB :)
Aha, byłam dzisiaj w przychodni i pytałam w rejestracji o położna. Jednak wybieramy dla każdego dziecka na nowo.
Dziewczyna z Trojmiasta polecam szkole rodzenia supermama. 25zl wpisowe, 75zl- za udział partnera. W mojej okolicy zajęcia prowadziła pani Jola i Kasia- świetne, pomocne położne! Wybrałam jedna z nich. Polecam! Raz w tyg. ćwiczenia i raz teoria.
Mika, mi pomagało jak jadłam cornflakesy z mlekiem, pierwsze tygodnie tylko na tym. Najważniejsze, zeby nie było długich przerw miedzy posiłkami.
Dziewczyna z Trojmiasta polecam szkole rodzenia supermama. 25zl wpisowe, 75zl- za udział partnera. W mojej okolicy zajęcia prowadziła pani Jola i Kasia- świetne, pomocne położne! Wybrałam jedna z nich. Polecam! Raz w tyg. ćwiczenia i raz teoria.
Mika, mi pomagało jak jadłam cornflakesy z mlekiem, pierwsze tygodnie tylko na tym. Najważniejsze, zeby nie było długich przerw miedzy posiłkami.
*martusia*
Mysiaka ja tez nie wiedzialam co i jak z dzieckiem, a powiem Ci ze nawet jak mnie matka odwiedzala w szpitalu po porodzie, jej rola ograniczyla sie do zdrobienia zdjecia malemu i wyjecia go z lozeczka takze taka to pomoc i zlote rady od ktorych tylko sie smialam.
gdyby mi sie tesciowa wtracala do dziecka, oj byloby goraco. no ale ja od 19 roku zycia mieszkalam sama wiec jakos inaczej to wyglada z mojego punktu widzenia. inaczej tez jak Ty np mieszkasz teraz z mama a potem z tesciowa. jak tesciowa spoko to i Ci pomoze a Ty odsapniesz chwilke.
gdyby mi sie tesciowa wtracala do dziecka, oj byloby goraco. no ale ja od 19 roku zycia mieszkalam sama wiec jakos inaczej to wyglada z mojego punktu widzenia. inaczej tez jak Ty np mieszkasz teraz z mama a potem z tesciowa. jak tesciowa spoko to i Ci pomoze a Ty odsapniesz chwilke.
Musiała będzie dobrze bedziesz miała dwie mamy do pomocy moja niestety 50km stad ale wiem ze jak będzie trzeba to moja babcia przyjedzie i pomoże jedyne czego sie boje to ...obcinania paznokietkow. Miała któraś z was taki problem?
*martusia*
o i wlasnie - zapytasz ktoras polozna w koncu ich praca by pomoc mamie troche my Ci podpowiemy, tesciowa pewnie, sama tez poczujesz intuicja co i jak. nie boj sie pytac
Pyscek
:)
Mysia wiem co czujesz ... ja też boję się tego wszystkiego czy sobie poradzę, też to będzie nasze pierwsze dzieckoJak czytam te problemy to się boję.. To moje pierwsze dziecko będzie to już w ogóle nic nie będę umiała zrobić.. Z jednej strony dobrze że teściowa będzie
*martusia*
Musiała będzie dobrze bedziesz miała dwie mamy do pomocy moja niestety 50km stad ale wiem ze jak będzie trzeba to moja babcia przyjedzie i pomoże jedyne czego sie boje to ...obcinania paznokietkow. Miała któraś z was taki problem?
jak dziec byl maly nie bylo problemu, raz tylko za bardzo wycielam. pozniej sie juz nauczylam a juz pozniej to o Boze ilez sie nameczylam zeby mu chociaz u raczki obciac. teraz jakos spokojnie daje sobie obciac ale wczesniej to ucieka, chowal sie, wrzeszczal. teraz mam sposoba - bajka. no wiem ze nie powinnam ale co zrobic.
Limonka87
Pierwsze obcinanie stresujące, potem z gorki. Nie polecam obcinaczy, najlepsze nożyczki
reklama