reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Byłam dzisiaj w lumpku i cuda nakupowałąm temu mojemu dzieciowi. Najwyżej jak lekarz się pomylił, to wyślę ktorejś z Was :p Bo typowo chłopięce ;)
Zobacz załącznik 707596Zobacz załącznik 707597Zobacz załącznik 707598Zobacz załącznik 707599

I za wszystko zapłąciłam zawrotną ceną 5,95 zł co wychodzi aż 66 groszy za sztukę :p Nowy lumpek odkryłam. Na wieszakach mają cenę dnia, a w koszach (gdzie zwykle sa te małe) dzisiaj mieli po 8,9 kilo tylko

Śliczne, nasza Nadia ma dużo chłopięcych rzeczy ale mi to nie przeszkadza :)

reklama
Od wczoraj nic mi się to dziecko nie rusza :( mam doła

Poza tym jestem głodna i musze się najeść winogronami, bo kupiłam obiad w pracy - risotto z warzywami - ale jest ohydne i niejadalne. Nie chce znowu rzygać, bo po obiadach w pracy (uczelnia) zawsze rzygam. Powinni zwolnić tego kucharza! To jest tak łatwe danie, że nie wiem jak to można schrzanić!

Simka ładne ciuszki
Ewka super, gratki :)

simka u nas to nierealne hehe teraz przez ten remont to się uspokoiło bo weekend to tylko w większości wypady do budowlanego :D ale normalnie to piątek sobota i niedziela albo ktoś u nas jest albo my u kogoś .. jak w domu siedzimy sami to jakoś tak dziwnie, ale to się w sumie nie zdarza hehe fajne ciuszki :D i za to cenę :)

emkamm super ze glukoza ok :)

marzenka chyba każde dziecko tsk lubi swoje matki straszyć hehe

Marzenka, mój ostatnio mi taki sam numer wykręcił i tez się cały dzień nie odzywał. Zjedz coś słodkiego. Mój na to łaskawie sprzedał mi dwa szturchnięcia.;-)

Kurcze, ja to się zaczynam martwić tym, że u Was już po kolei coraz mocniejsze i wyraźniejsze te ruchy, a u mnie praktycznie tak samo jak na początku. a poczułam dość wcześnie, bo ok. 16 tygodnia. A ich intensywność na prawdę minimalnie się zwiększyła. Pod ręką nic nie czuję nawet ja, o mężu nie wspomnę... :-/

Simka cuuudne ciuszki. I cena rewelacyjna!!! Ja we wrześniu będę u kuzynki, która dla nas poodkładała po swoich dzieciakach, niektóre nawet nieużywane ciuszki, więc coś już będę miała. Do tego dokupię trochę na sam koniec, jak już będzie wiadomo mniej więcej jaki rozmiar. Ale po kilka sztuk tylko, bo maluchy tak szybko rosną, że nie ma sensu jakichś zawrotnych ilości.
A dla małego przeznaczam jedną komodę, która ma 3 szuflady takie na całą szerokość i 2 takie mniejsze na połowę. Myślę, że na początek w zupełności wystarczy,

U nas w tym roku wszystkie dzieci do państwowego przedszkola się dostały,ale tylko dla tego,że aż 4 grupy poszły do szkoły. Jak còrka była w przedszkolu to było łatwiej bo o 8:20 było śniadanie i tak ją przeprowadzałam,a teraz niestety szkoła i przed 8 trzeba być.

widzę że wszędzie remonty :p hihi ... u mnie teść właśnie skończył mi szafę w przedpokoju wreszcie mam dużą z lustrem :D teraz tylko umyć całą i mogę działać z szafami :) hihi ...
ile półek przeznaczacie dla maluszka ?? ja narazie mam 2 szuflady w komodzie, ale obawiam się że za mało będzie ...

U mnie każdy dostanie swoją komodę po 4 szuflady w każdej :)

Pauletah, mnie pokrowce wyszły 140zł szyte na miarę bo krzesła z dobrego drewna i szkoda to zostawiłam :D ciekawe kiedy przejmą łóżeczko dla dziecka :szok:

Ja mam te krzesła Henriksdal czy coś one maja wymienne pokrowce za te co kupiłam zapłaciłam 120zl za cztery sztuki a wyglada to tak ImageUploadedByForum BabyBoom1440763209.637914.jpg

Teraz w biel idę!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440763209.637914.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440763209.637914.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 47
Jej wy takie zakupy a mnie to nie rusza jakos..
Czy ma ktoras z was takie uczucie jakby ciezar w podbrzuszu? Okreslam to jako "kamienie w podbrzuszu" tak cisnie w dol.. mowilam gin o tym ale nic nie mowil a strasznie mnie to juz meczy

reklama
Jej wy takie zakupy a mnie to nie rusza jakos..
Czy ma ktoras z was takie uczucie jakby ciezar w podbrzuszu? Okreslam to jako "kamienie w podbrzuszu" tak cisnie w dol.. mowilam gin o tym ale nic nie mowil a strasznie mnie to juz meczy

No to samo tutaj ... I wiem ze to brzmi debilnie ale nam wrzenie ze co tam jest i nie chodzi o dizecko. Dokładnie jak piszesz kamien ciągnący s dol - Dlatrgo długo nic nie robie na nogach bo zaczynam to czuci to denerwuje mnie a położna mowila ze to po prostu zmęczenie

Do góry