reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

paulettach no ty to raczej rozmiar nie wiekszy niz 56. i bierzesz bodziak, kaftanik spiochy i w kombinezon (zalezy jakie mrozy) no taki zimowy i do fotelika i do auta.

xkarola a ja naiwna myslalam ze to twoja lista co zabrac i tak jakos mi sie rzucilo w oczy ze ubran nie bierzesz. a kocyk dla siebie czy dziecka??

emenems ty lepiej sobie na kartce zapisuj a jak bedzie kolo 28 tygodnia to z polozna skonsultuj. albo net przszukaj. U was na norweskich stronach moze cos ci bardziej rozjasni bo jednak w pl to inne temperatury niz u ciebie

reklama
To oby wszystko było dobrze :) ja do szpitala mam 2km wiec ten mój coś podrzuci najwyżej jak zapomnę ale zastanawiają mnie kombinezony zimowe jakie grube i w jakim rozmiarze to kupić o_O
Ja mam chyba z 5 kombinezonow bo mala podostawala :-) jedne mniejsze inne wieksze wiec cos wybiore :-)

Emenems bufet zazdroszcze :p po cc pierwszy dzien woda i glodowka w drugim zupa mleczna 3x dziennie i szklanka konpotu w 3 dobie 3x zupa mleczna i kilka sucharkow a ze ja bylam wiecej dni zalapam sie na obiady normalne :-)

Ja urodzinam w piatek cc o 19.15 a w poniedzialek rano mialam byc wypisana do domu ale z dzidzia bylo cos nietak wiec zostal szpital.... i w srode lub czwartek niepamietam teraz do krakowa nas przewiezli do prokocimia i z tamtad do domku po badaniach :-)

To oby wszystko było dobrze :) ja do szpitala mam 2km wiec ten mój coś podrzuci najwyżej jak zapomnę ale zastanawiają mnie kombinezony zimowe jakie grube i w jakim rozmiarze to kupić o_O

mysle ze 56 byloby ok. grube hm... nie wiem moj to mial 3 m jak sie zima zaczela wiec kupilam taki gruby z polarem w srodku a na dwor na ten kombinezon to jeszcze kocyk i taka plandeke nieprzepuszczalna.

acha rozne firmy maja rozne rozmiary wiec uwazaj. moj Olo ma kurtke 9-12m z h&m i dopiero od niedawna dobra a tu juz lato. to dopiero heca ;) czapka zimowa 62-68 byla za duza tak samo z h&m

Dla dziecka. Bo latem miala non stop czkawke bo oni na oddziale dziwnie ubieraja w same kaftaniki i becik. Wiec czapeczka dla dzidzi niedrapki i kocyk obowiazkowo. A ze to zima bedzie to sie zastanowie nad ciuszkami dla dzidzi jakimis cieplejszymi.

No z rozmiarami to tak jak dla nas co sklep to inny rozmiar :D ja np mam spodnie ciążowe z h&m Irenę 38 a drugie 40 i oba równie dobre :D

ja raczej cieplejsze wezme chociaz spodziewam sie sauny w szpitalu ;) jak Oliwka rodzilam to moja sala jako jedyna miala otwarte okno przy temp na dworzu + 20.

Cześć laski.
Nie wiem kiedy was nadrobię bo dzisiejszy dzień lekki nie był. A stres już od tygodni bo wiadomo było co czeka. Moja mała miała dziś pierwszy raz w życiu narkozę i co się człowiek strachu najadł...
Ale jesteśmy już po wszystkim i poszło wedle planu ,a za 6-8tyg kontrola oczek.
Ten tydzień cały będzie nerwowy bo w czwartek mam wizyte ,a w piątek zakończenie roku syna. Jak ja już bym chciała miec wszystko za sobą.

reklama
Marcepanek- a co się stało, bo chyba nie pisałaś? Operacja jakaś? Mam nadzieję wszystko w porządku

Mnie trzymali 4-5 dób i jak karola pisze- po cc to marzysz o schabowym, a dostajesz kroplówkę :p Nawet ohydne, skromne (zależy od szpitala) jedzenie szpitalne wydaje się być delikatesem. Jak mi jakąś ni to mleczną ni to papkowatą, taką zupę nic dali, to cieszyłam sie jakbym homara wcinała :)

Do góry