reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
dzieki dziewczyny za slowa otuchy,troche mi lepiej,obiecalam sobie,ze po nastepnej wizycie przestaje myslec negatywnie! czyli do piatku jeszcze a potem ma byc dobrze:D a potem prenatalne.

co.do.tego ciagniecia w podbrzuszu- ja tak tez mam przy kichaniu,smarkaniu,kaszlaniu:p i jak sie schyle za szybko, ale to jesy chyba normalne, choc tez zawsze przebiegnie mnie glupia mysl ;) ale ktoras tu pisala,ze nawet pozniej.przy chodzeniu tak moze byc- i faktycznie chyba tak bylo u mnie przy pierwszej ciazy,teraz mi sie to przypomina..,
wiecie,ze mi chyba troche brzuszekzaczyna sie robic...tzn ja go i tak.mialam ale teraz tak sie zaokraglil,mam wrazenie. podobno w kolejnych.ciazach brzuszek.szybciej rosnie...

sorki za interpunkcje ale pisze z tel:p

co.do ksiazek- nie umiem.polecic.bo ja zawsze lubialam czytac te trzymajace w napieciu, a poradbikow ciazowych raczej nie czytalam;) za to dostalam stos gazet po ciotce,ktora namietnie kupowala `mamo to ja`

lece do.kosmetyczki, wreszcie zrobic cos dla siebie;) zachcialo mi sie regulacji brwi:p Jagodka spi wiec luz ;) wczoraj moj naz pojechal w delegacje na caly miesiac i oryczalam sie pol wieczoru jak glupia:p mam nadzieje ze jak wroci za miesiac to nadal bede w ciazy z brzuszkiem i zadowolona ze prenatalne wyszlo oki;)

tutti- to ty spodziewasz sie blizniakow? i chyba jeszcze ktos tu na forum?

emenems- zobaczyc.na zywo te fjordy to moje marzenie;)

p.s. nie ma tu nikogo z podkarpacia?:(

See You ja mam jedna dzidzie, tak bynajmniej wynikalo z ostatniej wizyty i usg, Chociaz mnie tak nakrecilyscie z blizniakami ze kazalam lekarzowi szukac drugiej fasolki podczas wizyty, to chyba malo mozliwe zeby lekarz przeoczyl, w trakcie wizyty stwierdzil 6t3d ciazy juz bilo serduszko, teraz musze czekac az do 15-go czerwca i wtedy bedzie rowno 10 tyd.

Hej dziewczyny;-)

my dzis w planach jedziemy do znajomych:-:-D
A jutro tez gdzies ruszymy z przyczyn dsien dziecka;-)

Ciagniecia w ciazy to naturalne sprawy;-) mnie w ktoeys dzien podrzusze bolalo, i troszke tam kulo..ale przeszlo;-)

Wlasnie co do zwolnienia lekarskiego zeby niebrac dluzej niz 6miesievy, bo komisje cie wzywa i kaza wrocic do pracy, dla mnie to troche przekoloryzowane!
3/4 stanowisk pewnie nie nadaje sie dla kobiet w ciazy zaawansowanej;-) u mnie jak tylko bym powiedziala ze jestem w ciazy przegnaliby mnie do domu! Pewnie wzywaja na komisje ale zeby kazali wracac do pracy to chyba to bardzo sprawa indywidualna heh.

Ja wczoraj juz mniej plamilam;-)

Witajcie chciałam wam pogratulować fasolek. Zyczyc szczęsliwych miesięcy ciąży oby obyło się bez wiekszych problemów i dolegliwości. Przepraszam że tak wtargnęłam do was na forum ale chciałam szczególnie pogratulowac jednej formuowiczce SIERPNIOWA GRATULUJĘ.Wyczaiłam cię tu bo sama chciałam być mama styczniową 2016.Pozdrawiam Mama kudłaczka Mikołaja z fb.

Cześć dziewczyny,
Widzę,że TEN ból dopadł większość z nas :/ najpierw myślałam,ze to zapalenie wyrostka robaczkowego dopiero teraz wiem że to więzadła, lekarz mi mówił ,że jeszcze jelita mogą dawać takie objawy jak na nie naciska macica.
Jak tu żyć z nudnościami zwłaszcza przy wstręcie do imbiru ? :( Nie mogę się schylić nawet bo przechodzą nudności w torsje :/ .Proszę, niech mi ktoś napisze,że to objaw na dziewczynkę ;)

Ktoś tu pytał o paracetamol w ciąży , po fb krążą artykuły badaczy z Wielkiej Brytanii,że paracetamol w ciąży prowadzi do uszkodzeń płodów zwłaszcza męskich bo zawiera tam jakieś szkodliwe substancje.

Miłego dnia :)

Boli nadal, bardziej pachwina. Przespałam się trochę, ale mało co pomogło.

agjoa- dzięki, własnie wzięłam apap :) Ale w poprzedniej ciąży też brałam, więc mam nadzieję nic nie będzie.
Też bym myślała, że to wyrostek, gdyby to było po prawej, ale mnie ciągnie po lewej w całej pachwinie.

Niech już będzie ta środa. Do tego dzień do d. Pola marudna, kłócę się pół dnia z M, a jeszcze poszedł na popołudnie do pracy, więc jestem skazana na małą marudę :)

Mam nadzieję, ze ciągnięcie i ból mi przejdzie po tym apapie, na mnie działa nawet efekt placebo :p

reklama
Dziewczyny wiem, że truje. .ale nie daje mi to spokoju tzn, to że nie ma jeszcze pęcherzyka zoltkowego :no::no: .Boje się i nie wiem co zrobić, kiedy iść do gina ..co byście radziły?

Do góry