reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzieki Martusia ;) no moj mlody do tej pory tez co 2-4 h jadl w dzien no ale moze dzisiaj po prostu gorszy dzien. A brzuszek go nie bolal ani nic, nawet przy robieniu zero stekniecia ;) tylko sie zastanawialam po jakim czasie trzeba interweniowac :)

reklama
Ilo szczerze to pojęcia nie mam co ile karmię. Nie patrzę na egarek a mały je na rządanie. Na bank częściej niż co trzy, cztery godziny. Ba, on czasem co pół godziny jje.
Co do kupy to jeśli dziecko jest Wyłącznie kp i brak kupy nie przysparza mu żadnych dolegliwości to może nie robić i dwa tygodnie. Co innego jakby Odczuwał z tego powodu jakiś dyskomfort to wtedy Możesz interweniować. Ale najpierw proponuję naturalne metody, Masaż brzuszka, rowerek itp. Czopki i Wszelkie inne Grzebania w pupie to ostatecNosc.
A to czy je częściej czy rzadziej to się Jeszcze zmieni milion razy. Bo skok, bo zęby i bo tak :p

Hehe no masz Tusiaczek racje ;) nasze dzieci pewnie jeszcze nie raz nas zaskocza :) juz mi sie wydawalo ze jakos uporzadkowalo sie ten rytm dnia a tu niespodzianka :p

Ilo ja tez czesciej karmie, co 2-3h przewaznie a oprocz tego przystawiam ja w miedzy czasie jak ma usypiac bo wtedy nie musze bujac tylko kilka minut pociagnie i spi:-p

Moja raz nie robila kupy 7 dni i sie martwilam ale nic jej nie dokuczalo, baczki byly i pogodna, kupe tez lekko zrobila. Tez slyszalam ze dopuki nie ma dolegliwosci to tak moze byc.

Mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaly/ uzywaja laktatora elektrycznego. Jaki byscie polecily? Mam reczny ale nie zdal egzaminu a stwierdzilam ze jakis by mi sie przydal

Dzieki dziewczyny:blink: a miala ktoras Aventa? Na co dzien nie uzywam ale mamy niedlugo chrzciny i wesele i nie bardzo wyobrazam sobie karmienie z piersi w sukience... A nie chce wprowadzac malej mm tak "okazjonalnie" wiec pomyslalam ze najlepiej miec odciagniete:rolleyes2:

Ilo ja tez czesciej karmie, co 2-3h przewaznie a oprocz tego przystawiam ja w miedzy czasie jak ma usypiac bo wtedy nie musze bujac tylko kilka minut pociagnie i spi:-p

Moja raz nie robila kupy 7 dni i sie martwilam ale nic jej nie dokuczalo, baczki byly i pogodna, kupe tez lekko zrobila. Tez slyszalam ze dopuki nie ma dolegliwosci to tak moze byc.

Mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaly/ uzywaja laktatora elektrycznego. Jaki byscie polecily? Mam reczny ale nie zdal egzaminu a stwierdzilam ze jakis by mi sie przydal
Medela mini electric. Chociaż mam używany silnik chodzi jak stary traktor ale rozkręcił mi laktacje, dobrze ściąga, nie masakruje sutkow. W ciemno polecam :)

Ja mam Canpol Easy start mysle, ze jest ok. Nie mam porównania z innym ale ten spełnia swój obowiązek. Chociaż już mam go serdecznie dosyć..

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app
Dlaczego? Cały czas ściągasz, małe nie je z cyca prosto? Mam znajomą która ponad 6m ściągała, ja bym nie dała rady tyle. Jej synek w ogóle nie chciał łapać piersi a ona z kolei nie chciała mm podać.

reklama
Dlaczego? Cały czas ściągasz, małe nie je z cyca prosto? Mam znajomą która ponad 6m ściągała, ja bym nie dała rady tyle. Jej synek w ogóle nie chciał łapać piersi a ona z kolei nie chciała mm podać.
Tak, mam nadzieję, ze uda mi się 6 miesięcy tak pociągnąć, ale już mam chwilę zwątpienia.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry