reklama
januarka
Fanka BB :)
Hej mamusie od kiedy sie przywitalam zbieram sie za npisnie czegos o sobie,ciutke Was podczytuje,jednak moj szalony 2 latek jak tylko siade do lapka dziwne bo odrazu np sie budzi lub chce sie pobwic kurat ze mna w tej chwili i tak zebrac sie nie moge. Zaczne od tego,ze termin prawdopodobnie koncem stycznia (u lek jeszcze nie bylam) z moich obliczen to 5/6tydzien nie mam pewnosci bo od kiedy urodzilm synka czesciej zdarzaly mi sie nieregularne@,Tak jak i w pierwszej ciazy zaczelo sie od objwow jeszcze zanim mialm miec @ sciskanie pecherza,bolesne piersi lekkie mdlosci ,w pierwszej ciazy mialam mdlosci okropne juz w tym tyg.nawet perfum nie moglam uzywac ani stac w poblizu kogos kto byl mocniej wypsikany,wogole kazdy zapach byl dla mnie tragedia,zasypialm w kazdej chwili mimo iz spiochem nie jestem,teraz mdlosci mam lekkie tylko poranne i spanie tez mnie zbiera jednak nie tak jak za pierwszym razem,wiem ze kazda ciaza inna troche mnie ten brak tak silnych objawow martwi,ale cierpliwie czekam do 7/8 tyg najwczesniej z wizyta bo teraz pewnie nie wiele bedzie widac.Pierwsza ciaze donosilm(prawie)termin mialm na 1 styczni,ale smieje sie,ze synus chcial fajerwerki zobczyc i wyskoczyl w sylwestra;p Cuz wiecej moge napisac o tej ciazy nrazie niewiele bo to dopiero poczatek,ale ciesze sie,ze znow zostane styczniowa mama,i mam ndzieje,ze zzyjemysie tutaj ze soba i bedziemy wspolnie cieszyc naszymi skarbami.Postaram sie zagladac jak njczesciej. I mam pytanie jak Wasze samopoczucia,jakie objawy?
Zrobiłam suwak, wkleiłam link i chyba nie działa? Co robię źle?
A zapisałaś w ustawieniach? ??? Wklejasz ten bbcode w edycji sygnatury? ??
aktina
januarka - przynaj się , ze znowu planowałas na styczeń, zeby Ci nick pasował hehe żarcik ja mysle ze 5-6 tydzien jeszcze nie musi miec silniejszych objawów.. mi poprzednio zaczeły się w 8 teraz troche wczesniej, ale za to delikatniejsze i mam nadzieje ze silniejsze nie bedą
Marcepanek
xkarola są i większe poza tym widać ,że w brzuch poszło. Zreszta właśnie wielowodzie bądź nawet zatrzymanie wody w organizmie robi swoje.
Aktina ja to zawsze chciałam mieć taką piłeczkę ale nigdy do takiej nie dotrwałam.
Januarka nie martw się dla porównania powiem ,że w pierwszej ciąży wymiotowałam od początku do końca ,a w innej tylko do 13tyg.
Aktina ja to zawsze chciałam mieć taką piłeczkę ale nigdy do takiej nie dotrwałam.
Januarka nie martw się dla porównania powiem ,że w pierwszej ciąży wymiotowałam od początku do końca ,a w innej tylko do 13tyg.
Mi brzusio wyskoczył pod koniec 5 miesiąca a przy porodzie to za bardzo mi nie chcieli wierzyć na patologii ciąży jak leżałam ze to juz końcówka bo wyglądała podobno na 6 miesiąc jak złącze lapka to wrzucę fotki nawet ciocia mojego męża była zaskoczona że miesiąc przed rozwiązaniem miałam taki mały brzuch a spodziewała się słonia zobaczyć haha
Jestem teraz ciekawa ja będzie z el fasolem
Jestem teraz ciekawa ja będzie z el fasolem
marcepankazazdroszczę figury, ja po ciąży zeszła do 54 i nawet boczków nie było, ale teraz się znów spasłam
Emenems my nie planujemy, bo i nie mamy takiej potrzeby u nas wszyscy zdrowi choć nie zarzekam się i czekam co lekarz powie
Emenems my nie planujemy, bo i nie mamy takiej potrzeby u nas wszyscy zdrowi choć nie zarzekam się i czekam co lekarz powie
reklama
Właśnie pół godziny ryczałąm nad witaminami. Nie umiem łykać dużych tabletek, a te dla kobiet w ciąży są ogromne (taki duphaston czy folik to jeszcze łyknę). Kupiłam takie w kapsułkach, ale tez nie dałam rady. W końcu rogryzłam i tylko wypiłam to ze środka- jakby tran. Dlaczego nie zrobią tego normalnie w formie tranu lub w saszetkach?
A Wy? Bierzecie coś? Bo ja dopiero kupiłam, ale to będzie droga przez mękę. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, a Polka urodziła się z hipotrofią, więc boję się, że to z braku witamin (chociaż wyniki badań, oprócz żelaza miałam w normie). A teraz mi się rybką odbija, bleeee
Emenems- i jak głowa? Nie czytaj tego wszystkiego. Chociaż dla mnie ta ciąża gorsza niż poprzednia, bo za dużo wiem
A może po tej ciąży doczekasz się kolejnej naturalnej
pruska- o to czy wszystko ok, jakie badania musisz zrobić, jakie witaminy brać, kiedy kolejna wizyta, o bóle itp
julia- daj znać po wizycie. widzisz beta super, więc musi być dobrze
green-
martusia- u mnie nastrój też masakryczny
Palenie mnie na szczęście nie dotyczny- nigdy nie paliłam
xkarola- ja mam piwo bezalkoholowe w lodówce, grejpfrutowe, ale jakoś ochoty nie mam. No brzuszek miałaś spory
A to ja - w ślubnej- jakiś 6 miesiąc, w niebieskim- 3/4 dni przed porodem
madziolina- witaj
Marcepanek- również witaj. Nowe dziewczyny wpiszcie się do tabelki
KarolinaE- ja mam fałdkę, więc trudno stwierdzić czy się powiększył, ale chyba ciut
aktina- lubię oglądac ciążowe brzuszki Moja się urodziła 2360 g i tylko 50 cm
januarka- fajnie taka równa różnica wieku będzie Ja chciałam znów być majową mamą, ale nie wyszło
Ulicha- miałam tak samo- jak mówiłam koleżance, że zostały mi 3 tygodnie do terminu, to nie wierzyła i mówiła, ze chyba 3 miesiące
Ja startuję z 58 kilo (przy 167cm), więc sporo mam, ale bmi mam w normie, a we wrześniu byłam na badaniu tkanki tłuszczowej, wieku metabolicznego to miałam na 14 lat, a tłuszczyk i mięśnie w normie Poprzednio startowałam z 56, schudłam ze 2 kilo, przytyłam 6-7 kg, a po miałam już tylko 52 kilo. Mam nadzieję teraz też tak bedzie
A śpię teraz co chwila. Dobrze że dzisiaj mąż w domu, po 13 poszłam na drzemkę, a jak po 14 wstałam to obiad już się gotował. Taki kochany
A Wy? Bierzecie coś? Bo ja dopiero kupiłam, ale to będzie droga przez mękę. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, a Polka urodziła się z hipotrofią, więc boję się, że to z braku witamin (chociaż wyniki badań, oprócz żelaza miałam w normie). A teraz mi się rybką odbija, bleeee
Emenems- i jak głowa? Nie czytaj tego wszystkiego. Chociaż dla mnie ta ciąża gorsza niż poprzednia, bo za dużo wiem
A może po tej ciąży doczekasz się kolejnej naturalnej
pruska- o to czy wszystko ok, jakie badania musisz zrobić, jakie witaminy brać, kiedy kolejna wizyta, o bóle itp
julia- daj znać po wizycie. widzisz beta super, więc musi być dobrze
green-
martusia- u mnie nastrój też masakryczny
Palenie mnie na szczęście nie dotyczny- nigdy nie paliłam
xkarola- ja mam piwo bezalkoholowe w lodówce, grejpfrutowe, ale jakoś ochoty nie mam. No brzuszek miałaś spory
A to ja - w ślubnej- jakiś 6 miesiąc, w niebieskim- 3/4 dni przed porodem
madziolina- witaj
Marcepanek- również witaj. Nowe dziewczyny wpiszcie się do tabelki
KarolinaE- ja mam fałdkę, więc trudno stwierdzić czy się powiększył, ale chyba ciut
aktina- lubię oglądac ciążowe brzuszki Moja się urodziła 2360 g i tylko 50 cm
januarka- fajnie taka równa różnica wieku będzie Ja chciałam znów być majową mamą, ale nie wyszło
Ulicha- miałam tak samo- jak mówiłam koleżance, że zostały mi 3 tygodnie do terminu, to nie wierzyła i mówiła, ze chyba 3 miesiące
Ja startuję z 58 kilo (przy 167cm), więc sporo mam, ale bmi mam w normie, a we wrześniu byłam na badaniu tkanki tłuszczowej, wieku metabolicznego to miałam na 14 lat, a tłuszczyk i mięśnie w normie Poprzednio startowałam z 56, schudłam ze 2 kilo, przytyłam 6-7 kg, a po miałam już tylko 52 kilo. Mam nadzieję teraz też tak bedzie
A śpię teraz co chwila. Dobrze że dzisiaj mąż w domu, po 13 poszłam na drzemkę, a jak po 14 wstałam to obiad już się gotował. Taki kochany
Załączniki