reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hej, ale naprodukowałyście!!!

Witaj Zmiana.
Bubcia wypocznij po stresie. Wszystko się ułoży. Musicie się dotrzeć. To normalne. Szkoda tylko że to docieranie wypadło na taki czas.

Ja glukozy nie zrobiłam. Za późno byłam w laboratorium. Ale spoko. Zrobię przy kolejnych badaniach.

Za to pojechałsm do Ikei. I upolowałam dla małego zabawkę, dwa ręczniki, kocyk i dwa prześcieradła. A dla nas pościel na promocji. :-)

Choć oczywiście zdążyliśmy się pokłucić przy okazji. Bo mój stwierdził, że nie będzie po jedną rzecz jeździć do sklepu, bo to męczące. To jak mu pokazałam różnice w cenie w tym sklepie i w innych to się zamknął.
I wyskoczył z tekstem jeszcze czy te wszystkie rzeczy są potrzebne od początku.... Rany faceci ns prawdę nie mają za grosz wyobraźni!!!

A to moje zdobycze:

Załączniki

• 1442327586699.jpg
    1442327586699.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Ja tez czesto slysze "ale czy to aby na pewno jest potrzebne?" nie tylko od meza. No, ale budzet mamy bardzo ograniczony, a po za tym powiem Wam szczerze, ze sama sie wsciekam, ze tego wszystkiego tyle jest, ja nie kupilam jeszcze absolutnie nic, nic tez nie dostalam, ale jak zaczynam cos ogladac w necie to krew mnie zalewa, czego to nie wymysla ludzie, a czlowiek da sie czesto oglupic... kiedys kobiety jakos sobie radzily, a teraz czasami mam wrazenie, ze jak jeszcze poczytam to w jakas chorobe nerwowa wpadne :p chyba predko swoich wyprawkowych zakupow nie zaczne. W ogole ostatnio mialam taki czas, ze zastanawialam sie nad tym czy kupowac od razu wozek, bo dla nas styczniowek jak juz gadalysmy wazniejsza spacerowka, a w sumie na spacer jakos od razu tez nie rusze, tyle ze potem bede musiala szukac na ura z bobasem na reku wiec chyba kupie :p

Hej, ale naprodukowałyście!!!

Witaj Zmiana.
Bubcia wypocznij po stresie. Wszystko się ułoży. Musicie się dotrzeć. To normalne. Szkoda tylko że to docieranie wypadło na taki czas.

Ja glukozy nie zrobiłam. Za późno byłam w laboratorium. Ale spoko. Zrobię przy kolejnych badaniach.

Za to pojechałsm do Ikei. I upolowałam dla małego zabawkę, dwa ręczniki, kocyk i dwa prześcieradła. A dla nas pościel na promocji. :-)

Choć oczywiście zdążyliśmy się pokłucić przy okazji. Bo mój stwierdził, że nie będzie po jedną rzecz jeździć do sklepu, bo to męczące. To jak mu pokazałam różnice w cenie w tym sklepie i w innych to się zamknął.
I wyskoczył z tekstem jeszcze czy te wszystkie rzeczy są potrzebne od początku.... Rany faceci ns prawdę nie mają za grosz wyobraźni!!!

A to moje zdobycze:

To jalbym moja matkę słyszała .... Ten sam tekst a js jej spytałam - czy corka bedzie spała na dechach skoro nie wszystko musze miec od poczatku ... To samo

Emenems mąż źle robi. Pieniadze to najgorsze przekupstwo które moze sie jeszcze przeciw niemu obrócić.

Aktina córka jest strasznie ospała i tak jakby nie miała energi. Nie wymiotowała ,ale nie moze obracać głowa bo mowi ze boli. Próbowaliśmy wyczaić czy ściemnia ,ale ona faktycznie albo jak zapomni i obróci to krzyczy ała ,albo obraca całe ciało.
Też totalna zlewa i ponoc to efekt na stres.

Green_parsley oj biedna współczuje tego bólu ktory znam z autopsji :(
Bierz bierz magnez maluchy minimum do 26-28 tyg musza siedzieć w naszych brzuchach zeby miec realne szanse.

Simka no to Ty tam nie szalej z tymi siatami. Po ciazy bedziemy dźwigać ;)
A córka na razie bez zmian ,az sama nie wiem. Jesli do wieczora nie bedzie ruszała ta głowa to jednak pojedziemy bo to na pewno nie jest normalne.

Juti777 piękne zdobycze :)
Mogłaś powiedzieć ze do wycierania weźmiesz jego koszulki albo kupisz jak uzna ,że maluch już brzydko pachnie ;)

Mysiaka92 kochany narzeczony :)

Zmiana witaj. Jestesmy na podobnym etapie ciazy i ja też
z UK. Ja połówkowe mam dzien przed Tobą.
Generalnie bedzie to najdłuższe USG gdzie wszystko beda sprawdzać wszystko bardzo dokładnie. Tj narządy ,wymiary i ewentualną płeć :)
Pytać mozesz o co chcesz ,ale co by nie było sami beda mowic.

.

Marcepanku, a cos daja na pismie? jakis wydruk badan cos? Moj angielski jest niezly, ale w medycznym moze cos zaskoczyc I jak czegos nie zrozumiem to bedzie kiepsko. Fajnie wiedziec ze nie tylko u mnie ciaza prowadzona w UK. Przynajmnej ta pierwsza czesc, bo za pare tyg bede juz u siebie.

paulinas8 jeszcze nie znamy plci, na genetycznym dziecie nie chcialo sie odwrocic odpowiednio wiec czekam z niecierpliwoscia na to usg.
Tak piszecie I wklejacie ubranka ze coraz bardziej mnie korci kompletowanie wyprawki. ale znajac plec bedzie to sporo latwiejsze :)

Ostatnia edycja:
reklama
No ja na ten tekst czy musi mieć wszystko od początku zapytałam tylko czy jego zdaniem dziecko ma spać w kartonie, kąpane być w zlewie, wycierane ręcznikami papierowymi i chodzić w jednych śpiochach dopóki się nie rozpadną... To się zamknął.

A tak serio dziewczyny. Ja na prawdę nie szaleję. Nie mamy najgorszej sytuacji finansowej, ale skumulowało nam się parę poważnych wydatków 0 kupno nowego mieszkania, które trzeba wykończyć i urządzić, więc i daw kredyty - bo za obecne i za nowe trzeba płacić plus rzeczy dla młodego.
Jedyne przy czym powiedziałam, że pójdę w jakość bez patrzenia na cenę był fotelik samochodowy z bazą. A i tak znalazłam najlepszą ofertę na niego. No i wózek chciałam nowy i spełniający pewne kryteria dla mnie istotne i też cenę wynegocjowałam.
Całą resztę to łażę po necie i wyszukuję gdzie najtaniej. I na prawdę tylko rzeczy potrzebne. Bez jakichś wariactw i fanaberii. Więc serio nie ma się powodu czepiać. Ciuszka nie kupiłam jeszcze ani jednego, bo czekam do grudnia, żeby mieć orientację, jaki mniej więcej rozmiar. Kilka ciuszków mam na wyrost, ale to od kuzynki dostane. W życiu nie byłam tak rozsądna przy robieniu zakupów jak teraz, a ten w życiu się nie czepiał, teraz nagle zaczął. Załamka...

Do góry