reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Paulina- ale jakieś ograniczenia w dochodach są? Bo 3 lata temu nie było. A gdzieś czytałam, że ten tysiak dla niepracujących to zamiast starego becikowego. Już sama nic nie wiem.

No tak dla niepracujących a dla pracujących o dochód chodzi i musi byc mniej niż 570zl na osobę czy jakoś tak. Ale to chyba ten 1000zl z gminy

reklama
Z tego co ja zrozumiała to jak nie pracuje są i mąż też nie to dostaje są 1000 przez rok i to ten macierzyński jest. Jak pracujesz aa wyszło by ci macierzyńskiego mniej niż 1000 to niby dopłacą do tysiąca. Becikowe zostaje jak było. Dostajesz 1000 jak będziesz pod opieką lekarza od 10 tc. Ale dochód na osobę nie może przekroczyć 1900zl czy coś koło tego.TEn drugi tysiąc to dostajesz jeśli lapiesz się na zasiłek rodzinny czyli dochód koło 570zl na osobę albo 644 jeśli jest niepełnosprawne dziecko. Wypadlam z obiegu juz niestety to dokładniej nie umiem wytłumaczyć

Z tego co ja zrozumiała to jak nie pracuje są i mąż też nie to dostaje są 1000 przez rok i to ten macierzyński jest. Jak pracujesz aa wyszło by ci macierzyńskiego mniej niż 1000 to niby dopłacą do tysiąca. Becikowe zostaje jak było. Dostajesz 1000 jak będziesz pod opieką lekarza od 10 tc. Ale dochód na osobę nie może przekroczyć 1900zl czy coś koło tego.TEn drugi tysiąc to dostajesz jeśli lapiesz się na zasiłek rodzinny czyli dochód koło 570zl na osobę albo 644 jeśli jest niepełnosprawne dziecko. Wypadlam z obiegu juz niestety to dokładniej nie umiem wytłumaczyć

1000zl miesięcznie jest tylko jak nie pracuje marka ojciec moze mieć normalnie umowę o prace bo zasiłek macierzyński będzie mu przysługiwał tylko w momencie śmierci zony/matki dziecka

super łowy :D zainspirował mnie słonik :D w poniedz lece do pepco :D bo nie wiem czy w niedziele otwarte :p jaka cena tego słonika pamiętasz może ??

Pepco w niedzwle otwarte. Slonik chyba 14zl. Moja mama mnie rozwalila " Ty masz zamiar dac takie zabawki swojemu dziecku? Przeciez ona do buzi bedzie je brala. To jak masz zamiar wyparzyc tego slonika?" Padlam hahaha

Dziewczyny ja juz od miesiaca szukam fotela i nie moge nic fajnego znalesc, tyle, ze tak jak pisalam kiedys chce bujany i kropka :p i jakos ciezko mi polowanie idzie, ostatnio na gieldzie staroci znalazlam taki mega wygodny, bezpiecznie sie w noego siadalo, bo byl fajnie wyprofilowany no, ale m i tata jednoglosnie orzekli, ze konstrukcja za bardzo sfatygowana wiec szukam dalej :)

Simka becikowe zależne od dochodu jest co najmniej od 2014 roku.

1000 zł miesięcznie to nowy zasiłek macierzyński dl la matek bezrobotnych, studentek, pracujących na umowę o dzielo i chyba na zlecenia.

Kurde, niedziela a spać mi się nie chce... Za to głodna jestem ze hej!

Do nas przyjechali rodzice wiec będzie mnie mniej

My mamy fotele z ikea, tzn nie jakiś super fotel tylko to takie co się lekko buja, do karmienia i usypiania w sam raz ;)

Ja mam dzis niedziele :) wiec chlebek ze szpinakiem sadzone na boczku z serem heheh ( juz maz mnie opierniczyl ze nie moge smażonego ...:p)

ImageUploadedByForum BabyBoom1442126924.488942.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1442126924.488942.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1442126924.488942.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 44
Vivienne to w 2012 jednak z tym becikowyn bylo lepiej

Mnie terrorystka katuje by wstac wiec chyba czas zwlec sie z lozka. A mnie wszystko boliiii. Pokopala mi plecy w nocy tak sie rozpychala. Do tego przed chwila spadla mi na lopatke. Sadystka normalnie ;)

reklama
Do góry