reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

xkarola ja mam to samo marzę o dziewczynce ale moj chlopak(chyba jestem tu jedyną bez męża; p ) chce synka.

Dziś zaczęłam się martwić tym ze nie mam widocznego brzucha nawet boję się ze jest coś nie tak... nie mogę skierować myśli na inny temat a do lekarza idę dopiero 9 lipca... i chyba nie wytrzymam; )

reklama
Tusiaczek 100 lat dla synka.
U nas dzisiaj koniec zerowki od września szkoła,dobrze ze córka z drugiego półrocza i jako prawie 7 latek pójdzie.
Karola to jade w twoje okolice bo do Lido di Savio,jakąś fajna miejscowość?Ja we Włoszech mieszkałam w Bibione i tam męża poznałam.
Co do imion to u mnie na razie Leonard albo Adelina bo muszą być międzynarodowe.

Juti777 a mam Natan i tu jesteśmy z mężem zgodni :)

Justine ja w każdej ciąży brzuch miałam widoczny dość późno. Tu nie ma czym się martwić taki urok i ułożenie dziecka jak mi mówili ;)

Marcepanek, myślę, że każde dziecko kochałabym tak samo. Co nie zmienia faktu, że jako przyszła mama pragnę, żeby moje dziecko było całe i zdrowe.
Trzymaj się dziewczyno dzielnie. Śpij ile wlezie - widocznie Twój organizm tego potrzebuje.

Justine, mąż, narzeczony, chłopak, partner... a jakie to ma znaczenie? Ważne żeby kochał, dbał i szanował. :-)
Co do brzuszka to nie masz się zupełnie czym martwić. Większość kobiet w pierwszej ciąży ma zupełnie niewidoczny brzuszek czasem nawet do 4-5 miesiąca ciąży. Szczególnie jak są szczupłe.
Ja mam już spory, ale po pierwsze jestem po 30, więc ciało już nieco inne niżu dwudziestolatek ;-), miałam lekką nadwagę przed ciążą i ten mój nadmiar mi przewędrował z boczków na przód i stąd brzuszek. W pracy mam koleżankę, która jest już jakoś w 5 czy 6 miesiącu i ma tylko nieco większy brzuszek od mojego (sic!). Także bądź spokojna. Potem jak Ci wyskoczy i będzie rósł, to nie nadążysz z dobieraniem garderoby! ;-)

Marcepanek no oczywiście ze nie ale wiadomo dla dziecka chce się jak najlepiej żeby miało taki sam start jak inne dzieci i to przede wszystkim dla dziecka ograniczenie .
u męża było tak ze u brata podejrzewano zespół downa ale urodził się zdrowy i wszyscy są zdrowi mąż był mały wiec mało pamięta a teściowa nie żyje wiec nie mogę spytać. podejrzewam tylko ze chodzi o budowę nosa bo oni maja takie krótkie i szerokie u nasady jak to się mówi nieładnie mongolskie rysy :) wiec mam nadzieje ze to to :)

Hej :)

Fajnie, że się spotkałyście, szkoda, że mam tak daleko do Was :)

SeeYou- no to świetne wieści :)

Ulicha- ja też nie robię prenatalnych. No chyba, ze gin by kazał, ale powiedział że wszystko ok.
Za to mój w domu chyba nie robił nic, ale u nas to i ugotuje, i posprząta. Tylko prania nie wstawi i nie poskłada. Teraz jak siedzę w domu to się ciut rozleniwił, ale narzekac nie mogę

xkarola- już 14 tydzień? WY jakoś inaczej niż mój gin liczycie. Mój liczy, ze jak jest 11 tydzień 1 dzień, to jest 11 tydzień. I jak rodziłam młodą, to w szpitalu też tak liczyli. Był 38 tydz. 6 dzień i wpisali 38 tydzień

Tusiaczek- to samych dobrych dni i wszystkiego naaj dla synka :)

aktina- na pewno ma po prostu mały nosek :) No i bęziesz miec parkę :)

Juti- ja mam po kilka wybranych dla chłopca i dziewczynki. A jakie damy to zdecyduję chyba jak dziecko zobaczę :)

xkarola- moja Polka miała być Anielą, ale się mąż na Polę uparł :)

Marcepanek- a anemii nie masz?
Ja się słabo czuję jak jest taka nijaka pogoda (jak teraz). Normalnie momentami musze usiąść, otworzyć okno, bo padnę

justine- mój mąż to mówił przy pierwszym, że chce synka, a teraz to mu wszystko jedno. Bo mamy córeczkę tatusia :p

My czekamy na Adasia lub Zosie i to się na pewno nie zmieni ;)

pamiętajcie że badania tylko pokazują większe lub mniejsze ryzyko choroby, nie dają sto % pewności. Tez marze o zdrowym dzidziusiu, na pewno jak każda, ale będę wdzięczna za każde dziecko. Po prostu może być trudniej...

Ja jurtro 13+0 wiec zaczynam 14 tydz.
Apropo imion mi sie pola podoba ale kilka kolezanek ma corki polki :-( a teraz rozmawiam z kolezanka ktora chodzila ze mna w pierwszej ciazy i teraz tez w ciazy ale rodzi w grudniu i ona bedzie miec corke Aniele!! Nooo ja tez chce.
Moj chce synka bo ma juz coreczke pozatum w domu jestem ja babcia i suczka wiec same baby :p powiedzial ze jak kolejna corka bedzie to kupuje dwa psy dla rownowagi :p

vivienne no dokładnie masz rację. ani zły wynik nie daje 100 procent pewności e dziecko będzie chore ani dobry wynik nie da 100 procent na to ze dzieciątko będzie zdrowe. to wszystko prawdopodobieństwa. :) ale będzie dobrze nie ma co myśleć inaczej :)

reklama
Wiecie co to dla mnoe bylo w szpitalu jak w 3 dobie gin mi mowi ze do donu wychodzimy wiec polecialam na oddzial po dziecko (bo rano sie zawozilo je na czas wizyty) a tu neonatolog prosi mnie na rozmowe bo podejrzewa ze dziecko ma wade serca!! Ryczalan 2 godziny i balam sie do mojego zadzwonic jak on zareaguje bo wiadomo roznie ludzie reaguja ale przyjechal i tulil i mowil ze i tak nas barszo kocha mam sie nieprzejmowac. Ale wszystko jest ok leczymy sie i kocham baaaardzo moja corke!

Do góry