reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja spie z moją od pierwszej pobudki bo boję się ze ją rozbudze przeniesieniem ale nie ukrywam, że wolałabym żeby spała u siebie zwłaszcza że już bardzo sprawnie przekreca się na brzuszek i boję się ze mi się z łóżka srurla...
Ja muszę rozeznać temat tego manikiuru hybrydowego. Da radę to to zrobić samemu w chałupie?

reklama
Inis ja robię z efektem tiger eye :) kolor przewodni nie wiem jeszcze.

Tusia my szczepienie chyba w czerwcu dopiero jakoś 1 tydzień - muszę policzyć czy już 6 tyg minęło.

Kasia da radę! :)

Ja ze swoją sypiam czasami, ale od początku uczona w łóżeczku zaraz przy naszym łóżku.
Fryzjer... hmm... ja w sumie to mam odrost od połowy ciąży więc już swoje naturalne ombre hoduje :D
Byłyśmy dzişu lekarza przez wczorajszą kupkę zieloną ze śluzem. We wtorek rano była normalna potem po 2 h mała zrobiła małą zieloną z glutem a dzisiaj rano znów normalną. Mała praedopodobnie miała tylko podrażnione jelitka. Zero gorączki i innych objawów, ale na wszelki poszłam z nią do pediatry. Wiecie co mi zalecił lekarz przy tych podrażnionych jelitkach? Nie podawać mleka, zamiast tego kleik ryżowy na wodzie i marchewkowy ORS do picia. Mimo, że wiedział, że mała ma jeszcze nie rozszerzaną dietę.... Intuicja mówiła, że chyba go porąbało że mam teraz jej podać nowości i męczyć żołądek, a zabrać mleko które dziecko zna! Kupiłam Dicoflor i spytałam znajomej bo przecież też pediatra i potwierdziła moje obawy.... Intuicja nie zawiodła ;)

Aaa jeszcze na początku powiedział, nie dawać mleka tylko same deserki i słoiczki chyba, że pani gotuje itd. Jak zobaczył moją szczenę na podłodze to zerknął łaskawie na date urodzenia i stwierdzil, a nie nie to nie ten wiek to tylko kleik na wodzie i ors...

Karolaska szok :-( Ci pediatrzy nie przestają mnie zaskakiwać... Negatywnie. Takie praktyki mogły by doprowadzić do odrzucenia mleka. Taki pomysł można by spróbować wprowadzić u roczniaka, ale nie czteromiesięcznego bobasa... Ach, nie chce mi się komentować.

A ja sie pochwale ze moj wlasnie niedawno walnal ogromna kupke jak stary :D i ulga dla mnie ze obylo sie bez czopkow i innych cudactw.. :)
Ja z moim spie caly czas, bo mi po prostu tak wygodnie i z karmieniem i ze wszystkim bo jak mi nie spi nad ranem i 50 razy wypada mu smoczek i mialabym wstawac za kazdym razem to dostalabym swira :)

Karolask - dobrze ze sluchalas własnego rozumu. Brawo! Jednak co mama to mama i nic tego nie przebije w kryzysowych sytuacjach :)

Ostatnia edycja:
Ilo moja też pokrzykuje w nocy jak jej wypadnie, ale za drugim razem czekam aż zaśnie bez i problem z głowy :D
Tusiaczek no ja zbierałam szczękę z podłogi. Dobrze, że mi się to nie logiczne wydawało. Kurde nawet nie wiem jak moja na marchewkę zareaguje kiedyś, a tu takie coś...

reklama
Do góry