reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka - mi juz mówili ze jak w ciąże zajde to sie cos zmieni s tu dupa :D lubie moje dziecko ale lubie tez to co robie ... Gdyby to była moja poprzednia praca ba stacji to juz teraz siedziałbym na zeolnieniu :D

A tak niestety ja pracuje na stanowisku ze takie jedno jest wiec albo jedtem albo nie ma mnie i jest ktos inny... Dziewczyny co pracują w sklepach czy w recytacjach moga wracac na jeden/dwa dni w tygodniu s u mnie trzeba kogos zatrudnić na stałe na cały etat :/
Jak ja wroce do pracy po roku i oświadcze ze jestem w ciąży to przeciez znowu popracuje pare miejscy w xiciazy i znowu na rok ... Ehhh

reklama
Emenems - no faktycznie sporo czasu zostanie do tego żłobka jeszce :) Ehh tez sie czasem boje ze nie okaze sie niezastapiona :p ALe ja tam czasem lubie swoja prace a czasem nie :D wiec w sumie nie bede płakac jak nie bede miała gdzie wracać :p ale tfu, tfu oby tak nie było :p To faktycznie u was mało opłacalne jest siedziec rok jak wtedy tylko 80 a na 10 mscy całosc :p tez bym pewnie wracała, ale ja mam pod domem żłobek od roku wiec dla mnie rok pasuje w sam raz :)

chociaz złobek do 16 a ja do 17 :) to i tak mama bedzie potrzebna :) alee moze mi sie spodoba praca w domu :) ?

Musze jeszcze dopytać czy nie moge wyslac jak skonczy rok kalendarzowy dziecko - no na pewno miejsce pracy jako stanowisko bedzie czekac na mnie trgo pewna jestem akurat :) bo tu nie moga inaczej zrobic nawet jak ta osoba co bedzie za mnie okaze sie super hiper jak 3 Emile :D nie moga po prostu tak zrobic.

Teraz mam myślowe no, i to sa te chwile kiedy brakuje mi pomocy babciowej .. Maskara... A ja mam jeszcze 3 zarodeczki na 5 lat zamrozone i Chciałam wszystkie donosić wiec wogole bede chyba w kratkę pracowac następne 6 lat rok ciaza rok zwolnienie rok ciaza.... Za duzo na raz Planuje ale az mi głowa peka od tego, i co, wroce do pracy po 40?

Dobra - Umowilam sie z kolezanka norwezka ta od 5 dzieci hahaha ona oblatana jest sle mowi ze tak, moge dac do przedszkola od razu jsk roczek skonczy s jej corka najmłodsza poszła jak miała 10 miesięcy i tez przyjęli :)
Po drugie mowi ze moge czesc mojego macierzyńskiego na tate przerzucić, bo ja mam 10 miesięcy a on 2,5 to oddam mu ze 3 miesiace i bedzie po równo a do tego wroce sobie do pracy po pol roku i bedzie kto z dzieckiem miał siedziec i do przedszkola pozniej :)

Heheh jakos sie to wzzystko ułoży

Ej ja mam to samo przy dwójce to na prywatny żłobek czy na opiekunkę oddam cała swoją pensje jak odliczę wynagrodzenie paliwo etc. Musimy to z mężem jakoś ugryźć najlepiej by było po 1,5 r wrócić do pracy ale jakoś nie wyobrażam sobie siedzieć tyle w domu :(

No ja tez nie .. U mnie dochodzi sprawa języka.. Jak sie zamknę w pieluchach na rok .. Ehh musimy to obgadać porządnie

No i ta przerwa w Cv mnie trochę martwi.. Wiem ze to takie egoistyczne ale jak do tej pory takie ładne już sie starałam o prace w korpo a tu nam dziadzie wysloczyly :D

reklama
No i ta przerwa w Cv mnie trochę martwi.. Wiem ze to takie egoistyczne ale jak do tej pory takie ładne już sie starałam o prace w korpo a tu nam dziadzie wysloczyly :D

No man to samo ... Swoje na zmywaku odstalam s Norwegii i wyplakalam w nocy - nauczyłam sie języka i w koncu mam taka prace jaka lubie :) i oczywiscie dzieci planowałam jak juz bede miec docelowa prace ale jak mowisz ..bagle BAH!
ja wiem ze nawet jak 7 lat bede na maicerzyich to i tak mnie docelowo zostawia bo nie moga zwolnić ani gdzies przerzucić ale to cały czas przerwa ... Moze zbajerujcie meza to pojde na 7 mc i wroce w połowie lata za rok :) a on spbie posiedzi z młodym do stycznia heheeh
Duzo mysli sie w głowie kłębi , tyle lat sie starałam o dziecko ze o takich rzeczach nie myslalm wogole !

Do góry