reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Boże napisałam tak dużo i mi skasowalo!

To teraz w skrócie. Mały miał kolki myślę ze to z tej alergii. Jak je tylko moje mleko to kupa jest ok ale niestety nie chce ssać cycka i muszę ściągać mleko czasem mi brakuje i daje mu mm raz lub dwa razy dziennie i wtedy masakra kupa zielona z białymi grudkami i sluzem i troszkę czerwonych plamek na buzi. Zanim przeszłam na dietę było bardzo źle ze skórą na twarzy, był bardzo wysypany i wyciekło osocze. Uszy miał w żółtych strupach. Ja mogę jeść suchy chleb nie chce Mu dawać nutramigenu ale muszę go dokarmiac zwykłym a to źle wpływa

reklama
Ja dokarmiam bebilonem pepti dha i jest ok. Dostajemy go na receptę z dużą refundacją. Może spróbuj tego?
Z tego co się orientuję to jedno jest zamiennikiem drugiego.
Z tym że ja nie do końca jestem przekonana czy my faktycznie tą nietolerancje mamy. Bo tak jak mówię, oprócz tych wodnistych kup nic innego się nie dzieje. Jem już np czekoladę mleczna w której jak sama nazwa wskazuje jest mleko i nic się nie dzieje. Niedługo zacznę testować i zacznę jeść produkty mleczne.

Beti a chyba można dac miarke mleka tego co zawsze pije dziecko do nutramigenu. Kurczę to faktycznie coś na rzeczy jest. A probiotyk może jakiś dajesz?

Ja też na diecie beznabialowej bo Misio brzydkie kupy sluzowe i suche plamy na skórze. Zaraz męża wysyłam żeby zapisał małego do dermo i alergo bo pediatra to o kant dupy a moich dwóch lekarek nie ma na razie :(chociaż wiecie co to z tymi kupami to odkąd zaszczepilam przeciwko wzw b druga dawka. A tak to walił kupę normalną co 4,5 dni ale nie narzekał że brzuszek boli. Chociaż to moje drugie dziecko ale pierwsze na kp więc sama nie wiem.

To dobrze. Są dzieci które płaczą wniebogłosy jak zbliża się pora karmienia i mają pić te mleka... straszne :(

Nasz beznabiałowy obiad się właśnie robi - kuskus, kurczak pieczony, sałatka winegret :)

reklama
Coś mi forum strajkuje, często nie mogę dodać postu.

Skaza:( kupy okropne, sam śluz. Jestem na diecie eliminacyjnej, skóra się poprawiła, ale kupy nic a nic. Niestety musimy przejść na nutre. Nie wiem jak to zrobić mały bardzo płacze nie chce tego jeść.

Mieszaj mu na początku z tym które jadł dotychczas :)

Do góry