reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czy jak się ma niemowlaka to naprawdę ma się tak mało czasu? Przecież siedzi się w domu i trzeba mu dawać tylko jeść i przewijać. Nie ma się nic więcej do roboty. To dlaczego się nie ma czasu? Jak to jest dziewczyny? Chodzi mi o posiadanie jednego dziecka

reklama
marzenka pierwsze 3 tygodnie jest ful czasu :) maluch ciągle śpi. potem zaczyna więcej czuwać wiec i marudzić. . przynajmniej u nas tak było :)

Ja nienawidzę prasować. Prasuję tylko jak coś jest mega pogniecione i tylko tuż przed włożeniem na siebie. :-)

Ale dla młodego pewnie trzeba będzie po praniu.

My teraz mamy ledwie 37 metrów. Na tej powierzchni musimy się zmieścić we dwoje dorosłych, dzidziuś i pies. Plus wózek, łóżeczko, i inne akcesoria.
Na szczęście wiosną lub latem przeprowadzka do nowego. Tam będzie 106 m więc odetchniemy...

Ja teraz w Gdańsku wywołuje zdjecia i albumy komponuje i bede dziecku od kołyski pokazywać cala rodzine bo bedzie och nie czesto widywać wiec bede robic jak moja sisotra i mama mojej siostrzenicy - potem przyjeżdżaliśmy z siostrami i ona nas od mego rozpoznawała :)

Juti to oczywiste, ale to chyba bardziej przyjemność niż praca. Ja np chciałam być nauczycielką przyrody, bo dla mnie to duża przyjemność pokazywać świat dzieciom. Jak miałam praktyki w szkole i prowadziłam lekcje, to nie traktowałam tego w kategoriach pracy, a wręcz relaksu. Tak samo gdy daje korepetycje :)

Marzenka nie każdy ma takie predyspozycje. Ja nie mogłabym uczyć dzieci w szkole.
Za to mam nadzieję, że swoje będę umiała. :-)

Pewnie to jest przyjemność, ale też wymaga czasu. Im dziecko starsze tym więcej. :-)

atkina- fajnie wygląda korytarz :) Pokaż pokój Anitki :)

Paulina- ja mam dobudówkę do naszej kamienicy, sprzed jakiś 27lat ponad, a tu pijani robole stawiali ściany, jeszcze kierownik oszukiwał i mam dwa takie same pokoje na dwóch piętrach, a różnica w szer. jest kilka cm na górze i na dole, oraz na końcu i początku pokoi. Więc takie mam krzywe ściany, ze jak kuchnię robiliśmy, to płytki było trudno położyć.

Bubcia- to trzymam kciuki

Ja żelazko mam w rękach srednio raz na pół roku, na święta :p

Marzenka- ja pierwsze miesiące się nudziłam, miałam full czasu. Tak do mniej więcej pół roku był spokój, później względny, aż do roczku. Zaczęła chodzić i nadrabiać ;) A teraz z trzylatką, to juz w ogóle sajgon ;P

simka Anity pokoik robiliśmy na jesień rok temu tak samo jak nasza sypialnie teraz tylko odmalowalismy :) ale jak ogarnę to zrobię :) ściany są mega rozowiaste a mebelki białe hehe :) ona tak samo na początku aniołek a potem coraz gorzej :) ale teraz już się ładnie potrafi sama sobą zająć wiec nie jest źle :)

reklama
Do góry