reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja po wizycie wiem tylko tyle że dzidzi w formie, bryka, serduszko bije, szybka w porządku. Patrzylismy tylko szybko bo dopiero co było prenatalne dokładne. Następna wizyta 10.08 i wtedy dostane skierowanie na genetyczne znów

H&M ma zawyżone rozmiary jeśli chodzi o dzieci, do tej pory dresy na Olina za za duże a z innych firm wchodzi juz w 86 :)

Ja zabrałam wszystko co potrzebowałam, ale fakt faktem trzeba sobie sprawdzić na stronie szpitala co jest przydatne :) jeśli chodzi o jedzdnie ro była ochyda, teściowa mnie ratowala obiadkami które mi przywoził małż :) no i koleżanka która mieszkała niedaleko szpitala :)

Jak będzie taka zima jak teraz była przez ostatnie lata to luzik, jakiś polarowy kombinezon powinien wystarczyć :)

Hej! Co u was??jak duzo tematów poruszacie!! Dziś byłam u gine z wynikami pappa i weslug niego sa bez zarzutów ale powiedział to tylko statystyka ale zdecydowaliśmy sie na włoska wersję NIFTY która sie nazywany nas prenatalSafe i jutro mi pobierze krewni od 3-7 dni roboczych sa wyniki. Poza tym mam zamieszanie w domu bo urodziły sie szczeniaki wiec mój maz wstajendo nich co 2 godziny na karmienie! Upały tragiczne po 50'stopni a ja pracuje w tym upale nawet czasu nie mam i możliwości teraz przez te szczeniaki jechać nad morze i sie schłodzić ! Gine pozwolił mi na basen sie zapisać narazie zeby sobie Ciało Relaksowac a od września. Bede mogła juz jakieś Zajęcia dla
Mam w wodzie! Pozdrawiam i padam!

Tutti podziwiam Cię kobieto, niewiem jak ty to robisz. Ja chyba nie dałabym rady spełniać się zawodowo. Dbaj o siebie kochana.

Dziewczyny jaką macie hemoglobinę ? Bo ja miałam miesiac temu 12.5 teraz 11.2 i lekarz mowi ze "o spadła" ale nic nie mowil wiecej a ja sie zastanawiam czy żelaza nie zaczac brac bo jak mi spadnie mocniej to bedzie potem trudno odbić sie - co myślicie ?

Torba do szpitala- miałam 2 koszule, siateczkowe majtki chyba z 5sztuk, dużo podkładów poporodowych, jakieś kosmetyki typu szczoteczka i pasta, żel pod prysznic, szampon, żel do higieny i oczywiście do makijażu (no nie byłabym sobą przecież), nakładki silikonowe na piersi, krem na brodawki (oj przydał się), dużo wody, gumka do włosów i szczotka, telefon i ładowarka. Dla dziecka w zasadzie nie musiałam mieć niczego, bo szpital dawał ubranka, pampersy i chusteczki. To z rzeczy, które się przydały. Miałam parę niepotrzebnych- podpowiedzi położnej, ale okazały się bez sensu (np. pomadka ochronna do ust- że upały były, trzeba oddychać specjalnie i usta pierzchną- bzdura, baton, czekoladki itp.- że niby jak z sił się opada to pomaga- jedzenie było ostatnią rzeczą, o której bym w czasie porodu myślała, itp.). Ponoć fajnie jest mieć rogala do karmienia. Ja nie miałam, ale przydałby się, bo szpitalne poduszki są tak płaskie i niewygodne, ale jakoś dałam radę bez.

Wczoraj świętowaliśmy z mężem naszą drugą rocznicę ślubu;-) Obejrzeliśmy pół filmu z wesela, pośmialiśmy się z siebie. Dobry nastrój mnie nie opuszcza:tak:

Ostatnia edycja:
Emenems hemoglobina w ciąży spada i jest to zupełnie normalne. Mi lekarz kazał pić codziennie sok z buraków lub jeść buraki. I cały czas mam w normie. Suplementy zawsze można włączyć, ale może spróbuj najpierw naturalnie tymi burakami. Jak nie przyniesie efektu to wtedy tabletki. :-)

Co do wyprawki to dla mnie na razie odległy temat.
Ja dzisiaj pracuję z domu i od razu kręgosłup lepiej!

reklama
Tutti - fajnie ze sie zdecydowaliscie :) Duzo bedziesz płącić za to badanie :) U ciebie jak zwykle duzo sie dzieje hehe pokaz szczeniaczki :)

Emenems az musze sprawdzic w karcie .. miałam 12,7 ale tylko raz sprawdzane na poczatku ciazy wiec nie miarodajne :p Pewnie drugi raz niedługo będę robić :)

sierpniowa tez ostatio nas naszło na ogladaie płytki z wesela.. u nas w październiku bedzie juz 5 lat... jej jak sie wsyzscy pozmieniali, niby niedawo a jakos tak inaczje kazdy wyglądał.. no i najbardziej po dizeciach widac jak wyrosły :)

Justi - ja tez w domu pracuję , wczesniej się broniłam bo jednak w domu duzo bodzców odciagajacych od pracy alee to jednak duuza wygoda :) !!

Miłego dnia dziewczyny :) U nas buro i zimno jakos,Anitka w przedszkolu - wczoraj paniom wygadałą z bedzie miałą rodzeństwo :) posypały się gratulacje :) jestem po sniadanku, kawke popijam w domu remont pełną parą, chyba w weekend bedziemy wybierac farby !! :) a ja nie mam weny jakoś :( gdyby jeszcze nie ta praca to mysle ze by mi sie chciało a tak od rana do nocy "coś" na głowie i o wystroju mieszkania juz mi sie nie chce myślec :(

Do góry