reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Jak czytam te problemy to się boję.. To moje pierwsze dziecko będzie to już w ogóle nic nie będę umiała zrobić.. Z jednej strony dobrze że teściowa będzie :)

reklama
Aha, byłam dzisiaj w przychodni i pytałam w rejestracji o położna. Jednak wybieramy dla każdego dziecka na nowo.

Dziewczyna z Trojmiasta polecam szkole rodzenia supermama. 25zl wpisowe, 75zl- za udział partnera. W mojej okolicy zajęcia prowadziła pani Jola i Kasia- świetne, pomocne położne! Wybrałam jedna z nich. Polecam! Raz w tyg. ćwiczenia i raz teoria.

Mika, mi pomagało jak jadłam cornflakesy z mlekiem, pierwsze tygodnie tylko na tym. Najważniejsze, zeby nie było długich przerw miedzy posiłkami.

Mysiaka ja tez nie wiedzialam co i jak z dzieckiem, a powiem Ci ze nawet jak mnie matka odwiedzala w szpitalu po porodzie, jej rola ograniczyla sie do zdrobienia zdjecia malemu i wyjecia go z lozeczka takze taka to pomoc i zlote rady od ktorych tylko sie smialam. :)

gdyby mi sie tesciowa wtracala do dziecka, oj byloby goraco. no ale ja od 19 roku zycia mieszkalam sama wiec jakos inaczej to wyglada z mojego punktu widzenia. inaczej tez jak Ty np mieszkasz teraz z mama a potem z tesciowa. jak tesciowa spoko to i Ci pomoze a Ty odsapniesz chwilke.

Mysiaka, spokojnie. Nauczysz się. Wszystko przychodzi po kolei. Trochę Ci ktoś podpowie, trochę wyczytasz, trochę zadziałasz intuicyjnie i będzie dobrze. :-) Nie ma się co stresować na zapas. :-)

Musiała będzie dobrze bedziesz miała dwie mamy do pomocy :) moja niestety 50km stad ale wiem ze jak będzie trzeba to moja babcia przyjedzie i pomoże :) jedyne czego sie boje to ...obcinania paznokietkow. Miała któraś z was taki problem?

o i wlasnie - zapytasz ktoras polozna w koncu ich praca by pomoc mamie ;) troche my Ci podpowiemy, tesciowa pewnie, sama tez poczujesz intuicja co i jak. nie boj sie pytac :)

Musiała będzie dobrze bedziesz miała dwie mamy do pomocy :) moja niestety 50km stad ale wiem ze jak będzie trzeba to moja babcia przyjedzie i pomoże :) jedyne czego sie boje to ...obcinania paznokietkow. Miała któraś z was taki problem?

jak dziec byl maly nie bylo problemu, raz tylko za bardzo wycielam. pozniej sie juz nauczylam :) a juz pozniej to o Boze ilez sie nameczylam zeby mu chociaz u raczki obciac. teraz jakos spokojnie daje sobie obciac ale wczesniej to ucieka, chowal sie, wrzeszczal. teraz mam sposoba - bajka. no wiem ze nie powinnam ale co zrobic.

Pierwsze obcinanie stresujące, potem z gorki. Nie polecam obcinaczy, najlepsze nożyczki:)

reklama
Do góry