reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ooo dzięki Vivienne za opinię nt wanienki z Ikei bo właśnie ją miałam w planie kupić ! :)

Położnej jeszcze nie wybrałam :no: Nie wiem jaką wybrać, mało opinii ogólnie .. brać z przychodni czy szpitala gdzie będę prawdopodobnie rodzić ?

reklama
my też mieliśmy na początku taką wanienkę jak tu pokazujecie po 3 miesiącach kąpaliśmy już w normalnej wannie na wkładce bo moje dziecko było takie duże że się tam nie mieściło i taki pożytek z tego był :-D

ja mam wanienke zwykła i chciałam tylko jakiś stojak dokupić ale ta komoda kąpielowa jest świetna wiec musze pomyśleć:-)
ja niemam położnej i w pierwszej ciąży tez niemiałam tylko jak urodzialam to zgłosiłam i przyjechala zobaczyć maluszka i sprawdzić jak szwy u mnie się maja i była może z 3 razy albo 4 już niepamietam dokładnie
Co do nosidełka ja kupiłam jak syn już był większy i maskara,nosidełko było zakładane na szyje i zapinane w pasie to kark mi siadał i jak szybko kupiłam tak szybko sprzedałam i myślałam teraz o chuście,ale na miescie widziałam kobiete to ten dzieciaczek prawie jej wypadał z tego widocznie zle miała założone,zawiazane itp. no nieewiem ale az ciarki miałam jak to widziałam-gdyby maluszek się odchylił do tyłu to by wypadł jak nic brrr

nosidełko zakładane na szyję?? Co to za "cudo"? ;)
Chustę wiązać trzeba umieć, mocno dociagnac aby było bezpiecznie no i mieć dobrą chustę bo badziew tez sprzedają :(

#nicminiewisi, czyli nosidło a wisiadło. | Dzieciorka zwracam uwagę ze przy wisiadle o ile wzrok nie myli mnie jest wspomniany babybjorn

Ostatnia edycja:
Moja siostra ma fajny sposób jeśli chodzi o kąpanie, wanienkę stawia na dwóch krzesłach i jest idealnie, bo i nie trzeba sie tak bardzo schylać do wanny a też dziecko nie jest za wysoko.

Co do nosidełka też nie dla każdego dziecka sie nadaje, warto pożyczyć od kogoś i sprawdzić bo czesto dziecku sinieją nóżki bo jest za duży ucisk.

Hej dziewczyny, ale drukujecie! :-)
Co do wanienki, to ja znalazłam składaną.
Po pierwsze po złożeniu zajmuje mało miejsca. A po drugie, w tym mieszkaniu będę kąpać na podłodze e pokoju lub sypialni, zależy gdzie wygodniej. A w nowym w dużej łazience. Tam będę miała ogrzewanie podłogowe, więc super. Kuzynka tak robi i to wygodne jest. Sprawdzałam. ;-)

A ta wanienka to taka: https://m.mall.pl/wanienki-wiaderka...lo-niebieska?gclid=CN6Nh5Wf4McCFcIGcwodPXMKbg

reklama
Ja tez tylko prysznic bez brodzika nawet :)ale planuje kupic takie cudo za rok jakos widizalam w sklepie jak byłam teraz w tym mama i ja.
Zrobiłam fote dla was przypomniało mi sie
ImageUploadedByForum BabyBoom1441468764.609603.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441468764.609603.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441468764.609603.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 48
Do góry