reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

U nas będzie Łucja Weronika. Drugie imię córka wybrała. Chyba że jak zobaczymy kruszynę stwierdzimy że do niej nie pasuje będziemy wymyślać inne. Mi podoba się jeszcze Antosia. A z imieniem dla starszej córki negocjacje z mężem trwały bardzo długo, żadna moja propozycja mu się nie podobała, on się uparł na Jadwigę ( straszne! bez urazy oczywiście) ale ostatecznie zgodził się na Marię Jadwigę. Tym razem wspólnie wybraliśmy, nikt na żadne ustępstwa nie musiał iść.

u nas ma być Antonina Łucja ;-) chociaż mój się na początku opierał, że to on decyduje i to on idzie do usc ;-) cały czas gadamy do brzucha Tośka Tośka ;)

reklama
Cześć Mamusie, ja właśnie po wizycie u lekarza no i nie jest za ciekawie... po badaniu lekarskim stwierdziła że mała jest już ułożona do porodu i jest bardzo nisko ( wyczuła jej główkę ) a to dopiero 28tc ;( Powiedziała że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 4 tyg bo jest za mała jeszcze, wiec mam leżeć cały czas. Podobno od 32 tc taki wcześniak ma szanse a przy wcześniejszym zazwyczaj są jakieś powikłania tzn zw wzrokiem, słuchem itp, zmartwiłam się tym i boję się teraz o nią.
No nie wiem czy ta lekarka nie panikuje - ja w 26 milam głowa do dołu zaraz przy kanale rodnym ( Widac ujście na zdjeciu usg ) i nic niecmowila, wczesniej była poprzecznie dwa tygodnie a teraz jest ukośnie wiec do konca sie z 30 razy obróci

ImageUploadedByForum BabyBoom1445066122.621705.jpg

Zobacz - po lewej na wysokości oczu cis co jak usta wyglada :D to kanał rodny - ona była ułożona głowa do dołu własne a ostatnio znowu na skos wiec ja bym sie tak nie bała chyba ze masz skrócona szyje bo moja ok była wiec ułożenie dziecka sie zmienia

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1445066122.621705.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1445066122.621705.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 47
Mój synek też jest głową w dół. Już nawet od jakiegoś czasu. Ale lekarz mówił żeby się do tego nie przyzwyczajać bo jeszcze ma sporo miejsca na zmiany pozycji.

Kas ja też mam zmiękczoną i skróconą szyjkę. Na szczęście zamkniętą. Też na luteinie jestem od dawna a wcześniej od początku na duphastonie.
Także spokojnie. Dużo wypoczywaj. Ale nie panikuj. :-)

Ulicha no właśnie też mi się podoba Tośka:) tak się już przyzwyczaiłam że wołam do brzuszka Łucyjka że nie mogłabym już chyba zmienić.
Kas głowa do góry, musisz być silna. Dużo odpoczywaj, nie stresuj się i pamiętaj że każdy dzień zbliża Cię do celu☺
Wczoraj byłam na wizycie. Moje dziecię waży już 1030 gram i słodko do mnie rączką machało. Boli mnie podbrzusze jak trochę pochodzę ale lekarz stwierdził że wszystko ok i kazał w razie czego wziąć nospę. Ja niestety przytyłam już 11 kg idę jak burza. W poprzedniej ciąży przytyłam 14 z czego 3 w ostatnim miesiącu no i rodziłam po terminie prawie 2 tygodnie. No nic z tym nie zrobię będzie martwić później. Muszę się w końcu ruszyć bo dziecko woła do zabawy.
Miłego popołudnia

Co do ustępowania- myśmy się dzisiaj nacięli na mega zapchany pociąg- ledwo było gdzie stać. Ja szukałąm miejjsca jako oznaczone dla kobiet w ciąży ale nie znalazłam. Więc stanęłam i mówię, ze nie ma, jakaś rozmowa się wywiązałą między moim mężem i jakimś facetem który też stał i mąż głośno powiedział, ze ja w ciąży. Jakaś dziewczyna mi chciała ustąpić, dziewczyny nie chciałam z miejsca odrywać więc podziękowałam, ale w połowie drogi poprosiłam jednak, bo już ustać w tej duchocie nie mogłam, to jednak chłopak obok niej ustąpił. ALe najlepsze jest to, ze po drugiej stronie z 5 gimnazjalistów/licealistów siedziało i w dupie miało- odwrócili głowy i nic. To się facet (ten od rozmowy z mężem) wkurzył i jak już wychodzili wszyscy na ostatniej stacji, a te chłopaki się zaczęły pchać do wyjścia, to powiedział głośno ze jak k.... się nie umieją zachować i jak gimbusy siedzą kiedy kobiety stoją (babek stało kilka, nie w ciąży, ale mogli ustąpić) to teraz będa czekać. I faktycznie nich ich do przejścia, prawie do końca nie wpuścił.

A na targach w Poznaniu to babki przodem wołali do przodu i wpuszczali pierwsze.

kas- to nieciekawie, ale odpoczywaj

Mój mały też głową w dół, ale jakoś dziwnie wygięty, po środku ma dupkę i po prawej nóżki i faktycznie tak musi być, bo tak go czuję i tak kopie :)

betina- spora dziewczynka :)

reklama
Do góry