reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mój małż wie jaka tam jest sytuacja i chce żebym poszła :( chyba nawet nie pamięta jak go traktowałam jak mijał weekend i miałam iść do pracy :( chce to oszczędzić mojemu dziecku
Większość koleżanek z pracy po zwolnieniu chodziło do psychiatry przez ona pół roku :( tam tak człowieka traktują ze później nawet nie myślisz racjonalnie tylko tak jak szefostwo :( nie masz własnego zdania jesteś traktowany jak przedmiot którego możesz się pozbyć od tak :(

Sorry za marudzenie :(

Wiesz Ulicha mi sie łatwo mowi bo mi sie łatwo prace zmienia .... Ja ra pracowałam w takim miejscu dwa tygodnie ... Musisz i ty i maz myślec o tobie i o godin zdrowiu psychicznym bo to sie na dzieciach odbije

reklama
Pogadam jeszcze z małżem raz , poradzę się teściowej bo ona jest kumata :)
Ale większość koleżanek mi odradza :) wiec chyba dla zdrowia i komfortu psychicznego dam sobie z praca spokój teraz :)

Ja wlasnie gadalam z moim szefem i on mowi ze mu wygodniej zebym cały rok wziela wolne to zatrudni kogos na zastępstwo wiec troche mi smutno bo chciałam troszke pracowac bo lubie swoja prace ... No ale zobaczymy jakos to bedzie

Emenems haha dobry szef :D No to i ja mam tak sama z praca, nie moge sobie isc na iesiac czy dw a potem wrocic tylko jak cos to juz ciagiem z macierzynskim zeby jak wrocic to na stale :)

Ulicha znajdziesz na pewno cos innego, duzo czasu bedzie na szukanie :)

Kurcze aktina tylko ja lubie swoja prace ... Potem ktos przyjdzie za mnie i sie okaze ze Emila nie taka niezastąpiona :p chyba drugie dziecko bedziemy robic troszke pozniej niz po roku bo po roku to chce do pracy wrocic - mam wybor 100% pensji przez 10 miesięcy albo 80% przez 12 wiec raczej ta pierwsza opcje wybiorę tylko robi sie problem... Kto sie zajmie dzieckiem jak dopiero od sierpnia moge dac do przedszkola....
Styczeń 2016 ide na macierzyński, wracam do pracy. Listopad 2016, młody konczy rok styczeń 2017 a do przedszkola dopiero moze od sierpnia 2017.... Nie wiem kurde przeciez nikt mi nie przyjedzie zajac sie dzieckiem na prawie rok !

Emenems a jakis urlop zalegly urlop z 2016 i 2017 to zawsze z 3 miesiace w domu i juz nie na macierzynskim tylko 100% pytanie czy w nor. Tez tak jest??

Nie wiem jak wyglada sprawa urlopu ale chyba nie bedzie bo jak jestem ba macierzyńskim rok to mi przepada jakby zwykły a w tym roku mam wszystko juz wybrane ew. Moge wziac 5 tygodni za 2017 bo tyle mi rocznie przysługuje - tylko ze ja chciałam wrocic jak najszybciej do pracy .. Po tych 10 miesiącach - musze sie powaznie z młodsza siostra rozmówić ... Ale nie wiem czy da sie namowic na tyle czasu u mnie az

Prawdopodobnie od czwartku będę chodzić na jogę dla ciężarnych, juhu :) Tylko musze się tam do położnej przepisac i będzie za darmo :)

Innabajka- i jak? Lepiej?

Ulicha- a gin Ci nie może wypisac takiego zaświadczenia? No i lepiej pogadaj w pracy, może faktycznie jak na zwolnienie pójdziesz od razu. Ja bym chyba do tak stresującej pracy nie wracała

mysiaka- trzymam kciuki

emenems- jak się Maluch urodzi, to nie będziesz myśleć o pracy :p

reklama
Kurcze aktina tylko ja lubie swoja prace ... Potem ktos przyjdzie za mnie i sie okaze ze Emila nie taka niezastąpiona :p chyba drugie dziecko bedziemy robic troszke pozniej niz po roku bo po roku to chce do pracy wrocic - mam wybor 100% pensji przez 10 miesięcy albo 80% przez 12 wiec raczej ta pierwsza opcje wybiorę tylko robi sie problem... Kto sie zajmie dzieckiem jak dopiero od sierpnia moge dac do przedszkola....
Styczeń 2016 ide na macierzyński, wracam do pracy. Listopad 2016, młody konczy rok styczeń 2017 a do przedszkola dopiero moze od sierpnia 2017.... Nie wiem kurde przeciez nikt mi nie przyjedzie zajac sie dzieckiem na prawie rok !
Aupair z Polski;) a tak serio, to mam ten Sam problem, ciagle kombinowanie jak sie nie ma na miejscu rodziny, do pracy chce wrocic we wrzesniu, zlobki sa w okolicy od skonczonych 12 miesiecy :/ jesli zatrudnie opiekunke to bede pracowac na jej pensje;)

Do góry