reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Marzenia to wszystko zależy od dziecka. Na początku wiadomo prawie cały czas dziecko śpi, w międzyczasie zmiana pieluchy, mleko i tyle. Ale z każdym tygodniem potrzebuje więcej uwagi, Moje dziecko np. Od początku nie lubiło być choć na chwilę samo tak więc umycie się umalowanie rano to był nie lada wyczyn, spanie w ciągu dnia tylko na czuwaniu jak byłam obok, na spacerach ryk :) więc z tym wolnym czasem różnie bywa.

reklama
Pamiętajcie że jeszcze są high need babies (hnb) i to są dzieci trudniejsze w obsłudze... Znajoma z grudniowek miała takie akcje ze dziecko 8 godzin płakalo, nic nie pomagało, ew. cycuś. Ale z drugiej strony są i dzieci aniołki i takich wam życzę :)

A moje dziecko stwierdziło dzisiaj, że za nic ma sobie sen matki i stanowczo zażądało dostarczenia sobie kalorii. O 4 w nocy!!! Walczyłam z tym, ale przegrałam.
Do tego nijak nie mogę sobie dziś znaleźć pozycji do spania. Lewy bok zupełnie mi nie pasuje... masakra...

I na dokładkę zespół niespokojnych nóg się włączył.

Ehhhh... pojadłam. Idę spróbować zasnąć jeszcze...

Ale super , spałam całą noc o 5 tylko na siku się zbudzilam a tak to dopiero wstałam :) ekstra uczucie tak się wyspać, już powoli zapominam co to znaczy

A ja już zaczynam nie lubić polciowego przedszkola. Tak mi się dobrze spało, a tu kurka trzeba wstać. Odkąd jestem w domu to wstawałyśmy po 9 nawet, a teraz muszę się przed 8 zrywać :p A kurka w maju jeszcze po 5 wstawałąm do pracy. Się rozleniwiłam w tej ciąży :)

My też już na nogach, ale dziś to luz bo na 10 tylko na chwilę idziemy, gorzej jak trzeba będzie do 8 dziecko dostarczyć a też tak sobie śpimy do 8... Będzie ciężko, gdzie ja 3 lata już nie pracuje i całkiem odzwyczailam się od tego wstawania na rano :s

No moja koleżanka urodziła synka w listopadzie ale starszej 5 letniej dziewczynki do prEdszkola nie poslala bo mówi ze bez sensu jak będzie w domu, i wstawać się nie chce :p teraz do zerówki to już musi hehe i mam się zacznie od wtorku :) ale bliziutko mamy o 8 wystarczy wyjść :)

Dziewczyny a przedszkole macie Państwowe czy prywatne? I jak to wyglądało z miejscem? Ja mam dosłownie pod drugiej stronie ulicy przedszkole ale wiem jak to z miejscami jeszcze dla bliźniaków :/

reklama
Państwowe, mamy blisko ze hej (w ciągu 10/15 minut mogę dojść do 5 przedszkoli, wybiera się 3 i akurat do jednego się dostała, co graniczylo dla mnie z cudem bo mało punktów) tylko do 8 chyba trzeba się zjawić.
Paulettah wszystko jest w informatorze, na pewno wcześniej niż rekrutacja (marzec) nic nie musisz robić. Ale mogą zajść zmiany w kryteriach naboru do czasu nim będziesz składać papiery. W każdym bądź jako oboje jesteście pracujący i składanie tu pit to macie ogromne szanse się dostać

Do góry