reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A właśnie! Pytałam jeszcze lekarza o to kłucie w pochwie. Powiedział, że to jest normalne i teraz będzie coraz częściej się zdarzać. I nie świadczy o skracaniu szyjki.

I jeszcze czy to normalne, że czasem dzieciaki nas tak niziutko kopią czy smyrają. I okazuje się, że tak się może dziać nawet w ułożeniu główkowym. Bo albo rączkami albo potrafią sobie nawet nogę za głowę zakładać i nogą nas tam kopać.

Takich mamy gimnastyków w środku! :-)

reklama
No ja mam głownie ruchy na prawo od peka i na prawde daleko w strone pleców ale to nie boli tylko czuc i lubie to :) czuje w nocy sle nie przeszkadza mi.
Zaczelam niedawno jogę dla ciężarnych i rewelacja , zadnych boli pleców cxy cos podobnego - polecam

Dzień dobry dziewczyny :)

Juti - u nas 30/31 tydzień. Widzę, że waga podobna chociaż wszędzie pisze, że na tym etapie ciąży to każde dziecko już rozwija się po swojemu :) Jestem ciekawa ile mierzy Mała, bo lekarz mi nie podał... sprawdzę na wydruku z monitora chociaż nie pamiętam, żeby mierzył w ogóle całe dziecko więc może nie być tej informacji?

Informacje o kłuciu potwierdzam hehe bo też pytałam lekarza o to :yes: Powiedział, że to normalne i nie ma się co dziwić. Moja właśnie główkowo ułożona.

martusia - też tak mam czasami, Młoda ma takie dni że nie wiadomo gdzie uciec i komu brzuch zostawić ;) niestety, jedyna rada to podobno zmienić pozycję szybko jak zaczyna walić tam gdzie boli - jest szansa, że straci równowagę :-D

I w ogóle dziewczyny dowiedziałam się rzeczy o której nawet nie pomyślałam - że nie wolno rodzić w soczewkach. Wiadomo, że może to zaburzać odczyt reakcji oka przez lekarzy itd, w sumie nie ma w tym nic zaskakującego... ale i tak byłam zdziwiona.
No i muszę sobie sprawić okulary :szok:

Czesc mamusie :)
Nie wiem jakie kosmetyki do pielegnacji preferujecie dla maluchow, ale w Rossmanie jest promocja ze drugi produkt za 1 zl z karta rossnę, za oilatum doplaca sie 5 zl. To tak tylko informacyjnie jakby ktoras chciala skorzystac ;) milego dnia!

Inis mi lekarz powiedział, że na tym etapie już się długości nie mierzy standardowo, bo maluchy są za duże i te pomiary są trudne i trochę na oko.
Mi podał bo zapytałam o to. Ale na zasadzie, że ok tyle centymetrów ma.

Ja jestem okularnicą i nie przepadam za soczewkami. I właśnie zastanawiam się jak to będzie przy małym dziecku z okularami...

Dzień dobry :)

Mój starszy już wstał a ja bym chętnie dalej spala ;)

Inis a Wiesz że to też nie pomogło? Musiałam wstać i połazić, taki to uparty ten mój młodszy ;)

Ilo zamiast Oilatum to ja polecam Babydream. Oilatum to emolienty dla dzieci z problemami skornymi. W składzie pochodne ropy naftowej-nie, nie, nie.

W poniedziałek wielkie zakupy kosmetyczne dla chłopaków, mam kartę Rossne to troszkę taniej :)

Ja mam kartę rossne ale zakupy dla dziecka będę robić z apteki internetowej. Chociaż Oilatum kupie dla siebie, skoro jest w promocji bo ostatnio mam mega sucha skórę... A tak to dolewam do kąpieli i jest super :)
Dzięki ilo za info! :)

Juti - a ja wlasnie zawsze soczewek używam ale z małym dzieckiem mogę nie mieć czasu założyć np. jak trzeba będzie do lekarza pojechać czy nagle wyjść.

Martusia - no niestety z kopaniem będzie coraz gorzej tak czuję ;)

Nie pomyslalam w ogole o tym ze ze sie rodzi w soczewkach. Uzywam ich od zawsze bo wada calkiem spora i chodze codziennie. To potwierdzone z lekarzem info?

Jaki kosmetyczny zestaw startowy kupujecie?
Sa jakies zasady wydawania kart rossne czy tak po prostu od reki?

reklama
Dziewczyny z wadą wzroku wiecie, że po 30 tc powinniśmy iść do okulisty i sprawdzić czy nie odkleja nam się siatkówka? To w ciąży się zdarza ze względu na obciążenie organizmu.

To odklejanie jest przeciwwskazaniem do naturalnego porodu, więc to ważne badanie.

Do góry