reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Uspokojcie sie z tymi slodkosciami;)))). Przykladnie zjadlam zdrowy obiadek i zasliniam pulpit teraz czytajac Was! A serio robie wszystko zeby nie wcinac slodyczy. Wazylam przy wzroscie 1,75m 53 kg a teraz 59, jedno co mnie pociesza to fakt, ze od miesiaca waga stoi...no moze od ubieglej soboty waha mi sie +\- 0,5 kg. Wiec nie kuscie!!!;)))
Pociesze Cie, ze na obiad mam zupę szpinakowa z chipsami z wiejskiej kiełbasy, więc tez przykładnie i bez szału, a serniczki to głownie dla męza bo jak wróci z pracy to juz widzę jak się "ucieszy" na szpinak :)

reklama
Mam już wyniki krwi. Czy ktoś umie to zinterpretować?
Może wrzucę tylko to co mam za mało i za dużo:

Morfologia krwi:
Ponad normę:
Leukocyty10,4tys/µlnorma to 3,8 -10,0
Neutrofile %78,2%norma to 40- 70
Neutrofile #8,1tys/µlnorma to 2,50- 7,00
RDW-CV15,9%norma to 12- 15 (to zawsze mam za duże)

Poniżej normy mam:
Hematokryt36,8%norma to 37- 47
Limfocyty %18,4%norma to 20- 45
MPV8,7flnorma to 9,00- 13,00 (to średnia objętość płytki krwi)

Hemoglobinę mam w normie, ale blisko dolnej granicy:
Hemoglobina12,7g/dlnorma to 12,0- 16,0

Mocz jest ok, glukoza, hormony tarczycy i próby wątrobowe też są ok.

Czy mam powody by obawiać się niedokrwistości? Nie jem prawię mięsa w ciąży

Mam już wyniki krwi. Czy ktoś umie to zinterpretować?
Może wrzucę tylko to co mam za mało i za dużo:

Morfologia krwi:
Ponad normę:
Leukocyty10,4tys/µlnorma to 3,8 -10,0
Neutrofile %78,2%norma to 40- 70
Neutrofile #8,1tys/µlnorma to 2,50- 7,00
RDW-CV15,9%norma to 12- 15 (to zawsze mam za duże)

Poniżej normy mam:
Hematokryt36,8%norma to 37- 47
Limfocyty %18,4%norma to 20- 45
MPV8,7flnorma to 9,00- 13,00 (to średnia objętość płytki krwi)

Hemoglobinę mam w normie, ale blisko dolnej granicy:
Hemoglobina12,7g/dlnorma to 12,0- 16,0

Mocz jest ok, glukoza, hormony tarczycy i próby wątrobowe też są ok.

Czy mam powody by obawiać się niedokrwistości? Nie jem prawię mięsa w ciąży

Zrob screen shota albo zdjecie bo mega nieczytelne

marzenka88 ja prawie tez niejem miesa i wyniki mam na razie oki,
co do wagi u mnie jest na +2.5kg
a ja byłam wczoraj na miescie mojego przedszkolaka opkupić do końca i się przewróciłam,tak sobie kolanko zdarłam ze wieczorem nie mogłam się wykąpać tak piekło,ale junior się rusza także wszystko jest ok.-przy okazji wleciałam do sklepu i skusiałam się na kocyk,recznik z kapturkiem,2szt body dla juniora i w c&a promocja koszulka+spoiszki wiec tez wzięłam,w lumpku byłam ale kupiłam tylko kilka sztuk bodów,2xspodnie takie malusie na 56 i większe trochę to sweterek i koszula
zastanawiam się tylko nad jakims śpiworkiem czy kombinezonem,mam taki kombinezon mis z H&M,jak rodziłam w marcu to wystarczyło i kocyk a teraz styczeń to nie wiem czy kupic,jak myślicie?

Ja na plusie prawie 5 gdzies 4,5 z czego w ostatnie 6 tygodni 0,5 kg, pierwszy trymestr 1,5 kg potem magiczny urlop i 2kg w dwa tygodnie i teraz w 6 tygodni 0,5 kg

Wrzucam zdjęcie wyników morfologii. Czy ktoś umie to zinterpretować?

Czy mam powody by obawiać się niedokrwistości?

Załączniki

• krewka.jpg
    krewka.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Do góry