reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A jeszcze pytałam doradczyni chustowej o nosidełka, absolutnie odradza do czasu siedzenia przez dziecko, wiec tu nic nic nowego. Zapytałam konkretnie o babybjorn bo ktoś tu je miał na myśli, to powiedziała ze generalnie nie może o tym tu mówić bo są do kupienia, niestety ;)

reklama
Co do szkoły rodzenia to jest bardzo fajny pomysł ja chodzę i mimo że mam dziecko to nie uważam że już nic więcej nie można się nauczyć ;-) a co do rzeczy dla maluszka to przy pierwszym nakupowałam dosłownie wszystko co było możliwe do kupienia, teraz wiem że 3/4 z nich to pierdoły i gadżety w dużej mierze w ogóle nie użyte :-D

futurystka- ja chyba do pierwszego użyłam wszystko co miałam, jedyne co zostało nieodpakowane to gąbczasta wkładka do wanienki. A tak używałam wszystkiego, widać rozsądnie robiłam zakupy :p Teraz wariuję z tą wyprawką, bo jest tyle więcej fajnych rzeczy, nie takich zwykłych, tylko zwyczajnie ładnych, że nie wiem od czego zacząć.

Więcej dzieci nie planuję, więc mam zamiar nacieszyć się gadżetami teraz :p

Vivienne- dzięki :)

Simka - i co rzeczywiscie ta wsnienka taka mała jak trn koles mezowi mowil ? Ze na pol roku max ?
Bo cos chyba nie wierze

Emenems- no na pół roku, chyba ze później dziecko będzie w niej siedzieć. Mi to styka, bo siedzące to już raczej do wanny wsadzę. A ile kosztuje taka nowa?
Babka co mi sprzedawała to ma córkę 7-miesięczną i już przestali używać

wanienka z ikei jest fajna bo duża, dość głęboka, starsze dziecko się w niej fajnie kąpie, za to dla malucha dużo wody trzeba lać. Nie mniej kosztuje 20 zł i jest warta swoich pieniędzy ;)

reklama
Vivienne no wlasnie mozna potem sama wanienkę dokupić a komode miec jako przewijak.

Simka ja kupiłam w promocji cała komode za 199zl

Do góry