reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

To i ja się pochwale :p Pierwsze zdjecie to 18 tydzien a drugie 38 :) :p

18 tc.jpg38 tc.jpg

Załączniki

• 18 tc.jpg
    18 tc.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 55
  • 38 tc.jpg
    38 tc.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Hej mamusie od kiedy sie przywitalam zbieram sie za npisnie czegos o sobie,ciutke Was podczytuje,jednak moj szalony 2 latek jak tylko siade do lapka dziwne bo odrazu np sie budzi lub chce sie pobwic kurat ze mna w tej chwili i tak zebrac sie nie moge. Zaczne od tego,ze termin prawdopodobnie koncem stycznia (u lek jeszcze nie bylam) z moich obliczen to 5/6tydzien nie mam pewnosci bo od kiedy urodzilm synka czesciej zdarzaly mi sie nieregularne@,Tak jak i w pierwszej ciazy zaczelo sie od objwow jeszcze zanim mialm miec @ sciskanie pecherza,bolesne piersi lekkie mdlosci ,w pierwszej ciazy mialam mdlosci okropne juz w tym tyg.nawet perfum nie moglam uzywac ani stac w poblizu kogos kto byl mocniej wypsikany,wogole kazdy zapach byl dla mnie tragedia,zasypialm w kazdej chwili mimo iz spiochem nie jestem,teraz mdlosci mam lekkie tylko poranne i spanie tez mnie zbiera jednak nie tak jak za pierwszym razem,wiem ze kazda ciaza inna troche mnie ten brak tak silnych objawow martwi,ale cierpliwie czekam do 7/8 tyg najwczesniej z wizyta bo teraz pewnie nie wiele bedzie widac.Pierwsza ciaze donosilm(prawie)termin mialm na 1 styczni,ale smieje sie,ze synus chcial fajerwerki zobczyc i wyskoczyl w sylwestra;p Cuz wiecej moge napisac o tej ciazy nrazie niewiele bo to dopiero poczatek,ale ciesze sie,ze znow zostane styczniowa mama,i mam ndzieje,ze zzyjemysie tutaj ze soba i bedziemy wspolnie cieszyc naszymi skarbami.Postaram sie zagladac jak njczesciej. I mam pytanie jak Wasze samopoczucia,jakie objawy?

Marcepanek - wcale się nie dziwie :) hehe tez czesto tam zaglądam :D i to jeszcze po dwójce dzieci taka figurka, nieźle :)

Karola - a córa ile się urodziła ?? bo moja 2900 :) chudzina

januarka - przynaj się , ze znowu planowałas na styczeń, zeby Ci nick pasował :) hehe żarcik :) ja mysle ze 5-6 tydzien jeszcze nie musi miec silniejszych objawów.. mi poprzednio zaczeły się w 8 :) teraz troche wczesniej, ale za to delikatniejsze i mam nadzieje ze silniejsze nie bedą :p

xkarola są i większe :) poza tym widać ,że w brzuch poszło. Zreszta właśnie wielowodzie bądź nawet zatrzymanie wody w organizmie robi swoje.

Aktina ja to zawsze chciałam mieć taką piłeczkę ale nigdy do takiej nie dotrwałam.

Januarka nie martw się dla porównania powiem ,że w pierwszej ciąży wymiotowałam od początku do końca ,a w innej tylko do 13tyg.

Mi brzusio wyskoczył pod koniec 5 miesiąca :) a przy porodzie to za bardzo mi nie chcieli wierzyć na patologii ciąży jak leżałam ze to juz końcówka bo wyglądała podobno na 6 miesiąc ;) jak złącze lapka to wrzucę fotki :) nawet ciocia mojego męża była zaskoczona że miesiąc przed rozwiązaniem miałam taki mały brzuch a spodziewała się słonia zobaczyć :) haha
Jestem teraz ciekawa ja będzie z el fasolem ;)

marcepankazazdroszczę figury, ja po ciąży zeszła do 54 i nawet boczków nie było, ale teraz się znów spasłam :(

Emenems my nie planujemy, bo i nie mamy takiej potrzeby u nas wszyscy zdrowi :) choć nie zarzekam się i czekam co lekarz powie :)

reklama
Właśnie pół godziny ryczałąm nad witaminami. Nie umiem łykać dużych tabletek, a te dla kobiet w ciąży są ogromne (taki duphaston czy folik to jeszcze łyknę). Kupiłam takie w kapsułkach, ale tez nie dałam rady. W końcu rogryzłam i tylko wypiłam to ze środka- jakby tran. Dlaczego nie zrobią tego normalnie w formie tranu lub w saszetkach?
A Wy? Bierzecie coś? Bo ja dopiero kupiłam, ale to będzie droga przez mękę. W poprzedniej ciąży nie brałam nic, a Polka urodziła się z hipotrofią, więc boję się, że to z braku witamin (chociaż wyniki badań, oprócz żelaza miałam w normie). A teraz mi się rybką odbija, bleeee

Emenems- i jak głowa? Nie czytaj tego wszystkiego. Chociaż dla mnie ta ciąża gorsza niż poprzednia, bo za dużo wiem :p
A może po tej ciąży doczekasz się kolejnej naturalnej :)

pruska- o to czy wszystko ok, jakie badania musisz zrobić, jakie witaminy brać, kiedy kolejna wizyta, o bóle itp

julia- daj znać po wizycie. widzisz beta super, więc musi być dobrze

green-

martusia- u mnie nastrój też masakryczny

Palenie mnie na szczęście nie dotyczny- nigdy nie paliłam

xkarola- ja mam piwo bezalkoholowe w lodówce, grejpfrutowe, ale jakoś ochoty nie mam. No brzuszek miałaś spory

A to ja - w ślubnej- jakiś 6 miesiąc, w niebieskim- 3/4 dni przed porodem :)
cia.PNGci.PNG

madziolina- witaj

Marcepanek- również witaj. Nowe dziewczyny wpiszcie się do tabelki

KarolinaE- ja mam fałdkę, więc trudno stwierdzić czy się powiększył, ale chyba ciut

aktina- lubię oglądac ciążowe brzuszki :p Moja się urodziła 2360 g i tylko 50 cm

januarka- fajnie taka równa różnica wieku będzie :) Ja chciałam znów być majową mamą, ale nie wyszło

Ulicha- miałam tak samo- jak mówiłam koleżance, że zostały mi 3 tygodnie do terminu, to nie wierzyła i mówiła, ze chyba 3 miesiące :p

Ja startuję z 58 kilo (przy 167cm), więc sporo mam, ale bmi mam w normie, a we wrześniu byłam na badaniu tkanki tłuszczowej, wieku metabolicznego to miałam na 14 lat, a tłuszczyk i mięśnie w normie :) Poprzednio startowałam z 56, schudłam ze 2 kilo, przytyłam 6-7 kg, a po miałam już tylko 52 kilo. Mam nadzieję teraz też tak bedzie :)

A śpię teraz co chwila. Dobrze że dzisiaj mąż w domu, po 13 poszłam na drzemkę, a jak po 14 wstałam to obiad już się gotował. Taki kochany :p

Załączniki

• cia.PNG
    cia.PNG
    77,3 KB · Wyświetleń: 64
  • ci.PNG
    ci.PNG
    55,3 KB · Wyświetleń: 63
Do góry