reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dzis tak zjadlam ;
Czy juz bardzo zle jest? Rano naleśnik z twarogiem potem dwa jajka z liśćmi, potem pol bułki ze schabem i troche warzyw, w domu kurczaka ze 100gr z ziemniakami słodkimi potem dwie miski zupy krem z marchewki( rosół marchewka ziemniak - nic wiecej) i traz dwie bułeczki jedna z serkiem wiejskim druga z żółtym .... Czy to jest mega duzo ? Plis powiedzcie mi zr ogolnie zjadłabyscie tyle :D
Wydaje mi sie ze to mega duzo i ze bede tyć z dnia na dzien !!! HELP !

Emenems- a do kiedy będziesz w Polsce? Ja będe prawdopodobnie od 24 do 26 lipca, ale w Gdyni
Zupę krem to bym sobie zjadła. Marchewkową!
Ja lepiej się nie przyznaję, bo dzisiaj mega niezdrowo: płatki słodkie na mleku, kilka cukierków czekoladowych, truskawki, na obiad frytki plus kotlet z kurczaka z wczoraj, casto lemoniadowe kupne :p
Czasem mam takie dni, że zjadam takie śmieci, a czasem caluśki dzień zdrowo. A w niedzielę kebaba wciągnęłam, tak za mną chodził :p

Marcepanek- u mnie Polka się w terminie urodziła, ale taka malutka, ze w 56 to tonęła i dobrze że po siostrzeńcach męża mieliśmy takie wcześniacze ubranka to były akurat :)
Ale śliczności :) Uwielbiam takie beże. Szkoda, ze nie wiem jeszcze co będzie, bo pod koniec czerwca wyprzedaże się zaczynają to by nakupowała :p Ale najwyżej coś z beżów własnie kupię i już. Ja jestem ciuchoholiczką i Polka to ma dwa razy więcej w szafie ode mnie :p ALe z lumpka większosć

Urmila- witaj i gratulacje

Tusiaczek- hahaha dobre :) Ja już mojemu M powtarzam, że to drugie i ostatnie, bo Młoda ostatnio szaleje. Ona zdecydowanie nadaktywna jest, a przy takiej nijakiej pogodzie to ją po prostu roznosi

Simka w Gdańsku do 27 wiec jest spora szansa zgrania sie !! Mega :)

No ja słodyczy nie jem nawet w domu nie mam ... Zupka tak marchewkowy krem :)
Za to bym zjadla ta kaczkę ....hahaahah

Emenems nie no brakuje Ci do mojej ilości zwłaszcza ,ze ja na gramy nie lecę ;) A i jeszcze w nocy muszę przekąsić. O spaniu do późna moge pomarzyć kończy się to szybkim wlotem do WC...i jedzeniu czegokolwiek byle szybko znalazło się w brzuchu przed następną falą. Generalnie co 1,5h najrzadziej muszę jeść.
Nie martw się w cycki coś musi iść ;)

Simka no właśnie wyprzedaże takie ze aż żal wtedy nie kupowac. A beże to jednak bezpieczne są. Do tego uwielbiam dzieci w bieli bo poźniej jak starsze są to białe to przekleństwo :D
U mnie i syn i córka nie przekroczyli 50cm tak więc mali. Zawłaszcza syn całe 46cm gdzie ubranka 50 to jak worki. Normalnie bez rozpinania przez głowę mozna było ubierać całego. A pampersy micro czyli te do 2kg wisiały po kolana. Ale teraz ten maluch ma już 120cm i wszystko nadgonił.
A ile córcia ma lat ? U mnie każde po 2urodzinach dostawało takich pomysłów ,że głowa mała.

Marcepanek ja jedyne co robie e nocy to sikam co godizne ;D jesc nie jem bo juz wczesniej sie nauczyłam usypiać jak ew burczy w brzuchu :D

Ale martwię sie ze jem duzo niestety, ale coz, mie moge jesc jak jadłam bo chyba padła bym - przed ciaza na omlecie z 3jajek pol dnia mogłam przelecieć na ludzie - teraz pol godziny

Ja jem mało bo nie mam czasu jeść dziś np. Pracowałam 12 godzin bez przerwy i zjadłam tylko jedno kiwi ooooo! Teraz na korniki jestem czekam na mamę bo wlamsiw przyleciała do mnie na tydzień wiec mega szczęśliwa jestem! I jedziemy na kolacje do moich teściów to nadrobie

Witajcie
chciejka - tak mi przykro.

Chciałam załączyć zeskanowaną gazetkę reklamową o bankowaniu krwi pępowinowej i jeszcze o ćwiczeniach i przygotowaniu do porodu, ale dziadostwo nie wchodzi mi na stronę i krzyczy że za duże. A już pozmniejszałam!
Albo będę wysyłać poszczególne wiadomości, bo nie wiem jak to załaczyć. nawet załaczyć jako zdjęcia nie chce :(

Moja najbliższa wizyta to dopiero 29.06, ale badania prenatalne nieinwazyjne już 2 lipca.
Pozdrawiam

reklama
Enenems podziwiam ciebie ze tak dużo jesz ;)ha to nie potrafię nic wciągnąć :( hak juz się udaje to tylko suchy chleb, chociaż dziś na kolację zjadłam 1,5 bułki z pomidorem :)

Ja krwi pępowinowej nie zostawiam bo to niestety u nas jest stratą czasu i kasy, ono nie wiedzą i tak jak mają ją później wykorzystać, a jest tyle sposobów i chorób :( taka jest niestety smutna prawda :( u nas jest nabijanie kasy firmą i tyle :( na zachodzie i owszem ale nie u nas :( chciałam przy Olinie ale zrezygnowałam

Do góry