reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Kas - będzie dobrze, tylko bez nerwów :) maleńka poczeka do bezpiecznego tygodnia, zobaczysz.
Moja tez się obraca, ostatnio była głowa w dół a wczoraj zrobiła fikolka, brzuch mi naciagnelo i teraz czuję jej główkę tak trochę z boku. To że leży głowa w dol wcale nie oznacza ze się szykuje do wyjścia :)

Simka - współczuję sytuacji w pociągu, czasem mam wrażenie ze ludzie maja braki w wychowaniu.

Maja - ja miałam bardzo podobne wyniki (na czczo ok, po godzinie 199, po dwóch 125) i lekarz powiedział żeby nie dać się zwariować. Kazał mi iść do rodzinnego po skierowanie do diabetologa ale powiedział że jak tam nie dotrę ;) to nic się nie stanie - mam po prostu nie jeść rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym, nie pić soków kolorowych i odpuścić sobie słodycze. Stwierdził że najważniejsze że ten cukier spada (ze wynik po 2h jest niższy juz po 1h) no i liczy się też na czczo.

Nie wiem czy u Ciebie powie to samo, bo u mnie prócz cukru wszystko idzie ksiazkowo - wyniki, waga, badania, przyrost dziecka, samopoczucie. Każdy przypadek jest inny :)

Milej niedzieli dziewczyny!

Ostatnia edycja:
A ja po glukozie i nie jestem zadowolona, na czczo w normie, po godzinie 200 i ostatni 130 i teraz czu ten drugi oznacza cukrzyce? Komentarz do badan będzie we wtorek a wizyta dopiero 27. Kurcze mam juz serdecznie dość, wiecznie cos nie tak, teraz jeszcze mi cukrzycy brakuje do szczescia:(.
Jakie są normy w lab podane? U mnie po 2h do 140 i taki chyba w większości jest, więc byłoby ok. A po godzinie to nie wiem bo ja tylko po 2 robiłam...

inis w końcu jakiś ludzki lekarz hehe uu mnie o 1 jednostki po godzinie było przekroczone a na czczo i po dwóch ok i juz panika i musze jeździć do tego diabetologa :p

No właśnie chciałam poruszyć temat ustepowania... Odkąd widać brzuch - raz mnie kasjerka poprosiła do kasy poza kolejka. Chodzę prawie codziennie do biedronki, w weekendy po sklepach... Dzisiaj stałam 15mim w kolejce po mięso, nikt nie ustąpił, każdy udawał, że nie widzi, nawet pani z obsługi. Przykre to jest ale wtedy sobie myślę w głębi ducha ze taki brak kultury kiedyś obróci się przeciwko takim ludziom....

Glukozę na czczo miałam 82 a po 2 h miałam 92... Ciśnienie mam przeważnie 100/60 wiec ciągle chce mi się spać, czasami mam puls bardzo wysoki bo 95-100 uderzeń i wtedy ledwo żyje :/

Moncia ja mam puls 130 prawie od początku do tego ciśnienie 90/50 i cukrzyce ciążowa :D do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić byle maluchy były zdrowe :)

A nam sie dziś udało łóżeczka kupic <3

Paulettah pokaż łóżeczka pokaż :p ja też mam wysoki puls ok 140, przed ciążą miałam niskie ciśnienie np 80/40 a teraz trochę się podwyższyło w granicach 100/60, i też niestety mam cukrzyce ale mi została po pierwszej ciąży i już będzie ze mną do końca życia :(
a zgaga od wczoraj to mnie tak pali że już nic mi nie pomaga siedzę i czuję że ogniem zione bleee nienawidzę tego najbardziej z dolegliwości ciążowych no i jeszcze bujania dziecka na moim pęcherzu eh...
jutro mam w końcu wizytę i dowiem się jak tam u nas sprawy się mają

Dzieki dziewczyny za wsparcie :) jestem pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego wiec musi byc ok :) chciałam wam powiedzieć ze promocje sa w Tesco na ubranka letnie i inne rzeczy, 50% rabatu wiec ja wczoraj zaopatrzyłam mała na lato ;) co do pierwszeństwa to rzadko sie zdaza zeby ktoś ustąpił no ale tacy sa ludzie niestety, można powiedzieć tez czasy bo kiedyś człowiek był inny.

reklama
Paulettah pokaż łóżeczka pokaż :p ja też mam wysoki puls ok 140, przed ciążą miałam niskie ciśnienie np 80/40 a teraz trochę się podwyższyło w granicach 100/60, i też niestety mam cukrzyce ale mi została po pierwszej ciąży i już będzie ze mną do końca życia :(
a zgaga od wczoraj to mnie tak pali że już nic mi nie pomaga siedzę i czuję że ogniem zione bleee nienawidzę tego najbardziej z dolegliwości ciążowych no i jeszcze bujania dziecka na moim pęcherzu eh...
jutro mam w końcu wizytę i dowiem się jak tam u nas sprawy się mają

Łóżeczka kupiliśmy takie

ImageUploadedByForum BabyBoom1445184545.385121.jpg

Jak skręcimy i ustawie to wrzucę foto :)
Widzę ze mamy dużo podobnych doleglosci mnie tez ciagle po pęcherzu smyra :(

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1445184545.385121.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1445184545.385121.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 77
Do góry