reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Mieisac młodsze od naszych , staraszna jest nom stop płacze cyckiem pluje butelka tez cyckiem tez jeść nie chce ,

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Znów mi nie dodało postu. Ja biegnę do małego na każde zawołanie i się tego nie wstydzę:) przez 2 miesiące nosiłam go non stop, wszyscy dookoła mi gadali ze sobie mnie wychowa itp. A ja uważam ze skoro płacze to zNaczy, ze mnie potrzebuje. Jak inaczej ma to wyrazić. To nie tylko glod czy mokra pieluszka, ale też cieplota ciała, samotność, uwierajaca metka czy po prostu nuda. Także biegnę noszę i przytulam i będę to robić:))

Każde dziecko jest inne jedne są nie znośne drugie są grzeczne podobno dużo tez zależy jaka sie ciąże miało czy nerwowa czy nie

Mieisac młodsze od naszych , staraszna jest nom stop płacze cyckiem pluje butelka tez cyckiem tez jeść nie chce ,

Kobieto opamietaj się. Dziecko 2 miesięczne nie ma pojęcia co się z nim dzieje. Dopiero było w ciasnym brzuszku a teraz tyle świata i bodźców dookoła. Boi się potrzebuje bliskości może ma kolki, ma prawo płakać. Przerazasz mnie takim gadaniem.

Nic jej nie dolega i ciagle płacze ? Cały czas chodzi do lekarza z nią i nic jej nie jest ciagle zmienia lekarzy .

Jakoś mój mały nie płakał i większość dzieci co z nimi nie przebywałam tez nie płakały ... Każde dziecko jest inne

Być może nie robi ale tak to wyglada . Może za bardzo ja przyzwyczaiła do rak ona jej inaczej nie uśpi jak bujając na rękach normalnie jej wsiąść tez nie może bo płacze jak zaczyna nią bujać przestaje .

reklama
Nic jej nie dolega i ciagle płacze ? Cały czas chodzi do lekarza z nią i nic jej nie jest ciagle zmienia lekarzy .

Tak małe dziecko może płakać nawet i cały dzień. Chociażby z powodu wyjścia z brzucha i strachu. Niektóre maluchy są poprostu "nieodkładalne" i przyzwyczajają się powoli do życia na zewnątrz. I uwierz za małe jest na to, żeby mamie na złość robić. Raczej wyczuwa zdenerwowanie, złość itp. i samo też się denerwuje.

Do góry