reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja sie ostatnio chwalilam ze moj maly w dzien je po kilka minut i sie najada... a i owszem w dzien tak tylko pozniej mam dwa maratony w nocy ;/;p w dzien ma kilka drzemek 20-30 min i w ogole jakis taki maruda sie zrobil. wczesniej bylo wiadomo ze albo jedzenie albo spanie albo pampers... a teraz nie wiadomo o co mu chodzi, chyba po prostu mu sie nudzi, ale juz nie wiem co mu wymyslac, mata juz sie znudzila, karuzela nad lozeczkiem tez, w bujaczku troche posiedzi i tez nuda, rozmowa z nim tez juz nuda, najlepiej nosic i to w pionie... jak macie jakies pomysly jak zajac takiego malucha to zapodajcie ;)

reklama
No ja sie ostatnio chwalilam ze moj maly w dzien je po kilka minut i sie najada... a i owszem w dzien tak tylko pozniej mam dwa maratony w nocy ;/;p w dzien ma kilka drzemek 20-30 min i w ogole jakis taki maruda sie zrobil. wczesniej bylo wiadomo ze albo jedzenie albo spanie albo pampers... a teraz nie wiadomo o co mu chodzi, chyba po prostu mu sie nudzi, ale juz nie wiem co mu wymyslac, mata juz sie znudzila, karuzela nad lozeczkiem tez, w bujaczku troche posiedzi i tez nuda, rozmowa z nim tez juz nuda, najlepiej nosic i to w pionie... jak macie jakies pomysly jak zajac takiego malucha to zapodajcie ;)
Ilo u mnie to samo. Pomysłów brak już się nic nie podoba najlepiej u kogoś dom już mu się znudzil

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

U nas Łucyjka śpi w ciągu dnia dwie- trzy drzemki każda około godziny i później w okolicy spaceru od 2 do 4 zależy od dnia. Ogólnie śpioch z niej:-) chyba ma to po mnie :-) teraz jak zasnęła po 15 tak śpi do tej pory.
Dzisiaj miała mieć szczepienie ale znowu u nas katar i do tego ropa z oczu, więc nie dałam zaszczepić. Dla lekarza takie objawy nie są przeciwwskazaniem dla nieszczepienia, do tego mój tata w domu u nas z grypą na antybiotyku ale lekarz na to nic nie powiedział. 3 razy mu mówiłam że nie chce dzisiaj szczepić. Normalnie chcą zaszczepić za wszelką cenę. U Was też tak jest?
Niuniolek trzymam kciuki żeby Rafałek jak najszybciej lepiej się poczuł. Pozdrawiam

U nas Łucyjka śpi w ciągu dnia dwie- trzy drzemki każda około godziny i później w okolicy spaceru od 2 do 4 zależy od dnia. Ogólnie śpioch z niej:-) chyba ma to po mnie :-) teraz jak zasnęła po 15 tak śpi do tej pory.
Dzisiaj miała mieć szczepienie ale znowu u nas katar i do tego ropa z oczu, więc nie dałam zaszczepić. Dla lekarza takie objawy nie są przeciwwskazaniem dla nieszczepienia, do tego mój tata w domu u nas z grypą na antybiotyku ale lekarz na to nic nie powiedział. 3 razy mu mówiłam że nie chce dzisiaj szczepić. Normalnie chcą zaszczepić za wszelką cenę. U Was też tak jest?
Niuniolek trzymam kciuki żeby Rafałek jak najszybciej lepiej się poczuł. Pozdrawiam
Tak u nas też tak jest. Hubcio był zaszczepiony jak miał katar i kaszel zglaszalam lrkarce, raz się udało przełożyć a następnym razem pomimo tych samych objawów zdecydowała o szczepiemiu. Jutro mieliśmy mieć szczepienie i nie idziemy.

Beti Ty też decydujesz o szczepieniu nie tylko lekarz. Ja jak ktokolwiek w domu jest niewyraźny to nie szczepię. Nawet nie idę
Wiem, ale kurde już wszyscy mi dokuczają, że dziecku choroby wymyslam, ze jestem przewrazliwiona bo raz kaszlnie i kichnie a ja mówię ze zaziębiony, zdałam się na opinię fachowca i o. Teraz postawiłam na swoim, nie idziemy jutro..

Franio jest spioszkiem, przeważnie okolo godziny aktywnosci i potem 30min, do godziny snu, na spacerze nawet 2,5h, a w nocy mamy jedna pobudke, ostatni .
Dzisiaj mamy problem z jedzeniem, mlody nie chce cyca, chyba cos zjadlam co mu nie pasuje, dalam mu mm i zjadl ale tylko 100ml, zobaczymy jak bedzie w nocy.
Zazdrość mnie zezre. Ja już waze kilo mniej niż przed ciaza. Ciągle z nim latam zabawiam tańczę noszę w chuscie. Mógłby stać się spiochem[emoji1]

Beti przy NOPie czy jakichś powikłaniach, żaden lekarz nie weźmie na siebie odpowiedzialności, a Ty jesteś mamom i trzeba sobie ufać ;-)

Maja to co jesz nie ma wpływu na zachowanie dziecka.

reklama
Ja nie łącze drzemek i spania z karmieniem, usypia bez jedzenia jsk zmeczona. Co 2h w dzien 30 minut w południe z 2h w nocy od 20-8 z jedzeniem 23.30 i 5.30/6

Do góry