reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie, do tych ktore sa na zwolnieniu i dostaja kiz zasilek z Zusu. Czy dostalyscie od Zus-u najpierw jakies pismo o tym, ze bedzie Wam wyplacal teraz zasilek chorobowy, czy po prostu pewnego pieknego dnia doatalyscie pieniadze?
Bo u mnie ani widu ani sluchu zadnych listow, zadnych pieniedzy, a juz chyba pora.

Ememens ale my ze sobą jesteśmy już 10lat, 7po ślubie i już straciłam nadzieję...
ja przytyłam 4kg i mój gin na mnie drze japake poza tym u mnie rosną uda i cyce o brzuchu nie wspominam, a ja mam chory kręgosłup w odcinku szyjnym po wypadku :(

green ja jestem na L4 od 20lipca i ani złotówy mi nie przelali chamy jedne, jak im to trzeba do 7dni bo inaczej Cie straszą sądem itp a oni to mają czas na wypłacanie do 3miechów, pewno sobie poczekam jeszcze trochę a może znów kontrole jebną!

Futurustka ja jakos od 16, kontroli nie mialam, zadnego pisma nic. A te pierwsze 33 dni za ktore placi pracodawca to liczy sie tylko robocze co? W sensie ze od pon-pt?

Laski własnie moja kolezanka czeka z wynikami gluzkozy do lekarza, ale po 2 godzinach miała wiekszy cukier niz po godzinie, miała któras z was tak? Niby wszystko wn ormie, ale zonaczymy co lekarz powie :)

Co do cytryny to ja mysle ze jak ma byc dobrze to i jak bedzie, raczej ona na nic nie wplywa :p

NelVik ja jeszcze w biedrze mleczko do prania lovela do białego kupiłam, bo patrze ze sporo tych białych mam :) Moze zaraz wypłate dostane to tez na zkaupy polece hehehe

Paulettah - babcia mojego meża miała bliźniaki, 3 poród, 50 lat temu, tez sn ... alee ona do lekarza nie chodziłą całą ciąże wiec wierz lub nie ale nawet nie wiedziała ze to bliźniaki będą :) Mówi ze urdziła jednego, myślała ze to juz koniec a lekaz mówi ze tam jeszcze jeden jest :D i tak się urodził ojciec mojego męża :) parka, oboje sporo ponad 2 kg, mówi ze wszyscy byli w szoku ze z dwójka dzieci do domu wróciła hehe

Emenems - to smaczego hehe :D

Kas88 - jak to bez wody ? :)

vivienne - mamy wspólną babcie :D ??

green - normlane, kalendarzowe 33 dni :)

a co do ruchw i bolów.. spojenie mnie nie boli ale czasem mały sie tak nisko rusza że az sie boje :( raz wysoko pod żebrami a raz nisko normalnie jakby szyjki nie było i miał zaraz wyjsc :(

Dziewczyny mam pytanie, do tych ktore sa na zwolnieniu i dostaja kiz zasilek z Zusu. Czy dostalyscie od Zus-u najpierw jakies pismo o tym, ze bedzie Wam wyplacal teraz zasilek chorobowy, czy po prostu pewnego pieknego dnia doatalyscie pieniadze?
Bo u mnie ani widu ani sluchu zadnych listow, zadnych pieniedzy, a juz chyba pora.

Ja dostałam pismo musiałam wskazać numer konta taki druk z10 chyba i im tobideslac razem ze zwolnieniem i zaświadczeniem od lekarza o przewidywanym terminie porodu

a co do ruchw i bolów.. spojenie mnie nie boli ale czasem mały sie tak nisko rusza że az sie boje :( raz wysoko pod żebrami a raz nisko normalnie jakby szyjki nie było i miał zaraz wyjsc :(

U mnie tez tak nisko czasami ale tonowanie dlatego ze ma długie nóżki po tacie i tak nisko dosięga :) będzie dobrze byle słuchać lekarzy i odpoczywać. Ja wybrałam sie do miasta po soczewki bi w tym upale myślałam ze zdechnę wybiegłam ze sklepu pierwszy raz bo myślałam ze zrzygam sie na ladę wszędzie mi kanaliza dawało masakra ;/

reklama
uploadfromtaptalk1442482539901.jpgpierwsze łowy w osiedlowym lumpku :)

Załączniki

• uploadfromtaptalk1442482539901.jpg
    uploadfromtaptalk1442482539901.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 70
Do góry