reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja sie ostatnio chwalilam ze moj maly w dzien je po kilka minut i sie najada... a i owszem w dzien tak tylko pozniej mam dwa maratony w nocy ;/;p w dzien ma kilka drzemek 20-30 min i w ogole jakis taki maruda sie zrobil. wczesniej bylo wiadomo ze albo jedzenie albo spanie albo pampers... a teraz nie wiadomo o co mu chodzi, chyba po prostu mu sie nudzi, ale juz nie wiem co mu wymyslac, mata juz sie znudzila, karuzela nad lozeczkiem tez, w bujaczku troche posiedzi i tez nuda, rozmowa z nim tez juz nuda, najlepiej nosic i to w pionie... jak macie jakies pomysly jak zajac takiego malucha to zapodajcie ;)

reklama
No ja sie ostatnio chwalilam ze moj maly w dzien je po kilka minut i sie najada... a i owszem w dzien tak tylko pozniej mam dwa maratony w nocy ;/;p w dzien ma kilka drzemek 20-30 min i w ogole jakis taki maruda sie zrobil. wczesniej bylo wiadomo ze albo jedzenie albo spanie albo pampers... a teraz nie wiadomo o co mu chodzi, chyba po prostu mu sie nudzi, ale juz nie wiem co mu wymyslac, mata juz sie znudzila, karuzela nad lozeczkiem tez, w bujaczku troche posiedzi i tez nuda, rozmowa z nim tez juz nuda, najlepiej nosic i to w pionie... jak macie jakies pomysly jak zajac takiego malucha to zapodajcie ;)
Ilo u mnie to samo. Pomysłów brak już się nic nie podoba najlepiej u kogoś dom już mu się znudzil

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

U nas Łucyjka śpi w ciągu dnia dwie- trzy drzemki każda około godziny i później w okolicy spaceru od 2 do 4 zależy od dnia. Ogólnie śpioch z niej:-) chyba ma to po mnie :-) teraz jak zasnęła po 15 tak śpi do tej pory.
Dzisiaj miała mieć szczepienie ale znowu u nas katar i do tego ropa z oczu, więc nie dałam zaszczepić. Dla lekarza takie objawy nie są przeciwwskazaniem dla nieszczepienia, do tego mój tata w domu u nas z grypą na antybiotyku ale lekarz na to nic nie powiedział. 3 razy mu mówiłam że nie chce dzisiaj szczepić. Normalnie chcą zaszczepić za wszelką cenę. U Was też tak jest?
Niuniolek trzymam kciuki żeby Rafałek jak najszybciej lepiej się poczuł. Pozdrawiam

U nas Łucyjka śpi w ciągu dnia dwie- trzy drzemki każda około godziny i później w okolicy spaceru od 2 do 4 zależy od dnia. Ogólnie śpioch z niej:-) chyba ma to po mnie :-) teraz jak zasnęła po 15 tak śpi do tej pory.
Dzisiaj miała mieć szczepienie ale znowu u nas katar i do tego ropa z oczu, więc nie dałam zaszczepić. Dla lekarza takie objawy nie są przeciwwskazaniem dla nieszczepienia, do tego mój tata w domu u nas z grypą na antybiotyku ale lekarz na to nic nie powiedział. 3 razy mu mówiłam że nie chce dzisiaj szczepić. Normalnie chcą zaszczepić za wszelką cenę. U Was też tak jest?
Niuniolek trzymam kciuki żeby Rafałek jak najszybciej lepiej się poczuł. Pozdrawiam
Tak u nas też tak jest. Hubcio był zaszczepiony jak miał katar i kaszel zglaszalam lrkarce, raz się udało przełożyć a następnym razem pomimo tych samych objawów zdecydowała o szczepiemiu. Jutro mieliśmy mieć szczepienie i nie idziemy.

Beti Ty też decydujesz o szczepieniu nie tylko lekarz. Ja jak ktokolwiek w domu jest niewyraźny to nie szczepię. Nawet nie idę
Wiem, ale kurde już wszyscy mi dokuczają, że dziecku choroby wymyslam, ze jestem przewrazliwiona bo raz kaszlnie i kichnie a ja mówię ze zaziębiony, zdałam się na opinię fachowca i o. Teraz postawiłam na swoim, nie idziemy jutro..

Franio jest spioszkiem, przeważnie okolo godziny aktywnosci i potem 30min, do godziny snu, na spacerze nawet 2,5h, a w nocy mamy jedna pobudke, ostatni .
Dzisiaj mamy problem z jedzeniem, mlody nie chce cyca, chyba cos zjadlam co mu nie pasuje, dalam mu mm i zjadl ale tylko 100ml, zobaczymy jak bedzie w nocy.
Zazdrość mnie zezre. Ja już waze kilo mniej niż przed ciaza. Ciągle z nim latam zabawiam tańczę noszę w chuscie. Mógłby stać się spiochem[emoji1]

Beti przy NOPie czy jakichś powikłaniach, żaden lekarz nie weźmie na siebie odpowiedzialności, a Ty jesteś mamom i trzeba sobie ufać ;-)

Maja to co jesz nie ma wpływu na zachowanie dziecka.

reklama
Ja nie łącze drzemek i spania z karmieniem, usypia bez jedzenia jsk zmeczona. Co 2h w dzien 30 minut w południe z 2h w nocy od 20-8 z jedzeniem 23.30 i 5.30/6

Do góry