reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A ja w pierwszej ciąży miałam 3 razy dziennie po 2 nospy forte brać .. a teraz lekarka mówiła o max 2 na dzień. . wiec jest różnica, pytałam czy nie musi tak jak wtedy ale mówi ze nie bo to za dużo, teraz zaleca się inaczej... teraz nawet tych dwóch nie biorę, tylko normalne witaminy i jeden magnez dziennie a nospe doraźnie jak coś bardziej boli tylko :) i wszystko jest ok.

reklama
Z kosmetyków to ja trzymam się jednego producenta, żeby nie mieszać zbyt dużej ilości składników dodatkowych. U nas będą to Oillan.

Odnośnie wady to mi lekarz powiedział ze w soczewkach rodzic nie wolno wiec nie zamierzam kombinować. Gdyby coś się działo (odpukac) to przecież anestezjolog nie będzie mi ich ściągał i marnowal na to czasu wiec ja ich przepisy rozumiem w pelni ;)

Poza tym w środku nocy jak będę wstawać do dziecka czy nagle z rana jechać do apteki to nie będę się bawić w soczewki, to okulary na nos i w drogę :) Ja musze tez auto prowadzic i coś przy okazji tej czynności widzieć hahaha ;D

Kazdy lekarz mowi co innego to wszyscy wiemy no ale chyba same wybieramy prowadzacego i mamy jezyk w buzi zeby pytac a nie wysluchac i robic co sie chce, po cos przepisują tą no spe jednak i widze ze praktycznie kazda z nas ją brała wiec nie wydaje mi się żeby miała jakiś zły wpływ na dziecko.

Dziewczyny z lekami nie kombinować proszę. I nie bierzcie Octaniseptu do pępka, wystarczy sama woda i osuszyć dobrze, a jak się będzie paskudzić to spirytus albo gencjana. Można też swoim mlekiem ;) Później wrzucę dlaczego Octanisept jest tak bardzo paskudny.

Dziewczyny z lekami nie kombinować proszę. I nie bierzcie Octaniseptu do pępka, wystarczy sama woda i osuszyć dobrze, a jak się będzie paskudzić to spirytus albo gencjana. Można też swoim mlekiem ;) Później wrzucę dlaczego Octanisept jest tak bardzo paskudny.

Martusia to czekam na ten artykuł ciekawa jestem, u mnie w szkole rodzenia polecali no i znajome też używały i raz dwa odpadały bez problemów.

Ewkamm spokojnie. Takie słabsze widzenie w ciąży też bywa normalne i wcale nie musi świadczyć o odklejaniu siatkówki. Najczęściej wpływ na to ma po prostu zwiększone ciśnienie w oku bo przecież mamy w sobie więcej krwi i rozszerzone naczynia.

Ale oczywiście trzeba to sprawdzić.

Co do kosmetyków to ja kupiłam Oilatum płyn do mycia ciała i główki i balsam do ciała po kąpieli. Czytałam sporo o różnych kosmetykach i uznałam że to będzie najlepsze.

W kwestiach Oceniseptu jeszcze się nie orientowałam ale ba sxkole rodzenia go polecali i kuzynki dzieciate też mi go polecały.

co do chemii w roznych kosmetykach dzieciowych i ich skladow, polecam blog Sroka O, dziewczyna z chemicznym wyksztalceniem analizuje sklady
Sroka o....: Analizy dla dzieci

ja sie chyba wlasnie na rosmanowsska serie skusze, chociaz nie cala

Martusia ja tez czekam z niecierpliwoscia na link od Ciebie o ocenisepcie

Ostatnia edycja:
reklama
Spokojnie, nie musicie tak na mnie naskakiwac... przeciez wiadomo ze nie chce zle dla swojego dziecka. W poniedzialek bylam na wizycie, tak mi kazal robic ale wtedy nie przyszlo mi do glowy ze to moze byc bardzo duzo, dopiero jak poczytalam w internecie ze nospa moze byc szkodliwa zapytalam Was co o tym sadzicie... to powiedzialyscie ze lepiej brac wiecej magnezu niz faszerowac sie nospa. Wiec biore wiecej magnezu kosztem nospy tylko 3-4 dni, bo w poniedzialek i tak wybieram sie na wizytę. Jezyk w buzi mam wiec teraz dopytam juz o wszystko.

Do góry