reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Emenems 175cm, ale tez leje na to jak narazie. Do lata bedzie troche czasu wiec trzeba bedzie dupe spiac i odzyskac ksztalty;)

A to kochana w takim razie jestesmy idealne ciążowki :) przy naszym wzroście to jest waga idealna na 6 miesiac ciazy - śledzę z tysiąc pięćset sto dziewięćset tabelek Ciszowych polskich i norweskich i 61 kg w 23 tygodniu to waga idealna - dam ci znac j cos bedzie z nami nie tak :D

A u mnie wszystkie te kalkulatory wagi pokazują , że mam za niską wagę i w tym tygodniu powinnam kilka kg więcej ważyć, więc ja nie wierzę w te kalkulatory bo u mnie lekarka za każdym razem mówi, że waga idealna

No mnie Bubcia sie zgadza praktycznie w kazdym czasmi kilo półtorej za mało ale ogolnie jest ok - ja mam 174 startowałam z 53/54 :)

A przy BMI 17 to na oko powinnam z 15 przybrac miedzy 13-16 ogolnie zalezy odcieelkosci biustu itp.

Wiec spokojnie sie oberswuje i jak mowie ważniejsze sa wymiary w cm i zdrowie dziecka :)
Poki co jest ok z jednym i drugim

A to kochana w takim razie jestesmy idealne ciążowki :) przy naszym wzroście to jest waga idealna na 6 miesiac ciazy - śledzę z tysiąc pięćset sto dziewięćset tabelek Ciszowych polskich i norweskich i 61 kg w 23 tygodniu to waga idealna - dam ci znac j cos bedzie z nami nie tak :D
Mowisz!:)))))), dlatego uwielbiam tu byc, zawsze czlowiek sie uspokoi i pocieszy;))

No mnie Bubcia sie zgadza praktycznie w kazdym czasmi kilo półtorej za mało ale ogolnie jest ok - ja mam 174 startowałam z 53/54 :)

A przy BMI 17 to na oko powinnam z 15 przybrac miedzy 13-16 ogolnie zalezy odcieelkosci biustu itp.

Wiec spokojnie sie oberswuje i jak mowie ważniejsze sa wymiary w cm i zdrowie dziecka :)
Poki co jest ok z jednym i drugim

No dokładnie, trzeba się po prostu obserwować i tyle a te tabelki to tak bardziej dla zabawa traktować , bo każdy człowiek jest inny i jeżeli np ty dużo cwiczylas to twoje bmi przed ciążą też bez sensu było bo jak się ćwiczy to też wiadomo że w ogóle inna waga , jedyne co tam w miarę obrazuje to czy nasza waga jest ok czy nie to pomiar tkanki tłuszczowej ja tak myślę, a poza tym dzidziuś i tak najważniejszy a nie to ile się przytyje bo po ciąży ostro ćwiczenia dietka i wszystko stracimy :p

Emenems zapodaj jakas stronkę żeby sprawdzić czy wg wzrostu jest ok z wagą :) :) Bo sprawdzam w aplikacjach ale tam nie biora chyba wzrostu pod uwage ...

reklama
Do góry