reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzieki Martusia ;) no moj mlody do tej pory tez co 2-4 h jadl w dzien no ale moze dzisiaj po prostu gorszy dzien. A brzuszek go nie bolal ani nic, nawet przy robieniu zero stekniecia ;) tylko sie zastanawialam po jakim czasie trzeba interweniowac :)

reklama
Ilo szczerze to pojęcia nie mam co ile karmię. Nie patrzę na egarek a mały je na rządanie. Na bank częściej niż co trzy, cztery godziny. Ba, on czasem co pół godziny jje.
Co do kupy to jeśli dziecko jest Wyłącznie kp i brak kupy nie przysparza mu żadnych dolegliwości to może nie robić i dwa tygodnie. Co innego jakby Odczuwał z tego powodu jakiś dyskomfort to wtedy Możesz interweniować. Ale najpierw proponuję naturalne metody, Masaż brzuszka, rowerek itp. Czopki i Wszelkie inne Grzebania w pupie to ostatecNosc.
A to czy je częściej czy rzadziej to się Jeszcze zmieni milion razy. Bo skok, bo zęby i bo tak :p

Hehe no masz Tusiaczek racje ;) nasze dzieci pewnie jeszcze nie raz nas zaskocza :) juz mi sie wydawalo ze jakos uporzadkowalo sie ten rytm dnia a tu niespodzianka :p

Ilo ja tez czesciej karmie, co 2-3h przewaznie a oprocz tego przystawiam ja w miedzy czasie jak ma usypiac bo wtedy nie musze bujac tylko kilka minut pociagnie i spi:-p

Moja raz nie robila kupy 7 dni i sie martwilam ale nic jej nie dokuczalo, baczki byly i pogodna, kupe tez lekko zrobila. Tez slyszalam ze dopuki nie ma dolegliwosci to tak moze byc.

Mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaly/ uzywaja laktatora elektrycznego. Jaki byscie polecily? Mam reczny ale nie zdal egzaminu a stwierdzilam ze jakis by mi sie przydal

Dzieki dziewczyny:blink: a miala ktoras Aventa? Na co dzien nie uzywam ale mamy niedlugo chrzciny i wesele i nie bardzo wyobrazam sobie karmienie z piersi w sukience... A nie chce wprowadzac malej mm tak "okazjonalnie" wiec pomyslalam ze najlepiej miec odciagniete:rolleyes2:

Ilo ja tez czesciej karmie, co 2-3h przewaznie a oprocz tego przystawiam ja w miedzy czasie jak ma usypiac bo wtedy nie musze bujac tylko kilka minut pociagnie i spi:-p

Moja raz nie robila kupy 7 dni i sie martwilam ale nic jej nie dokuczalo, baczki byly i pogodna, kupe tez lekko zrobila. Tez slyszalam ze dopuki nie ma dolegliwosci to tak moze byc.

Mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaly/ uzywaja laktatora elektrycznego. Jaki byscie polecily? Mam reczny ale nie zdal egzaminu a stwierdzilam ze jakis by mi sie przydal
Medela mini electric. Chociaż mam używany silnik chodzi jak stary traktor ale rozkręcił mi laktacje, dobrze ściąga, nie masakruje sutkow. W ciemno polecam :)

Ja mam Canpol Easy start mysle, ze jest ok. Nie mam porównania z innym ale ten spełnia swój obowiązek. Chociaż już mam go serdecznie dosyć..

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app
Dlaczego? Cały czas ściągasz, małe nie je z cyca prosto? Mam znajomą która ponad 6m ściągała, ja bym nie dała rady tyle. Jej synek w ogóle nie chciał łapać piersi a ona z kolei nie chciała mm podać.

reklama
Dlaczego? Cały czas ściągasz, małe nie je z cyca prosto? Mam znajomą która ponad 6m ściągała, ja bym nie dała rady tyle. Jej synek w ogóle nie chciał łapać piersi a ona z kolei nie chciała mm podać.
Tak, mam nadzieję, ze uda mi się 6 miesięcy tak pociągnąć, ale już mam chwilę zwątpienia.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry