reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

To już chyba 20 próba napisania czegokolwiek pewnie zaraz znów się popsuje.

Korzystając z możliwości mówię dzień dobry, pospalismy do 8[emoji1] pogoda taka se, może i lepiej odpoczniemy od upału. Wczoraj mój lord chciał w chuscie a było z 35 stopni. Myślałam, ze zemdleje. No ale czego się nie zrobi dla dziecka. W wózku wył jak mały wilk.

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Niuniolek to Twoj maly jest baaardzo duzy! ;)
Moj mlody na klacie ma takie cos jakby liszaje.. ;/ lekarka powiedziala ze to od plynu do plukania ale ja nie plucze i dalej to ma ;/ to azs moze byc czy co?

Tusiaczek czerwone, suche i wyczuwalne pod palcami.. kilka takich plackow ma, a gdzieniegdzie nie czerwone i suche tylko takie jakby krostki wyczuwalne. Lekarka kazala kapac w emolium i smarowac olejekiem z serii emoilum ale to nic a nic nie pomaga ;/ to wizyta u dermatologa nas czeka?

Maja ja bym takiego malucha nie wsadziła do tego typu parasolki, przede wszystkim z powodu praktycznie zerowej amortyzacji. To już bym wolała do porządnego wózka pod lekkim kątem, jeśli nie rozkłada się zupełnie na płasko.

Ilo pisałam tu już kiedyś o emolium. No ja nie polecam. Ja już Przechodzę przygodę z AZS po raz drugi, i przetestowane mam chyba Wszystko co jest dostępne. U nas osobiście podpasowal Cetaphil i Demsa. W okresie nasilenia używane u starszaka naprzemiennie, plus doraźnie niestety steryd.
Powiem Ci jaka jest standardowa droga przy AZS. Pediatra powie skaza i każe odstawić Bmk. Jak pomoże fajnie, jak nie pomoże włączy leki Przeciwhistaminowe. Jak nie pomoże, to wyślę do alergologa. Ja proponuję skrócić tą drogę i wybrać się od razu do alergologa, dermatolog też ale w następnej kolejności. Chodzi o to żeby znaleźć przyczynę a nie tylko leczyć doraźnie.
Co do pediatrów polecających te najpopularniejsze emolienty to nóż mi się w Kieszeni otwiera. A u Ciebie to już zupełnie brak konsekwencji. Pediatra Twierdzi, że to reakcja kontaktowa, od płynu a poleca Emolienty na atopię. Kurtyna.
Z porad praktycznych. Skóra atopowa nie lubi: długich kąpieli, kurzu, roztoczy i przegrzewania. Natomiast lubi słońce.

Dzieki Tusiaczek.
Martusia a moze zęby?
Ja to odkad Olek sie urodzil nie mialam ani jednej! przespanej nocy :)

Dziewczyny czy te nasze maluchy mogą być już na wpół lezaco? Mam taka funcje w gondoli inaczej go nie utrzymam w tym wózku a muszę trochę odpocząć od noszenia:((

reklama
Dziewczyny ja jestem zwolennikiem wybierania Opcji Mniejszego zła. Maja u Ciebie z boku to wygląda ok. Bo pozycja nie jest złamana tylko pod kątem. Musisz tylko spojrzeć jak dziecko w tym wygląda, czy się nie zsuwa, nie wisi na pasach, jakoś nienaturalnie nie wygina.

Ja mojego starszaka przeniosłam do spacerówki jak miał trochę ponad pięć miesięcy. I Zdarzało mi się podnieść trochę oparcie, bo zupełnie na leżąco dostawał szału. Z tym, że różnica była taka, że on w tym wieku potrafił się sztywno Utrzymać w pozycji siedzącej. Ważne żeby nie prowokować do podciągania dzieciaków, które na siad nie są gotowe.

Do góry