reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zmiana w moim rosmanie przy kasie są te karty, bierzesz sobie i już :) tylko ze je trzeba rejestrować na dane dziecka więc musiałam czekać. A zestaw dla Michałka to płyn do mycia, krem do pupy, oliwka i już :) zresztą tyle nawet szpital każe wziąć.

reklama
Nie trzeba na dziecko. Możesz zaznaczyć, że jesteś w ciąży i podać termin planowego porodu. Potem jest jakiś czas na przerejestrowanie karty jak już się dzidzia urodzi na nie właśnie.

Tak rosne od jakiegoś czasu już w ciąży można używać.
Kosmetyki dla mojego dziecka to olej kokosowy ;) i szampon z babydream.

Jakbyście miały jakieś pytania o Johnson (dla mnie to syf ale mają i zwolenników), to możecie dać znać bo mam na szkole rodzenia dziewczynę która jest ich przedstawicielka czy coś takiego, zapraszala do rozmowy ;) mogę coś się wywiedziec.

Ilo fajna promocja, ale ja nie polecam stosowania emolientów na zaś. To są preparaty zastosowania medycznego w leczeniu AZS. Stosowanie ich profilaktycznie może doprowadzić do tego, że kiedy faktycznie pojawi się problem skórny to już nie pomogą.
W ogóle w kwestii kosmetyków dla dzieci wyznaję zasadę im mniej tym lepiej ;)

Zmiana kupując kosmetyki dla dziecka polecam na początek małe opakowania i z jednej serii. Żeby było wiadomo co uczula w razie W. No i małe, bo jeśli nie podpasują to klops ;)
U mnie przy pierworodnym sprawdziło się na początku Nivea, Baby Dream też jest ok i ceny są super. Na początek wystarczy coś do kąpieli, ewentualnie balsam.
Oliwki nie stosuję.
Johnson bardzo wielu dzieciom nie pasuje i ogólnie nie polecam.

Przy karcie Rossne w ciąży jest 3% rabatu a potem rabat rośnie o jeden punkt procentowy jeśli dokona się sześciu zakupów na kartę w ciągu 3 miesięcy.

Marta zmieniło się, bo jak w ciąży z Marysią byłam to jeszcze nie naliczalo rabatu, dopiero po porodzie. A Twój Oli w podobnym wieku, to też Cię nie obowiązywało. Dopiero później jakoś to weszło.

Ja tez nie uznaje emolientów dla zdrowej skóry, dokładnie jak tusiaczek pisze.
W ogóle babo dawno Cie tu nie było, co ?

Hej dziewczyny, widzę że większość juz po badaniach i wychodzi że moja mała to grubasek przy waszych :)
Ja kupiłam do kąpieli mydło w żelu biały jeleń, do pupy linomag maść i krem nawilżający co ciała linomag, octenisept do pępka i oliwkę na ciemiuszkę to wszystko.

hello,
Juti, trochę to przerażające o tym odklejaniu się siatkówki, bo ostatnio zauważyłam podczas oglądania TV, ze coś słabiej widze i napisy i i zapisałam się do okulisty na kontrole w następnym tygodniu, a teraz przeczytałam to co napisałaś i się trochę przeraziłam, ale mam nadzieję, ze to jakieś zmęczenie.
Dziewczyny, a Wy planujecie rodzić w okularach lub soczewkach? jakoś sobie tego nie wyobrażam, pot zalewa oczy i jeszcze okulary? :)

O widzicie dobrze wiedziec.. u mnie na szkole rodzenia polozna tak zachwalala to oilatum... ale widze ze u mnie we wsi :D to w ogole wszystko odwrotnie niz w cywilizowanych miejscach. Lekarz 4 razy dziennie zalecil nospe a raz magnez, ale zgodnie z waszymi zaleceniami robie odwrotnie ;) bo jak dla mnie to i tak za duzo tych lekow

reklama
Dziewczyny wy nie róbcie po swojemu z tymi lekami moim zdaniem to glupie. jeżeli lekarz wam zaleca coś to chyba wie co robi i po co a jak macie jakieś zastrzeżenia to pogadajcie z nim po co tyle, czy nie mozna mniej i co to da, bo pozniej cos sie stanie i wy bedziecie ponosiły karę za to. Moja siostra też miała zapisaną no spe przez jakiś czas i faktycznie podtrzymała tym ciąże.

Do góry