reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny....
tak nas czytam i wiecie co? Zaczyna sie;))) jedna rwie, druga boli, trzecia nie moze sie z lozka podniesc itd itd. Pelna mobilizacja no do stycznia jeszcze troche:)))
ja sie troche uspokoilam, po tym porannym ataku bolu, mala poskakala wiec mnie troche uspokoila, na 15.30 mam wizyte kontrolna wiec wszystko sie dopytam
Mina mi zrzedla bo weszlam na wage a tam juz 62 czyli 9 kg na +, emenems tylko mnie pocieszyla, ze to ksiazkowo. Ale tak serio 9 kg wiecej w 5 miesiecy wiecej dzwigac to nie byle co;). Tez lapiecie zadyszke przy byle wysilku?

reklama
Paulina stwierdzonego schorzenia nie mam, ale kiedys pisalam ze cos zaczelo dziac mi sie z kregoslupem juz przed ciaza niestety nie poszlam nie sprawdzilam, no a teraz wiadomo zdjec nie zrobie wiec musze czekac i sprawdzic to po ciazy, bardzo mozliwe, ze to jest powiazane bo jak sie krece to boli i spojenie i dol plecow, czasem az grucha.
Emenems u mnie m tez przezywa, martwi sie z pracy to i po kilka razy dzwoni, ale w nocy to odkad go znam jest po prostu KAMIEN nie znam nikogo kto tak spi jak on, potrafi ze mna rozmawiac w nocy nawet 15 min jak zaczne.do niego mowic i jeszczec jak mnie boli, a on rano tego nie pamieta, tak samo ostatniej nocy byla mega burza u nas a ja sie starsznie boje wiec tez w nocy zaczelam do niego mowic on mi odpowiada, a rano jak mowie o burzy to on pyta "jaka burza?" Ostatnio jak mnie ta kolka zlapala w nocy to prawie godzine chodzilam zgieta w pol po pokoju, i wieszalam sie na komodzie, jeczalam, plakalam, sadzilam takimi epitetami, ze glowa mala, a ob dopiero gdzies po godzinie sie obudzil :p jakbym Wam poopowiadala co on potrafi zrobic przez sen, a jeszcze jak wypije np wieczorem to jest cyrk :D lepiej zebym nie zaczela rodzic w nocy, bo bede bala sie wsiasc z nim do auta, bo nie bede wiedziala czy przypadkiem nie spi jeszcze :p

Paulina stwierdzonego schorzenia nie mam, ale kiedys pisalam ze cos zaczelo dziac mi sie z kregoslupem juz przed ciaza niestety nie poszlam nie sprawdzilam, no a teraz wiadomo zdjec nie zrobie wiec musze czekac i sprawdzic to po ciazy, bardzo mozliwe, ze to jest powiazane bo jak sie krece to boli i spojenie i dol plecow, czasem az grucha.
Emenems u mnie m tez przezywa, martwi sie z pracy to i po kilka razy dzwoni, ale w nocy to odkad go znam jest po prostu KAMIEN nie znam nikogo kto tak spi jak on, potrafi ze mna rozmawiac w nocy nawet 15 min jak zaczne.do niego mowic i jeszczec jak mnie boli, a on rano tego nie pamieta, tak samo ostatniej nocy byla mega burza u nas a ja sie starsznie boje wiec tez w nocy zaczelam do niego mowic on mi odpowiada, a rano jak mowie o burzy to on pyta "jaka burza?" Ostatnio jak mnie ta kolka zlapala w nocy to prawie godzine chodzilam zgieta w pol po pokoju, i wieszalam sie na komodzie, jeczalam, plakalam, sadzilam takimi epitetami, ze glowa mala, a ob dopiero gdzies po godzinie sie obudzil :p jakbym Wam poopowiadala co on potrafi zrobic przez sen, a jeszcze jak wypije np wieczorem to jest cyrk :D lepiej zebym nie zaczela rodzic w nocy, bo bede bala sie wsiasc z nim do auta, bo nie bede wiedziala czy przypadkiem nie spi jeszcze :p

Mój to jak tylko powiem ze mnie boli to mówi ze do szpitala jedziemy a jak nie chce to zaczyna mnie wyzywać ze sie sama bawię w leczenie siebie i bla bla wkurwia sie wtedy bardzo na mnie :)

Ahahaahhaa no cyrk hahaahah i wiesz, wrocicie z dzieckiem on sie obudzi i sie spyta kiedy urodziłaś Ahahahahahahaha

Dokladnie o tym samym myslalam jak to pisalam :p
Paulina ja dlatego sama go nie obudzilam jak mialam ta kolke bo on tez zaraz by mnie w auto wsadzal i na pogotowie:p
Chociaz juz teraz sama sobie obiecalam, ze to byl poerwszy i ostatni raz i juz nigdy nie bede czekala jak cos tak mocno bedzie sie dzialo ;)

Haha u mnie tak samo, w nocy coś gada do mnie albo coś a rano nic nie pamięta i dobudzic go to trochę zajmuje

Juti będzie dobrze nie martw się bo stres tylko gorzej działa , nie będziesz jeszcze rodziła
Dziewczyny ja wam współczuję tych bóli , u mnie ten kręgosłup tylko najgorszy , u mnie dyskopatia więc trochę problem Ale nie mam teraz na szczęście tego bólu co od dysku jak się wysuniętym bo wtedy to zawsze mi na nerw uciska i na nogę też nie mogę stanąć, a teraz to mam zwykle bóle tak jak na okres bo u mnie na okres zawsze żadnego bólu brzucha tylko pleców, tylko teraz codziennie

juti i green, to wasza pierwsza ciaza? ja tak mialam przy pierwszej corce,po prostu czulam jak kosci biodrowe mi sie rozchodzily, straszny bol, bylam bardzo szczupla i waska w biodrach i natura mnie przygotowywala do porodu tak ok 2 m-ce przed porodem, przy drugiej ciazy juz tego nie czulam

Juti wszystko będzie dobrze nie myśl za wiele w ten sposób bo to nic dobrego!
Ememens ta trąbka rozwala system :O a wiesz ja to Ci zazdroszczę tego męża aż mi się łza zakręciła, mój to zero współczucia czy jakiegokolwiek zrozumienia on w ogóle nic nie kuma, dla niego ciąża to n ie choroba a ja nie mam prawa narzekać na nic bo siedzę w domu nic nie robię a on musi ciężko pracować...

Juti wszystko będzie dobrze nie myśl za wiele w ten sposób bo to nic dobrego!
Ememens ta trąbka rozwala system :O a wiesz ja to Ci zazdroszczę tego męża aż mi się łza zakręciła, mój to zero współczucia czy jakiegokolwiek zrozumienia on w ogóle nic nie kuma, dla niego ciąża to n ie choroba a ja nie mam prawa narzekać na nic bo siedzę w domu nic nie robię a on musi ciężko pracować...

Pamietaj kochana ze pierwsze 2/3 lata moj maz nie chciał miec dzieci wogole ze nigdy nic i koniec.
Kazdy ma swoj czas dojrzewania do trgo wiec daj mu jeszcze troszke ....nie moze byc zły chłopak :) obudzi sie tocw nim zobaczysz

reklama
Dziewczyny dzwoniłam do mojego lekarza. Na przyszłą środę umówiłam się na założenie tego pessara. Mam nadzieję, że przez ten tydzień będzie wszystko ok. A z tym krążkiem, to już będę spokojniejsza.

NelVik, tak to jest moja pierwsza ciąża. Choć ja nie mogę powiedzieć, żebym miała wąskie bioderka. Daleko m do Kim Kardashian, ale Anją Rubik też nie jestem. ;-)

Ja też mam kręgosłup zwichrowany. Od dziecka mam skoliozę. A oprócz tego od paru lat też odcinek lędźwiowy siada. Ale też nie byłam z tym u lekarza, bo jakoś tak olałam. Chyba po drodze było kilka pilniejszych spraw do ogarnięcia... np. serducho.

Green, nieźle masz z mężem! Ja kiedyś potrafiłam tak spać. Mąż rano coś do mnie mówił, podobno się na coś umawialiśmy, a ja nic potem nie pamiętałam. A podobno rozmawiałam logicznie. ;-) Ale to się skończyło. Teraz jak longiem 3 h się uda przespać to sukces, bo potem pobudka na siusiu i zmianę pozycji. Mój organizm budzi mnie na siusiu mniej więcej co 3 h, więc idealne przygotowanie do wstawania na karmienie! ;-)

Do góry