reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Innabajka&& trzymam za wizyte.

Emenems ,ale nie widać tych kg. Może organizm wode magazynuje ? Co czesto w ciazy się zdarza...

Mnie obecnie tez jest pare kg wiecej. Waga pokazuje 45-45,5kg. No ale ja mam 165cm. Wiec jak moj maz mowi kurdupel :D

Green_parsley dokładnie ,a im dłużej nie jesz tym gorzej. Wiec zeby nie wymiotować ciagle cos jem.

Paulettah ja jak godzinę po jedzeniu sie kładę to juz ssie :D

Pyscek współczuje. Nie wiecej juz nie. Pierwsze pobieranie na czczo i drugie po godzinie od wypicia zeby zobaczyć jak rośnie cukier. A potem mozesz jesc normalnie.

Marta kopie kopie. Najbardziej nie lubi jak mam brzuch zbyt nisko w stosunku do nog :)
Tj jak sie pochylam to z automatu kop.

Dziewczyny ,ale nie ma sie na co szykować. Jesli dzidzius urodzi sie przed terminem to długo leży w inkubatorze w samym pampersie. A ubranka ostatecznie i tak kupuje sie wtedy dla wcześniaka bo mimo dobicia do 9 miesiecy ciążowych takie dziecko mając np 2-3miesiace jest znacznie mniejsze.

Nie czytać kobiety mi tu o porodach ani innych takich. Prawda jest taka ,że większe prawdopodobienstwo jest gdy sie stresujcie zbędnymi informacjami niz wtedy gdy tego po prostu nie wiecie. Martwić sie mozna dopiero jak cos sie dzieje.

reklama
Innabajka&& trzymam za wizyte.

Emenems ,ale nie widać tych kg. Może organizm wode magazynuje ? Co czesto w ciazy się zdarza...

Mnie obecnie tez jest pare kg wiecej. Waga pokazuje 45-45,5kg. No ale ja mam 165cm. Wiec jak moj maz mowi kurdupel :D

Green_parsley dokładnie ,a im dłużej nie jesz tym gorzej. Wiec zeby nie wymiotować ciagle cos jem.

Paulettah ja jak godzinę po jedzeniu sie kładę to juz ssie :D

Pyscek współczuje. Nie wiecej juz nie. Pierwsze pobieranie na czczo i drugie po godzinie od wypicia zeby zobaczyć jak rośnie cukier. A potem mozesz jesc normalnie.

Marta kopie kopie. Najbardziej nie lubi jak mam brzuch zbyt nisko w stosunku do nog :)
Tj jak sie pochylam to z automatu kop.

Dziewczyny ,ale nie ma sie na co szykować. Jesli dzidzius urodzi sie przed terminem to długo leży w inkubatorze w samym pampersie. A ubranka ostatecznie i tak kupuje sie wtedy dla wcześniaka bo mimo dobicia do 9 miesiecy ciążowych takie dziecko mając np 2-3miesiace jest znacznie mniejsze.

Nie czytać kobiety mi tu o porodach ani innych takich. Prawda jest taka ,że większe prawdopodobienstwo jest gdy sie stresujcie zbędnymi informacjami niz wtedy gdy tego po prostu nie wiecie. Martwić sie mozna dopiero jak cos sie dzieje.

Obwiniam troche chyba jelita bo od paru śni biore ten suplement z żelaza i czuje ze nie opróżniam ich do konca dzis nie wzielam rano i zdecydowanie mi sie lepeiej udało juz 3 wizyty w toalecie :)
Wezme po pracy wtedy żelazo.

Emenems no tak bo przy żelazie czesto ma sie zaparcia.

Innabajka niech rośnie duża i zdrowa :)
Bedzie większy wycisk po porodzie ;)
Możecie sie kobiety śmiać ,ale od noszenia dzieci mam tak rozbudowany biceps :D

Ja po wizycie

Szyjka ok, lekarz badal mnie na fotelu no i zrobil mi usg dopochwowe. Mowi ze przedwczesny porod raczej mi nie grozi.

Co do paciorkowca i grzybka to dostalam globulki 12 szt po 1 na noc. Mowil ze za duzo osob boi sie paciorkowca a sa gorsze bakterie.

Nadia nadal pozostaje Nadia i wazy 540g.

Waze juz 69 i czuje sie z tym koszmarnie, co do braku snu to lekarz mowil ze organizm sie przygotowuje na to co bedzie po porodzie haha.

Innabajka ja 74kg wiec to dopiero dramat :D a Nadia spora! Który to tydzień dokładnie?

reklama
Do góry