reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Cześć dziewczyny !
Jestem tegoroczną kwietniową mamą. Piszę do Was, ponieważ do naszej grupy niestety dostał się "złośliwy troll". Chcę Was uprzedzić abyście i Wy nie dały się nabrać, ponieważ ta dziewczyna już drugi raz okłamuje, że ma dzieci. Nas wrobiła w bliźniaki...Wyślę Wam jej fotkę i przekazujcie dalej ! Jej nick to Olusia7982 ale nick może zmienić więc każdy musi wiedzieć jak wygląda żeby nikt więcej nie popełnił tego błędu co my i jej nie zaufał i nie pokazywał prywatnych fotek i udostępniał o sobie prywatne wiadomości...
Zobacz załącznik 699652Zobacz załącznik 699653Zobacz załącznik 699654Zobacz załącznik 699655

reklama
Limonka- ale cudo :) To już pewne, że będzie dziewczynka? Zazdroszczę, ze już wiecie :)

A jak chcecie kupowac ubranka to w C&A są mega przeceny, ja dzisiaj kupiłam 5-pak bodziaków z krótkim, za ... 14,90! To mniej niż 3 zł za bodziaka.
Do tego dla Polki sweter i bluzę po 12,90 zł/szt

Karolaaa- witaj

Paletahh- ale fajnusie Maluszki :)

Byłam na tej Świadomej Mamie, ale nie mam siły opowiadać :p Padam na twarz, więc krótko opiszę:
- szkolenie z pierwszej pomocy- facet ciut pomylił ilość uciśnięć, ale ogólnie spoko
- najgorsza była babka od chustonoszenia, bo pół godziny gadała pierdoły, po czym na końcu na szybko pokazała jedno wiązanie
- później dietetycy i inne takie, jednym uchem słuchałam, bo z siostrą gadałam :p
- babka o karmieniu piersią fajnie opowiadała
- mówili też o krwi pępowinowej, ale tak na szybko, więcej doczytam w ulotce później

Cześć dziewczyny:) chciałabym do Was dołączyć. Termin porodu mam na 12.01. Już kilka razy zagladałam na forum ale nie mogłam zdecydować sie na dołączenie, teraz chyba strach pierwszego trymestru minął. Tak więc witam wszystkie Mamusie :-)

Hej, zjade moze troszke z tematu, ale moze ktoras z dziewczyn ma podobnie do mnie. Od jakiegos czasu boli mnie strasznie brzuch, moj lekarz mowi ze to nic zlego zalecil mi brac nospe, choc czasem nawet nospa mi nie pomaga. Boje sie troche bo w pierwszym trymestrze lezalam w szpitalu bo mialam krwawienia i te bole, krwawienia minely ale bole zostaly Juz zaczyna mnie martwic to coraz bardziej! :(

Mnie tez czesto boli :-( ale to normalne gin mowi ze wszystko ok. Niema krwawienia i nic innego.
A ja znowu doatalam krwotoku z nosa :-( :-(

Karola biedaku !! Od czego ci tak leci ?? Mialas wczesniej ??

Ja odpukać czuje sie dobrze... Po prawie dwoch tygodniach metod naturalnych pozbyłam sie przeziebienia i obyło sie bez tabletek.
Dzis pierwsza noc w sypialni cała przespana :)

Karola a zimne oady jakies na ten nos ??

Robie jak krwawi zimmy oklad na nos i kark ! Biore od wczoraj antybiotyk na te bakterie w moczu. A niewiem od czego ze zmeczenia z upalow z niewyspania niemam pojecia. Zmeczona jakotako niejestem wysypiam sie albo inaczej niemoge spac i spie tyle ile sie da. Dzis obudzilo mnie o 7 kapanie z nosa krwi :-(

Maz pewnie szczesliwy ze wkonci razem spicie :p i ty pewnie tez inaczej zyjesz po przeapanej nocy :-)

reklama
Hej dziewczyny! :-)

Emenems, super, że Ci przechodzi.
Karola, w ciąży rozszerzają się nam naczynia krwionośne i ilość krwi w całym ciele. Jeśli masz słabe naczynka, to niestety mogą one pękać i stąd te krwotoki. Pogadaj o tym z lekarzem, może da Ci coś na wzmocnienie naczyń, co można brać w ciąży.

Witam nowe mamuśki! :-)

I uwaga, uwaga, bo to oficjalne: WITAM II TRYMESTR!!!!! JUPI!!!!!!!!!!! :-D

Do góry