reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Hej Dziewczyny,
Wczorajsza wizyta udana, wszystko w porządku, 13 cm ma dzidzia, no i bedzie drugi chłopak... Nie ukrywam, ze byłam wczoraj troszkę rozczarowana. Bye bye różowe tutu;)

a ja licze na drugiego chlopca nawet imie juz wybralismy :) stwierdzilam ze dziewczynki sa trudne w obsludze i nie mam z nimi doswiedczenia ;) ale bedzie psikus jak sie okaze ze dziewczynke nosze... ;)

Oj szalejecie.
Mika06 nie mam sposobu wszystkiego próbowałam i czuje ,że czeka mnie to co w pierwszej ciazy czyli masakra do końca :(

Dziewczyny jesli dzieciaczki maja juz rok to warto wprowadzić system normalnych posiłków ,ze dzien kończy sie na kolacji. Bratowa meza tez tak myślała ze dziecko potrzebuje nocnego karmienia i tak mały ciągnął nocami do 6roku życia...
A ja mając dwójkę wprowadziłam ostatni posiłek bardziej treściwy i nie było nocnego podjadania. Dziecko bardziej budzi sie z przyzwyczajenia niz głodu.
No i zęby istotny fakt ,przy nocnym jedzeniu nie maja łatwo.
Dacie rade dzieci musza sie przyzwyczaić. A WY odpocząć.

Nocne wstawanie ,no cóż ciesze się ,że łazienkę mamy tuż przy sypialni :)

xkarola za wtorkowa wizyte && musi byc dobrze.

Green_parsley ja rozważam zakup dopplera do słuchania dzidzi ,ale z drugiej strony boje sie ze popadnę w paranoje. Tak wiec tak źle tak nie dobrze.

Paulettah gwarantuje ze rozpoznasz matka zawsze pozna. Gorzej z nauczycielami ;)
U nas w szkole bliźniaki chodzili ubrani tak samo. Nauczyciel nie raz został oszukany :D

czesc dziewczyny jak samopoczucie? moje troche lepiej. ale do kardiologa sie wybieram, tylko czekam na skierowanie.

Mika ja juz nie mam mdlosci i wymiotow. pilam gorzka herbate bardzo mi pomagala. albo mietowa gume czy cuksa na chwile.
Vivienne super, gratuluje i sie ciesze z Toba :)
Sierpniowa, XKarola - nie boicie sie o zabki ze popsuja sie od nocnego mm? moj mlody od 1,5 roku nie pije juz mm.

ja mam wizyte za tydzien dopiero! :( i wlasnie mi Pani z Diagnostyki powiedziala ze wyniku nie bedzie na czas. no coz, jakas obsuwe mam ciagle z tymi badaniami, wszystko na ostatnia chwile.
Chcialabym zrezygnowac ale jak?? Pomozccie!!!

Oj szalejecie.
Mika06 nie mam sposobu wszystkiego próbowałam i czuje ,że czeka mnie to co w pierwszej ciazy czyli masakra do końca :(

Dziewczyny jesli dzieciaczki maja juz rok to warto wprowadzić system normalnych posiłków ,ze dzien kończy sie na kolacji. Bratowa meza tez tak myślała ze dziecko potrzebuje nocnego karmienia i tak mały ciągnął nocami do 6roku życia...
A ja mając dwójkę wprowadziłam ostatni posiłek bardziej treściwy i nie było nocnego podjadania. Dziecko bardziej budzi sie z przyzwyczajenia niz głodu.
No i zęby istotny fakt ,przy nocnym jedzeniu nie maja łatwo.
Dacie rade dzieci musza sie przyzwyczaić. A WY odpocząć.

Nocne wstawanie ,no cóż ciesze się ,że łazienkę mamy tuż przy sypialni :)

xkarola za wtorkowa wizyte && musi byc dobrze.

Green_parsley ja rozważam zakup dopplera do słuchania dzidzi ,ale z drugiej strony boje sie ze popadnę w paranoje. Tak wiec tak źle tak nie dobrze.

Paulettah gwarantuje ze rozpoznasz matka zawsze pozna. Gorzej z nauczycielami ;)
U nas w szkole bliźniaki chodzili ubrani tak samo. Nauczyciel nie raz został oszukany :D

Mi ciotka blozniaczka opowiadała wczoraj taka anegdotkę ze ich mama a moja prą prą babcia zawsze je rozpoznawała a tata czyli pra prą dziadek miał problem i je mylił wiec mówił do nich bezosobowo :D kurde tak sobie myśle ze babcie to podziwiam ośmioro dzieci przed wojna ani lekarzy ani usg to dopiero musiało być cieżko!

Limonka, gratulacje! :-)

Ja dziś się totalnie skupić na niczym nie mogę. Chce mi się spać i jestem nie do życia... :-(
Odliczam czas do wyjścia z pracy, a ten jak na złość się wlecze...

Chcialabym zrezygnowac ale jak?? Pomozccie!!!

wiesz co? ja mlodemu powiedzialam ze mleczka juz nie ma, pokazalam puste opakowanie. oczywiscie dostawał i dostaje nadal tresciwa kolacje. ale tez on jakos nie przepadal za mlekiem. jakos po roczku pil tylko na kolacje duza flaszke a pozniej kanapeczki czy gesta kaszke. poza tym balam sie nieco o jego zabki mimo szczotkowania ze sie popsuja. i mial tez problemy z brzuszkiem, bez mleczka bylo juz o wiele lepiej.

co dziecko to inna metoda dziala. a probowalas moze mleka roslinnego? moj uwielbia ryzowe. sama mu robie ale mozna w rosmanie np kupic. w ogole te mleka sie samemu w domu latwo robi, wystarczy miec ryz/migdaly/platki owsiane/kasze jaglana i voila :)

reklama
Mika, narazie na każda informacje reaguje: "a gu";) moze chłopaki z mała różnica wieku beda fajnie sie dogadywać:) niepotrzebnie sie tak nakrecalam, nawet mowie to mojego K. ostatnio, ze zbrzydlam, pewnie dziewczynka bedzie, a to nie ciaza, po prostu taka twarz:D

Martusia, mi sie wydaje, ze dziewczynki troche spokojniejsze, przydałoby sie w domu troche spokoju dla równowagi:)

Do góry