reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Aż w karcie ciąży sprawdziłam, bo nie wiem jakie mam ciśnienie :p Jak mierzą mi u gina to miałam 120/70, 120/60, 125/70, więc chyba ok, bo nic nie mówią, ale zawsze jestem zmachana, bo lecę do tego gina szybko, za późno z domu wychodzę :p Mnie najczęściej głowa boli na deszcz i zmianę pogody. Kocham lato, ale taka ciepła pogod, deszczowo-burzowa mnie wykańcza. Pewnie po mamie odziedziczyłam problemy z ciśnieniem, a na pewno jestem meteopatą, bo pogoda bardzo na mnie wpływa :)

reklama
Przynieśli sniadanie :D
ImageUploadedByForum BabyBoom1435475580.352512.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1435475580.352512.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1435475580.352512.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 59
U mnie bez różnicy czy wchodzę zmachana czy odpoczeta, ciśnienie wywala ze hej... Po usg mi znowu mierzą i jest mniej ale wciąż dużo. W pierwszej ciąży było to samo. W domu normalne.

Ja miałam zawsze niskie z natury wiec nawet jak skoczy na wizycie to i tak ok.
Stefan miał 171 oststnio i ginekolog powiedziała ze jest ok, no to ok.

Emenems- a Ty nie masz za dobrze z tym śniadankiem? :p Gdzie konkretnie jesteście? Gdzie dają takie pyszności?

A ja Wam się nie pochwaliłam, mam już pierwszą rzecz dla Maluszka :p Wczoraj na tym spotkaniu była loteria i mam ogrodniczki :p Co prawda letnie, ale poczekają, bo niby 3-6 mies., ale duże wypadają. Śliczne, ręczna robota :)

Ja troszke spioszkow pokupowalam ale same biale - zeby bylo uniwersalnie jak narazie :) A bedziecie robic pokoje dla maluchow? Jesli tak to kiedy planujecie sie za to zabrac?

My pokoju nie mamy i nie będziemy mieć, mieszkamy na wynajmie, mamy dwa pokoje, jeden dzienny drugi sypialnia. Ciuszków na razie mam po Marysi, trochę uniwersalnych jak co a jak dziewczyna to prawie wszystko. Wózek tylko musimy nowy kupić, stary trochę klekota juz to zostanie u babć. Tak to mamy raczej wszystko więc większe zakupy nas ominą

Rozmawiałam wczoraj z Marysią bo przytulala się do brzucha i słuchała jak się przelewa :D i pytam jej jak będzie dzidziuś miał na imię, mówi ze Adaś. A jakby była siostrzyczka? Adasiowa :D

Ostatnia edycja:
My bedziemy robic bo nie mam gdzie dziecka umieścić mam gościnny ( musi zostac bo np rodzice przyjadą pomoc przy Stefanie) drugi pokoj gier/pokoj corki meza, i nasza sypialnia. Ale mam duzy przedpokoj wiec zrobimy z niego pokoj dla małego, czyli nasza sypialnie powiększamy jeszcze raz o przedpokoj wstawiamy ściankę działowa i w niej drzwi suwane zeby na poczatku miec " razem".
Bo to beda małe pokoiki.
Ale kiedy? Nie wiem... Kiedy tata bedzie miał czas przyjechac nam to pomoc ogarnac.

Ja jedtem w fajnemiejsce.pl
Nie spodziewalam sie takich super warunków. Apartencik nowy ale zrobiony na styl rystykalny, jak posprzątam wklpeie zdjęcia:)
Jest pokoik z aneksem kuchennym i czesc sypialna i łazienka. Wejscie jest jednoczesnym wyjściem na taras, kazdy ma swoj oddzielony. Cisza spokoj, maja ogródek z ktorego mozna sobie brac i jesc warzywa i owoce, saunę w "chlewiku"( stylizacja :)) wogole same plusy, 150 metrów do kąpieliska.. Jak ktos lubi taki wypoczynek to polecam bo ja miast nie lubie ani ośrodków wypoczynkowych - jak odpoczywać to wlasnie tak. 26 lat mieszkałam w miescie i wiem ze to nie dla mnie hahahh zdałam sobie sprawe jak sie z niego wyprowadziłam :) fajnie jest ale na tydzien.

Zamówiliśmy sobie dwa dni kuchnie veganska ( mozna zerknąć na bloga ewapoz czy cos takiego Ewa pożarowczyk) i jestem zachwycona, potem mamy dwa dni kuchnie tutejsza. Ale chyba nastepnym razem wezme wegańska na cały pobyt bo ciekawe roSwiazania kulinarne.

Zaraz prysznic i spacer:)

Aha, w kazdym pokoju jest internet i tv i filmy DVD i książki wiec w razie deszczu jest co robic:)

reklama
Vivienne!! To jak moja siostrzenica hahah strfan i Stefania :) i tez słucha brzucha i twierdzi ze słyszy jak sie rusza je i oddycha :) fajnie to jest. Kazdym inny jak chce dotknąć brzucha to mnie wkurza to na maxa ale ona i maz moga macać ile chca:)

Do góry