reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

witajcie :) w niedzielę miałam cięzki dzień w stresie i nerwach oraz zapłakany. Z powodu cukrzycy i słabszych ruchów małej, więc przeleżałam cały dzień w łóżku. W poniedziałek byłam u położnej i ona kazała mi pójść na ginekologiczną izbę przyjęć, a tam od razu na oddział. Zrobili mi usg i mała wazy między 620 a 640 gram, i ruszała sie jak szalona i z usg jest ok. Miałam ktg i wyszły jakieś słabsze skurcze oczywiście mała szalała. A we wtorek przy obchodzie pozwolili mi iść do domu i wróciłam , musiałam ogarnać mieszkanie, zakupy. A dzisiaj odebrałam wypis i napisali , że mogę urodzić przed czasem mam sie oszczędzać , odpoczywać i dbać o siebie.a w razie krwawienia , odchodzących wód płodowych i słabych ruchów płodu niezwłocznie zgłosić sie do szpitala, więc odpoczywam leżąc w łóżeczku. I mam sie zgłosić do Poznania na Polna celem leczenia dalszego cukrzycy. Jestem trochę w stresie z tym co przeczytałam ale chociaż wiem , że muszę bardziej dbać i odpoczywać i uspokoili mnie.

reklama
Juti777 mnie też tak boli. Niestety niby normalne bo maluch jest bardzo nisko ,ale jesli procz bólu stawia sie brzuch to już nienormalne.
Generalnie musisz sie oszczędzać (ja mam takie zalecenie) mało chodzić ,zero dźwigania i ograniczyć stres.

A podczas leżenia też Cie boli?

Grubasek32 każde komplikacje sa przerażajace. Badz dobrej mysli no i ewentualne wcześniactwo teraz nie koniecznie oznacza tragedie. Ktory juz u ciebie tydzien ?

Marcepanek od dzisiaj mam juz 24 tydzień , myslę pozytywnie a jeżeli Bozia zdecyduje , że nasza kruszynka szybciej sie urodzi to aby wszystko było dobrze z nią :)

Marcepanek od dzisiaj mam juz 24 tydzień , myslę pozytywnie a jeżeli Bozia zdecyduje , że nasza kruszynka szybciej sie urodzi to aby wszystko było dobrze z nią :)

Na pewno będzie ok, teraz wczesniaki rodzą się bardzo wcześnie i wszystko z nimi ok, a poza tym jest powiedziane ze możesz wcześniej urodzić a nie że urodzisz, więc może być i tak że jeszcze przenosisz i po terminie urodzisz:)

reklama
Jezu od południa tyle tekstu naprodukować wow :szok:
Grubasek bez obaw ja też mam cukrzyce i zapewniam że da się z tym przeżyć ;)

A propo wagi dzieci to nie wiem czy pisałam ale moja córa miała 4100g i 59cm :D niby drugie dziecko zawsze większe się rodzi taaa, pocieszcie mnie bardziej :p
Mysiak ja myślę że nude będą najlepsze ;)

Do góry