reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Stawiam kawę wszystkim po ciężkiej nocy ;-) i Tobie Kasiu też mimo że wyspałaś się niemoralnie :p
ffe52c2d70c2b84f14b7cd9229748e5e.jpg

reklama
Ja właśnie kawkę popijam, bo ostatnio tak zabiegana, że najchętniej to bym się zamknęła w piwnicy i spała tam do południa :D

U nas ok junior spał pół nocy i siebie a pół ze mną od pierwszego karmienia potem było drugie i jeszcze trzecie[emoji1][emoji1] teraz randkuje z laktatorem a zaraz na zakupy, jadę do smyka i się tam zzaplaczw bo jest letnia kolekcja a mnie na to nie stac[emoji22] ale może chociaż jakieś spodenki kupie[emoji1]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz Inis ja mam to samo Michał spał tak pięknie a przyszedł skok rozwojowy ten długi i **uj bombki strzelił ;) matka niewyspana i zła.

Michał w ramach nudy podgryza mi kolano ;)

Dziewczyny co daliście pierwsze przy rozszerzaniu diety? Ja myślę o pyrce ;) pytam bo Oli na mm był i od 4m dieta była rozszerzana a Michu wciąż tylko kp ale słuchajcie mało się na mnie nie rzuci jak coś jem czy pije. No i tak myślimy czy mu dac czy czekać do 6m. Ciężka sprawa ;)

Aa i kawka już wypita :D

Martusia jeszcze nic. Chociaż pewności nie mam bo młody spitalał mi ostatnio z kocyka i próbował jeść trawę :p
Ze starszakiem pierwsza była tradycyjna marchewka, chociaż się nie poleca bo może Zatwardzać. Pyrek jak na papkę to ma dla mnie dziwną konsystencję, suchy jest, dlatego ja zawsze ziemniaka dawałam z czymś.
Ja jeszcze czekam, zależy mi żeby mały siedział, chociaż posadzony.

Ja wczoraj swojego posadzilan na chwilę żeby sprawdzić czy się utrzyma hee leciał jak kłoda[emoji1][emoji1] jeszcze dużo wody upłynie zanim usiądzie z brzucha. I dobrze niech leży i tak już się wije jak glista trzeba ciągle mieć na oku.

Ja nie wiem jak ja dam radę jeszcze ponad dwa miesiące lecieć z laktatorem, mały je coraz więcej chyba zacznę rozszerzać na początku 6 miesiąca..

U nas nocka ok. Mała obudziła sie po 4 i potem po 8 obudziła mnie rozmową do zasłonek:p Ja mam dzisiaj kocioł- sprzatanie, kupa prasowania, po południu zakupy i pakowanie na wyprawe na wesele:oo2:

My na dniach zaczynamy 6. miesiac ale mam zamiar skonsultowac sie z jedną babką czy czekac do końca z rozszerzaniem czy bardziej na początku 6. Na pewno nie patrze na siadanie małej bo by sie jeszcze długo zeszło. Ja zaczne od marchewki i po prostu zobacze czy zatwardza jesli tak to narazie wezme co innego.

reklama
Beti a co zmieni Rozszerzanie diety w Twojej pracy z laktatorem? Na początku nic się właściwie nie zmienia w kwestii ilości mleka. Chyba że masz zamiar dać mm
Edit. Nie mam zamiaru czekać aż Boski Usiądzie, tylko aż Będzie Siedział ;-)

Do góry