reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
I mnie długo cisza była, zabrała mnie karetka i jak się okazało… wyrostek. Spadają ciągle płytki krwi nie wiedzą co się dzieje, także w tym miesiącu z testowania jestem wypisana, w tym samym czasie rozkręciło się plamienie już na ciemną krew. Jak bede miala więcej siły to wszystko nadrobię co tam u was się dzieje, bo na ten moment trzymacie dłużej telefonu to dla mnie wyczyn .
Trzymam za Was kciuki!😊

I mnie długo cisza była, zabrała mnie karetka i jak się okazało… wyrostek. Spadają ciągle płytki krwi nie wiedzą co się dzieje, także w tym miesiącu z testowania jestem wypisana, w tym samym czasie rozkręciło się plamienie już na ciemną krew. Jak bede miala więcej siły to wszystko nadrobię co tam u was się dzieje, bo na ten moment trzymacie dłużej telefonu to dla mnie wyczyn .
Trzymam za Was kciuki!😊
Czyli jednak wyrostek 😥 szybkiego powrotu do sił i zdrowia.

Trzymam za Was kciuki!😊
Ojej ! Trzymaj się ! Szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

Trzymam za Was kciuki!😊
Bardzo mi przykro, wracaj szybko do zdrowia 😘

Trzymam za Was kciuki!😊
Okropne przeżycia 😢 dużo zdrówka dla Ciebie 🙂

Wiesz, z moim szczęściem to zmienię pracę i od razu zajdę w ciążę i albo mi nie przedłuża albo do dnia porodu. Dla mnie to za duże obciążenie psychiczne i finansowe, bo tysiak na miesiąc mnie nie ratuje, nie spimy na kasie a ja zarabiam więcej niż mąż. Więc dla mnie zmiana na robotę w której muszę chodzić do pracy i tracić na to czas energię pieniądze i jeszcze będę rzygac po kątach zamiast w domu za kilka stów więcej to gra nie warta świeczki. U mnie w firmie większość kobiet ma gdzie wrócić lub idzie na równorzędne, coś się zawsze znajduje, więc nie będę sobie głowy tym zaprzątać 😄
Też mam właśnie podobny problem. Jestem fryzjerką i umowę na pół etatu, póki co nie zapowiada się żebym dostała na cały etat.
Umowa to jedno a zarobki wiadomo drugie. Wiecie w branży beauty po 9 miesiącach i byciu na macierzyńskim ciężko wbić się w rynek pracy. Ale mam już 26 lat (tak dla mnie już gdy walczy się z pcos) dlatego też nie mam na co czekać. I gdybym miała liczyć kasę a późnej patrzeć na ciążę, myślę że nie doczekałabym dziecka. W życiu czasem trzeba podejmować takie decyzję :(. Natomiast pogoń za pieniędzmi nie zawsze wychodzi nam na dobre. Więc wolę zacząć starania teraz niż późnej pluć sobie w brodę i żałować.

Ostatnia edycja:
Też mam właśnie podobny problem. Jestem fryzjerką i umowę na pół etatu, póki co nie zapowiada się żebym dostała na cały etat.
Umowa to jedno a zarobki wiadomo drugie. Wiecie w branży beauty po 9 miesiącach i byciu na macierzyńskim ciężko wbić się w rynek pracy. Ale mam już 26 lat (tak dla mnie już gdy walczy się z pcos) dlatego też nie mam na co czekać. I gdybym miała liczyć kasę a późnej patrzeć na ciążę, myślę że nie doczekałabym dziecka. W życiu czasem trzeba podejmować takie decyzję :(. Natomiast pogoń za pieniędzmi nie zawsze wychodzi nam na dobre. Więc wolę zacząć starania teraz niż późnej pluć sobie w brodę i żałować.
Masz rację , ja zbyt długo odkładałam plany o dziecku a jak już zdecydowałam że chce to okazało się że dwa lata mi to zajęło żeby zajść w pierwszą ciążę. Jakbym zaraz po ślubie się starała to miałabym już nastolatkę a tak to dopiero ma 6 lat 😆

Tak się zdarza, ile kobiet ani nie wie że taka ciążę przeszło..też zresztą mam jedna za sobą, ale żyje zasada, że nic nie dzieje się bez przyczyny..
Nie pisz bzdur ;). Nie da się nie wiedzieć o CP.
Łatwo się komuś to pisze jak się jej nie przeszło.
Mi ratowali życie, nie mam prawego jajowodu, krew mi przetaczali- rzeczywiście nie wiem.

Każda kobieta ,która jest w CP zaufaj mi wiem o tym. To daje dobitne objawy, beta źle skacze, progesteron za niski, plami się na brązowo, bolą barki i brzuch, bolą okropnie jajniki i drętwieją nogi, zalewają zimne poty..

reklama
Do góry