reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems- to ja nie rozróżniam zachcianek, bo ja nawet nie w ciąży ciągle jakieś miałam :p

inis- fajnie, że masz miłą atmosferę w pracy. Ja mam jednak trochę stresu i te dojazdy...

Zrobiłam test i krecha już bardziej wyraźna :) Kolejnego już nie robię

reklama
No ja od 6.30 juz nie spie :D jak dziadek stary.
Teraz to wogole złapała mnie panika..... Moj domek nie jest wogole na dziecko nastawiony... To jest bliźniak, i jest w okolicy ich kilka wszedzie mieszkają samotne osoby albo stare dziadki, to taka kawalerka dla Norwegia ( oni mi nie wierzą jak mowie ze w 5 osob na 47 metrach sie wychowałam i było ok :D)
I kupując dom urządziliśmy go pod nas i teraz nie mam pojecia jak to wszystko zmienic :/
Na gorze dwa małe pokoiki, sypialnia i pokój gier meza gdzie ma pokój jego córka jak przyjezdza a na dole "moj" pokój taki z toaletka ( tak, spełniłam seoje dziecięce marzenia hahaha) jest kanapa i tam siedze z koleżankami albo jest to pokój gościnny jak przyjezdza rodzina i teraz masakra.
Nie moge dziecku pokóju na dole zrobic bo nie bede miec gościnnego i nawet mama nie przyjedzie a na gorze co, mam powiedxiec córce meza, od dzis spisz w gościnnym bo twój pokój to bedzie pokój naszego dziecka?
Masakra .... Chyba dom zmienię ...

Hej ja zalegam jeszcze w lozku ale pora juz wstac I zrobic sniadanie.

Ja w pierwszej ciazy nie mialam zachcianek ale w drugiej byly ogromne. Mialam ochote na rzeczy ktorych kiedys nie moglam przełknąc. Do dzisiaj niektore dalej jem.

Milego dnia ;)

No ja od 6.30 juz nie spie :D jak dziadek stary.
Teraz to wogole złapała mnie panika..... Moj domek nie jest wogole na dziecko nastawiony... To jest bliźniak, i jest w okolicy ich kilka wszedzie mieszkają samotne osoby albo stare dziadki, to taka kawalerka dla Norwegia ( oni mi nie wierzą jak mowie ze w 5 osob na 47 metrach sie wychowałam i było ok :D)
I kupując dom urządziliśmy go pod nas i teraz nie mam pojecia jak to wszystko zmienic :/
Na gorze dwa małe pokoiki, sypialnia i pokój gier meza gdzie ma pokój jego córka jak przyjezdza a na dole "moj" pokój taki z toaletka ( tak, spełniłam seoje dziecięce marzenia hahaha) jest kanapa i tam siedze z koleżankami albo jest to pokój gościnny jak przyjezdza rodzina i teraz masakra.
Nie moge dziecku pokóju na dole zrobic bo nie bede miec gościnnego i nawet mama nie przyjedzie a na gorze co, mam powiedxiec córce meza, od dzis spisz w gościnnym bo twój pokój to bedzie pokój naszego dziecka?
Masakra .... Chyba dom zmienię ...
Oj to naprawde problem. Ale troszke poglowkujecie i znajdziecie dobre rozwiazanie ☺☺

Hej dziewczyny :)

Mali - to test jutro jak rozumiem? ;)

Emenems - usiądźcie z mężem i jakiś plan ustalcie na pomieszczenia w domu... faceci zwykle mają lepsze pomysły niż my w takich kwestiach ;) Na początek pewnie i tak maleństwo będziecie mieć w sypialni albo u Ciebie na dole? Powiem Ci tak - w 3 pokojach to się rodziny z dwójką dzieci spokojnie mieszczą, więc coś wymyślicie :yes:

A mi dziś przyjdzie Dziennik z serii "w oczekiwaniu na dziecko". Aż się nie mogę doczekać jak będzie wyglądać i czy to przydatne się okaże :)

Inis tak jutro ;) juz nie moge sie doczekac

Emenems cos razem wymyslicie. Ja tez mam problem bo juz teraz mamy w planie przybodowke zrobic a tam pokoje dzieci. Nie moge zrobic wiekszej wiec pozniej jak dziecko podrosnie to zaleznie od płci pojdzie do pokoju brata lub siostry. Innego pomyslu na razie nie mam.

Dzięki dziewczyny.
No wlasnie nie chce wyjsc na buraka ze mam 3 pokoje i problem bo to nie tak, domek po prostu był przystosowany do dwoch dorosłych osob i tyle i teraz albo jak ty Mali, cos przebudować albo zmienic tylko u nas taki mały rynek nieruchomosci.... Ze to strasznie trudno.

Prwnie ze dziecko z nami pierw :)

Ja mam plan zeby przebudować troche na gorze bo mam wielki nieuzyty przedpokoj .... Tylko maz slyszec nie chce ( bo my tu sami zadnego " szwagra" do pomocy nie ma)

Po prostu dopadła mnie panika " matko jak mało czasu mam na wszystko"

Inis a co to sa Gazeta ??!! Moze mi ktos wysle z pl:) daj znac czy warto jak juz dostaniesz.

Dzień dobry:)
Inis to taki dziennik w formie albumu jako pamiątka na przyszłość?
Emenems na początku dziecko będzie z Wami, a rodzin jak sie zjedzie to tak sie w nim / niej zakocha, ze sami bedą pokój mu oddawać ;)
Ja nadal bez objawów, dobrze wiedzieć, ze inne dziewczyny tez nie zawsze miały objawy, forum uspokaja:)
Martwię sie tylko, bo mój L. Sie rozchorował i zeby mnie nie zaraził...

reklama
Ja mam taka gruba ksiazke w oczekiwaniubna dziecko i pierwszy rok zycia dziecka jak dla mnie bezuzyteczna :-( :-( ale wiadomo kazdy oczekuje czegos innego.

Do góry