reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Paulettah - u nas sa dwa pokoje, jeden nasz i drugi Oliwiera. poki co Male bedzie z nami, a jak podrosnie to beda mieli pokoj razem. musze jeszcze dokupic szafe dla nich i poprzestawiac funkcjonalnie. malowane bylo w tym roku wiec tylko ta szafa i materace nowe dla Oliwka i dla malego.
Vivienne ja pod koniec pierwszej ciazy mialam okropne problemy z sercem. mialam tachykardie, robiono mi echo serca, holtery itp. oczywiscie jestem meteopata wiec udreka podwojna, w tej ciazy juz czuje ze sie zaczyna...
Emenems ale Ty tam masz pysznosci... przywiez cos ;)
Innabajka nie umiem robic przetworow, od roku zabieram sie za dzem truskawkowy hahaha :)

moze w sierpniu nad morze pojedziemy ale zalezy jak sie bede czula, moj maz panikuje bardziej ode mnie ;)

dziewczynki, mocno trzymam za Was kciuki i oby wyniki Waszych badan byly dobre!

reklama
Extra ta miejscowka emenems! Tesknie do polski . Dopiero za rok w sierpniu pojedziemy jesli wszystko bedzie dobrze. My sie przenosimy do domu mojego meza nad domenica tesciow zeby miec pomoc, musimy wszystko przeksztalcic i zrobic generalny remont od podlogi po sufity, wszystkie meble i wlasnie jestesmy w wirze wyboru wiec wariujemy. Jutro odjezdza moja mama i smutno mi. Ten tydzien mam totalnie zawalony praca po 12 godzin bez przerwy wiec szybko mi zleci di czwartku. Stres ogromny. Milej niedzieli dla Was!

Emenems daj namiary na ta miejacowke bo moj mezus marzy o mazurach wiec moze skusimy sie koncem wakacjii.
Innabajka przerwory mozesz robic ze wszystkiego np. Dzemiki i smarowac dzidzi po 4 mies chlebek albo np. Jabluszka w kosteczkach porobic i teznmozna dawac. Ogolnie kazdy owoc i warzywo sie nadaje. Ja tej zimy dawalam malej maliny ze sloika bo zrobilan a ona w tv zobaczyla i jej sie zachcialo a ja na szczescie w szafie mialam :-D

My juz u dziadkow i mala odrazu do ogrodu(sadu) poleciala na maliny wlasnis i z krzaka wcinala :-D

Emenems daj namiary na ta miejacowke bo moj mezus marzy o mazurach wiec moze skusimy sie koncem wakacjii.
Innabajka przerwory mozesz robic ze wszystkiego np. Dzemiki i smarowac dzidzi po 4 mies chlebek albo np. Jabluszka w kosteczkach porobic i teznmozna dawac. Ogolnie kazdy owoc i warzywo sie nadaje. Ja tej zimy dawalam malej maliny ze sloika bo zrobilan a ona w tv zobaczyla i jej sie zachcialo a ja na szczescie w szafie mialam :-D

My juz u dziadkow i mala odrazu do ogrodu(sadu) poleciala na maliny wlasnis i z krzaka wcinala :-D

To nie ja pytałam co brać na przetwory ;)

po 4 mż to chyba troszkę za wcześnie...

Z przetworów to robiłam suszone pomidory, dżem z cukinii czy cukinię w curry. A tak chyba nic więcej. Nie lubię i nie nadaję się do tego. Gotować mogę, ale przetwory średnio mi wychodzą

po 4 miesiącu to dużo za wcześnie :)

reklama
Pierwsze sloiczki po 4 mz sa jesli karmisz sztucznie.
To wprowadzasz przeciez jednoskladnikowe rzeczy marchewke jabluszka itd

jeśli są to nie znaczy że trzeba je podawać. poza tym o niebo lepsze są domowe gotowane. i tak czy inaczej uważam że 4 miesięczne dziecko obojętnie jak karmione czy mlekiem mamy czy modyfikowanym nie jest gotowe na słoiczki... niestety popełniłam ten błąd. z drugim dzieckiem tylko moje mleko tak długo jak się da i dieta rozszerzana dopiero jak będzie gotowe lub będzie siedzieć samo (przypuszczam że 7 mż).

a nieco dygresji np dlaczego nie chcesz podać po 4 m gotowanej po domowemu marchewki, ziemniaczka?

Do góry