reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka w tk maxx mozna szaleć ,ale dopiero jak zna się płeć. Niestety wiecej jest typowych pod chłopca lub dziewczynkę. Unisex jak perełki trzeba polować :)

Paulettah spokojnie masz ilośc dla dwójki gdzie i roboty razy dwa. Lepiej wiecej niż za mało jak uleja albo inne takie.
Zreszta pomyśl ,ze ja jeszcze wiecej miałam tylko dla syna :)
Teraz kupuje rozsądniej he he ,ale pewnie po połówkowym reklamówka ubrań dojdzie. Bo mam teraz same białe ,bezowe i neutralne kolory. Już mam nawet upatrzone co jakby był chłopiec ,a co jak dziewczynka :)

Sierpniowa kto wie może maluch też bedzie ułożony ;)
Moja córka przesypiala całe dni ,wiec tak poza pampersem i karmieniem do naszego życia nie wdarł się żaden chaos czy coś.

NelVik gratuluje chlopaka fajni są ;) dziewczynki rzecz jasna tez fajne ;)
Czyli nie tylko ja bede miec wiecej niż dwoje :)

betina018 super ze wszystko okazało sie ok. Co do otulacza mi osobiście wydaje się lepszy od rożków bo dziecko nie bedzie w tym latało rozkopywalo itd.
Co do majtek miałam te poporodowe i nie polecam. Drapią ,wielkie i rozciągliwe no i drą się strasznie.
Najlepsze zwykle majtki z bawełny figi albo kobiece bokserki.

Emenems no szalejesz kobieto :)

Futurystka witaj i rozgosc sie :)

Rozpisalyscie sie na całego
i weź tu człowieku zapamiętaj :)
U mnie obecnie równo połowa ciąży stuknęła ,córka ma za sobą dwa dni w szkole i generalnie był stres. Całe wakacje chciała iść. Cieszyla się i w ogóle ,a tu co do czego płacz ,że nie zostanie bez mamy. Co zabawne potem jak odbierałam to banan od ucha do ucha ,ze fajnie i lubi szkole, a dnia następnego znow płacz ze nie zostanie. No i odbiór jak dnia pierwszego z radością i szczęśliwa bo pani fajna.
Ona chyba lubi mi serwować adrenalinę :D Wiadomo nowe otoczenie ,brak mamy i obcy język robi swoje. A moje dzieci z tych upartych co angielskiego uczyć się nie chciały. Teraz syn już trzeci rok chodzi i nawija na całego. Dobrze że im mniejsze tym szybciej łapią. Jedynie martwi mnie fakt ,że moja gwiazda mała jest dosłownie MAŁA wsród dzieci z grupy. Najmniejsza ,najdrobniejsza no mikrus na tle tych dzieci.
Wiedziałam ,że jest praktycznie na dole siatek centylowych ,ale teraz to tak bardzo widać.

reklama
martusia- ja też mam trzyletnie doświadczenie i jednak uważam, ze warto z pomocy skorzystać, jak jest za darmo. A każde dziecko jest inne i po porodzie różne rzeczy mogą się dziać. Zresztą zrobisz jak uważasz. Ja na szkołę rodzenia chodzę, bo wcześniej cesarka, a teraz planuję jednak sn.

A nawet moja siostra, która jest z trzecim w ciąży (ma 11 i 8 letnią córkę), to na szkołę chodziła. Wiele się zmienia w ciągu roku w zaleceniach, a co dopiero w ciągu 3 czy 8 lat.

futurystka- witaj

Emenems- a jak wracacie do Norwegii? Autem? Bo takie zakupy :) I pochwal się leżaczkiem :)

Samolotem :) na tydzien to ja nie chce jechac samochodem bo to 24h podrozy o meeeeeega drogo. Mam 3 bagaze po 32 kg kazdy a wózek i komode to taki kierowca mi przywiezie ktory co miesiac jezdzi to jak cos mam to zabiera i tam mu cos zaplace zawsze :)

Juz pokazuje

ImageUploadedByForum BabyBoom1441451172.021085.jpg

Taki leżaczek bo był za 300 to spoko

ImageUploadedByForum BabyBoom1441451316.058184.jpg

A komoda taka z przewijakiem

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441451172.021085.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441451172.021085.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1441451316.058184.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441451316.058184.jpg
    3,4 KB · Wyświetleń: 53
Paulettah - zapomniałam sievwczoraj zapytać M. o ten twój parapet
Summa- też się z tobą zgadzam , ja też mam duże doświadczenie bo dla bliźniaczek byłam jak mama druga bo byłam prawie cały czas z nimi i to serio dużo Ale i tak uważam że szkoła rodzenia to fajna rzecz można się zawsze czegoś dowiedzieć a i tak każdy zrobi to co uważa i to co z dosiwadczenia wie że jest najlepsze :)

Zrobiłam zdjęcia ciuchów które mam maskara troche za dużo chyba
Mobilizujesz! :szok:

My musimy piec załatwić bo póki co od marca bez ciepłej wody i ogrzewania żyjemy.. Dziś przychodzi majster i się okaże czy ruszymy z papierologią dalej czy niet . M obiecał, że jak załatwimy piec to ruszymy na dobre z zakupami dla malucha ale boję się, że może to jeszcze długoooo potrwać :no:

Emenems fajny bujaczek !! :-D

No ja też odebrałam wyniki ale tylko morfologia, mocz i TSH i wszystko ok :-D

Marcepanek- no ja w srode po usg do tk Maxa wiec mam nadzieję zaszaleje

Emenems- no to super ze ma wam kto przywiezc ;) a komoda taka jak moja ;)

Bettka o jaa. Ja bym bez cieplej wody nie przetrwala

Vivienne a na lozeczka jakies promocje byly? Bo siostra na juz potrzebuje, w kazdej chwili moze urodzic ;)
Kupilas cos?

Hej. Do dziecka nie potrzebujesz zbyt wiele, jakiś smoczek,pieluszke tetrowa żeby położyć przy karmieniu, ja miałam jeszcze laktator żeby pobudzać piersi bo pokarmu nie miałam, z ubranek tylko rzeczy na wyjście. Dziecko cały czas było ubrane w kaftanik szpitalny owiniete ich rożkiem, ja ani razu w szpitalu nie przewijałam zawsze położne tak więc nawet pieluchy od kich były. A dla matki dawali podkłady, wkładki więc jakieś jedno opakowanie w razie czego w szpitalu warto mieć. Wiesz miałam gdzieś listę z tego szpitala co trzeba zabrać ale nie wiem gdzie mam tamtą teczkę, poszukam po weekendzie i napisze Ci dokładniej. Miłego dnia

NelVik i betina gratulacje wizyt :-) futurystka witaj :-)

Co do szkoły rodzenia i położnej - ja na pewno będę chodzić i wezmę położną, ale muszę najpierw ogarnąć przeprowadzkę... Czyli jeszcze jakiś tydzień. Byłam na razie na dniach otwartych jednego szpitala i może tam się zdecyduję chodzić do szkoły rodzenia, ale muszę jeszcze sprawdzić inne opcje.

A co do kosmetyków dla dzidziusiów.. Moja mama powiedziała, że taka dziewczyna w jej pracy niedawno urodziła i dziecko ciągle łapało jakieś infekcje skóry. Używali bardzo dużo kosmetyków i dbali bardzo o higienę dziecka. okazało się, że od nadmiaru higieny dziecko ma wyjałowioną skórę i teraz byle brud i od razu łapie infekcje skórne. Więc nie należy przesadzać z myciem i kosmetykami :rofl2:

reklama
Kosmetyki dla dzieci mają taki syf w składzie ze nie dziwne ze chorują ;p

Simka myślę że były, w ogóle mebli itd dużo ale nie były moim przedmiotem zainteresowania i nie wiem jaka to kasa... Ale było dużo do wyboru,ceny pewnie też lepsze bo ludzie robili mega zakupy. Z promocji to mi chciała babka wcisnąć chyba dwie butelki, wanienke i wtedy coś dużego gratis ale nie pamiętam co to było. Ja skromnie, jechałam po wiaderko i wiaderko kupiłam, żeby dobić do wzięcia udziału w losowaniu to jeszcze Marysi kredki do kąpieli bo zbierałam się z zamówieniem a były na miejscu. Nie wygrałam nic niestety ;) choć byłam blisko ;p

Do góry