reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
dzieki dziewczyny za slowa otuchy,troche mi lepiej,obiecalam sobie,ze po nastepnej wizycie przestaje myslec negatywnie! czyli do piatku jeszcze a potem ma byc dobrze:D a potem prenatalne.

co.do.tego ciagniecia w podbrzuszu- ja tak tez mam przy kichaniu,smarkaniu,kaszlaniu:p i jak sie schyle za szybko, ale to jesy chyba normalne, choc tez zawsze przebiegnie mnie glupia mysl ;) ale ktoras tu pisala,ze nawet pozniej.przy chodzeniu tak moze byc- i faktycznie chyba tak bylo u mnie przy pierwszej ciazy,teraz mi sie to przypomina..,
wiecie,ze mi chyba troche brzuszekzaczyna sie robic...tzn ja go i tak.mialam ale teraz tak sie zaokraglil,mam wrazenie. podobno w kolejnych.ciazach brzuszek.szybciej rosnie...

sorki za interpunkcje ale pisze z tel:p

co.do ksiazek- nie umiem.polecic.bo ja zawsze lubialam czytac te trzymajace w napieciu, a poradbikow ciazowych raczej nie czytalam;) za to dostalam stos gazet po ciotce,ktora namietnie kupowala `mamo to ja`

lece do.kosmetyczki, wreszcie zrobic cos dla siebie;) zachcialo mi sie regulacji brwi:p Jagodka spi wiec luz ;) wczoraj moj naz pojechal w delegacje na caly miesiac i oryczalam sie pol wieczoru jak glupia:p mam nadzieje ze jak wroci za miesiac to nadal bede w ciazy z brzuszkiem i zadowolona ze prenatalne wyszlo oki;)

tutti- to ty spodziewasz sie blizniakow? i chyba jeszcze ktos tu na forum?

emenems- zobaczyc.na zywo te fjordy to moje marzenie;)

p.s. nie ma tu nikogo z podkarpacia?:(

See You ja mam jedna dzidzie, tak bynajmniej wynikalo z ostatniej wizyty i usg, Chociaz mnie tak nakrecilyscie z blizniakami ze kazalam lekarzowi szukac drugiej fasolki podczas wizyty, to chyba malo mozliwe zeby lekarz przeoczyl, w trakcie wizyty stwierdzil 6t3d ciazy juz bilo serduszko, teraz musze czekac az do 15-go czerwca i wtedy bedzie rowno 10 tyd.

Hej dziewczyny;-)

my dzis w planach jedziemy do znajomych:-:-D
A jutro tez gdzies ruszymy z przyczyn dsien dziecka;-)

Ciagniecia w ciazy to naturalne sprawy;-) mnie w ktoeys dzien podrzusze bolalo, i troszke tam kulo..ale przeszlo;-)

Wlasnie co do zwolnienia lekarskiego zeby niebrac dluzej niz 6miesievy, bo komisje cie wzywa i kaza wrocic do pracy, dla mnie to troche przekoloryzowane!
3/4 stanowisk pewnie nie nadaje sie dla kobiet w ciazy zaawansowanej;-) u mnie jak tylko bym powiedziala ze jestem w ciazy przegnaliby mnie do domu! Pewnie wzywaja na komisje ale zeby kazali wracac do pracy to chyba to bardzo sprawa indywidualna heh.

Ja wczoraj juz mniej plamilam;-)

Witajcie chciałam wam pogratulować fasolek. Zyczyc szczęsliwych miesięcy ciąży oby obyło się bez wiekszych problemów i dolegliwości. Przepraszam że tak wtargnęłam do was na forum ale chciałam szczególnie pogratulowac jednej formuowiczce SIERPNIOWA GRATULUJĘ.Wyczaiłam cię tu bo sama chciałam być mama styczniową 2016.Pozdrawiam Mama kudłaczka Mikołaja z fb.

Cześć dziewczyny,
Widzę,że TEN ból dopadł większość z nas :/ najpierw myślałam,ze to zapalenie wyrostka robaczkowego dopiero teraz wiem że to więzadła, lekarz mi mówił ,że jeszcze jelita mogą dawać takie objawy jak na nie naciska macica.
Jak tu żyć z nudnościami zwłaszcza przy wstręcie do imbiru ? :( Nie mogę się schylić nawet bo przechodzą nudności w torsje :/ .Proszę, niech mi ktoś napisze,że to objaw na dziewczynkę ;)

Ktoś tu pytał o paracetamol w ciąży , po fb krążą artykuły badaczy z Wielkiej Brytanii,że paracetamol w ciąży prowadzi do uszkodzeń płodów zwłaszcza męskich bo zawiera tam jakieś szkodliwe substancje.

Miłego dnia :)

Boli nadal, bardziej pachwina. Przespałam się trochę, ale mało co pomogło.

agjoa- dzięki, własnie wzięłam apap :) Ale w poprzedniej ciąży też brałam, więc mam nadzieję nic nie będzie.
Też bym myślała, że to wyrostek, gdyby to było po prawej, ale mnie ciągnie po lewej w całej pachwinie.

Niech już będzie ta środa. Do tego dzień do d. Pola marudna, kłócę się pół dnia z M, a jeszcze poszedł na popołudnie do pracy, więc jestem skazana na małą marudę :)

Mam nadzieję, ze ciągnięcie i ból mi przejdzie po tym apapie, na mnie działa nawet efekt placebo :p

reklama
Dziewczyny wiem, że truje. .ale nie daje mi to spokoju tzn, to że nie ma jeszcze pęcherzyka zoltkowego :no::no: .Boje się i nie wiem co zrobić, kiedy iść do gina ..co byście radziły?

Do góry