reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Na pewno robi na zlosc ze miało tak ciasno [emoji23][emoji23]
Ja tez czytałam ze dla sie ka jak odchodzisz jak płacze odchodzisz na zawsze za kazdym razem - ono nie sie ze wrocisz .
Moje dziecko bardzo grzeczne i jak płacze to cos jest na rzeczy a jak cos ja boli ja tez płacze

reklama
Boże Niuniolek nie wiem skąd się wzięłaś ale przestań powtarzać takie brednie ze 3miesięczne dziecko wymusza i terroryzuje matkę. Bujaniem i noszeniem oraz przytulaniem okazuje się bliskość której tak małe dziecko potrzebuje.

Mój Michał jest taki że owszem lubi rączki bo nosiłam cały czas w szpitalu oklepujac by tak nie kaslal nosiłam bo miał bezdechy i duszności czy Twoim zdaniem to też wymusił płacząc? Płacz to w tej chwili jedyna komunikacja mama-Dziecko-otoczenie.

I tak wsiadlysmy na Ciebie bo piszesz jakieś totalne farmazony od których aż niewiadomo czy śmiać się czy płakać. Życzę Ci ogarniecia.

I rozumiem wiele bo też miałam pierwsze dziecko i brak doświadczenia ale nigdy mi takie coś nie przyszło do głowy.

Poza tym nie wiem czy wiesz ale jest tak zwany 4 trymestr maleństwo wciąż myśli ze jest tylko z mamą która nosiła je tyle miesięcy pamięta to pamięta jej bicie serca i ton głosu więc jak myślisz dlaczego dziecko chce być noszone? Tak z potrzeby bliskości i nie wymusza NIC PŁACZEM ANI NIE TERRORYZUJE.

I oświadczam że za takie treści polecą bloki.

Nie powiedziałam ze terroryzuje z kad ty to wzięłaś wez przeczytaj jeszcze raz i chodziło mi o to ze ona ciagle płacze bo matka tez nerwowa pisałam wiec skończ juz . I koniec tematu

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Coś mi forum strajkuje, często nie mogę dodać postu.

Skaza:( kupy okropne, sam śluz. Jestem na diecie eliminacyjnej, skóra się poprawiła, ale kupy nic a nic. Niestety musimy przejść na nutre. Nie wiem jak to zrobić mały bardzo płacze nie chce tego jeść.

reklama
Betoboop a coś oprócz tych kup się dzieje? Ból brzucha, gazy, wysypka, zły humor? Pytam bo ja też jestem na diecie eliminacyjnej. Kupa u nas taka sobie: dużo wody, troszkę śluzu lekko zielonkawa, ale żadnych innych objawów. Dziecko pogodne i spokojne.
Z tym że ja na tej diecie od drugiego tygodnia życia i lekarka powiedziała, że po 3 miesiącach będziemy testować jak reaguje na mleko w diecie i zastanawiam się na co uwagę zwracać.

Do góry